За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 616
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • под тепетата
  • Мнения: 11 120
Нарязана и обелена взимам от Била или от пазара. Ако ми е много пък си замразявам настъргана - за мъфини, за тиквеник, за супа.

# 541
  • Sofia
  • Мнения: 22 550
Много добре звучат и двете неща - хем обелена, хем само парче да можеш да вземеш. Не съм виждала тук да продават така.
Доста пъти големината на тиквата ме спира да си купя - като знам че после трябва и да я изям сама, освен че е и тежка за носене. И накрая все купувам по някоя малка цигулка че да не се чудя какво да я правя и колко неща подред да направя от нея. А харесвам и другите видове, просто те са големи за един или двама души.
И аз така!
Иначе тази обелената и нарязана само отварям пакета и изсипвам в мивката, измивам, в тавата и  пека. Simple Smile
Утре ще взема да се разходя до ЦБАто на разузнавателна мисия, че ми е тъкмо наобратно на Лидл и рядко ходя.

# 542
  • In transit
  • Мнения: 14 179
натка, голямата тиква може да я обелиш и замразиш. После става ако ще я ползваш за крем, варена, тиквеник или крем супа. Може би само за печене да не става, че е една идея по-водниста.
Вкъщи Хокайдо беля сама с белачката за картофи. Ония големите със сивите кори, ако се наложи аз да я беля първо я нарязвам на по-малки парчета и после я дялкам с ножа. Най-добре си е мъж да има наблизо. Grinning 

# 543
  • Мнения: 24 535
Не ми харесва замразявана тиква, пробвах 1-2 пъти и реших че повече няма да си заемам място във фризера. Тиквеник не правя, иначе за него сигурно ще става и от фризера.
Хокайдо ги заглеждах, те са и мънички, може тях да пробвам. По-различни ли са на вкус или само формата им е интересна?

# 544
  • София
  • Мнения: 12 216
Точно като Моренка винаги купувам обелена и нарязана на парчета тиква, така ми е удобно в СВА така ги предлагат, а и не само там.  Измивам, подсушавам и мятам във фурната, понякога и слагам и по лъжичка захар, за да карамелизира отгоре, става си хубава. мъчно се реже кората на тиквата, не че е невъзможно, но е малко трудно. Никога не съм варила тиква с кора, това е ...бляк, .но пека с кора и става хубава.

# 545
  • софия
  • Мнения: 30 223
Хокайдо са много хубави. Пека я с кората, бързо става и понякога гризвам и от кората. Тъничка е.

# 546
  • Sofia
  • Мнения: 22 550
И аз харесвам Хокайдо, и е удобна за индивидуални порции, пълнена. Simple Smile

# 547
  • Мнения: X
Как я правиш пълнена Хокайдо-то? Аз само такава купувам и все супа правя. Става ли и за варене?

# 548
  • Мнения: 17 116
Аз не бих заливала небелена тиква с яйчно-млечна смес и т.н. заради бацилите които може да са върху кората, така всичко ще се разнесе из млякото и после отива право в устата.

# 549
  • Мнения: 5 383
Хапва ми се нещо сладичко,но и аз не знам какво точно.Нещо сиропирано искам,но не баклава или реване да не плува в сироп.
Имате ли идеи за нещо по тези безумни обяснения 🙄😄

# 550
  • Мнения: 11 091
Ами така както го описваш се сещам за грис халва, ама знам, че повечето хора не обичат..

# 551
  • софия
  • Мнения: 30 223
Хапва ми се нещо сладичко,но и аз не знам какво точно.Нещо сиропирано искам,но не баклава или реване да не плува в сироп.
Имате ли идеи за нещо по тези безумни обяснения 🙄😄
Жадната монахиня Може да сложиш отгоре разбита със захар заквасена сметана.
Скрит текст:
Винаги съм се чудила на името. Майка го правеше като "ненаситната негърка" 😂, ама сега не е политкоректно.

# 552
  • Мнения: 24 535
Хапва ми се нещо сладичко,но и аз не знам какво точно.Нещо сиропирано искам,но не баклава или реване да не плува в сироп.
Имате ли идеи за нещо по тези безумни обяснения 🙄😄
Сладкиш ли трябва да е или някакви сладки?
Ето тези са много хубави, някакъв по-опростен вариант на Шекерпаре са. По-постни от Шекерпаре, но според мен нищо не им липсва, а заради лимона се  усещат леки и свежи въпреки че са сиропирани и от гриса имат интересна текстура. А и са лесни и бързи, обикновено ми отнемат към 40-45 минути заедно с изпичането. Остава чакането след като се залеят де, но те са пръхкави и не се чака дълго както за баклава например, по-бързо поемат. Много им отива да им се бодне по едно орехче преди печенето, аз това слагам и отгоре не ги гарнирам с друго.
http://jivotatmojedaevkusen.blogspot.com/2015/06/blog-post_75.html

# 553
  • Русе
  • Мнения: 6 133
Скрит текст:
Хапва ми се нещо сладичко,но и аз не знам какво точно.Нещо сиропирано искам,но не баклава или реване да не плува в сироп.
Имате ли идеи за нещо по тези безумни обяснения 🙄😄

https://ipeychev9.blogspot.com/2017/02/blog-post_21.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/10/blog-post_24.html

# 554
  • под тепетата
  • Мнения: 11 120
Баница с локум предлагам аз
https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%BA%D1%83%D0%BC

Общи условия

Активация на акаунт