Отговори
# 510
Да, каза, че си се появяват в края на бременността, те се виждат много ясно на ехограф. И дали плацентата общо взето е още годна да храни бебето. Аз я попитах дали значат, че нещо не е ок за бебето и тя каза не, само индикират, че бременността е към своя край, както си е, все пак аз съм за първите дни на ноември.

# 511
Здравейте! Не съм чела всички теми, но прегледах последните страници от тази. Виждам, че активно подготвяте багажа за родилното. Май е време и аз да започна.
С термин 12.11 съм, второ момиченце.
С първото ми бебе имах страшен фал старт с кърменето, който сега искам да избегна. Смятам за родилното да си взема освен помпата, а и нещо билки/чайове и един протеин за кърмачки... Този път искам всичко да потръгне още от начало, за да не се тормозя после няколко месеца с борба за кърма. Ако някоя вече преминала през това има добри идеи ще съм благодарна да сподели опит.
Отчитам за себе си като голяма грешка това, че бебето ми го дадоха за кърмене около 6 часа след раждането...което е адски късно за нормално родено, доносено и здраво бебе... Най-малкото можех да стимулирам с помпата в този прозорец, но кой да ти каже... 
Успех на всички! Simple Smile

# 512
Sum_mer може би най-добре е да видиш книгата на Хедра. Аз не съм я чела, но с първото дете се консултирах с консултанти. И до третия ден не съм кърмила, защото нямах нищо още. Стимулирах с помпата и на третия ден просто гърдите ми станаха болезнено големи. И тогава започнах кърмене и цедене до облекчаване. Не мисля, че тия първи 6 часа са пречка. Много жени след секцио кърмят успешно, а знаем колко е престоя в интензивно отделение. Успех, само няма да се плашиш и панираш. Кърмата няма да изчезне за ден-два. Има начини да се стимулира при ниски нива на производство.

# 513
И аз идвам да се оплача от ужасни хемороиди. Направо не се издържа. Днес бях на АГ, попитах го и ми каза, че мога да си взема, каквото преценя да се мажа, но да имам предвид, че чак след бременността ще се махнат изцяло. Сега може само да ги облекчи леко,  но няма да изчезнат. Иначе вече започваме последните приготовленията с документите и изследванията. Утре съм на кръв и урина, другия понеделник на тонове и  последните изследвания ще са ми вече в болницата . Определихме дата за секциото на 9 ноември, така че се надявам да издържат мъниците 🤰, че съм ги предупредила, че ще има семеен скандал като се родят 😂😂

# 514
Ох, за стимулирането ясно.. играх го 3 месеца докато потръгне въобще... Е, успях да кърмя 1 година, когато сама се отби. Просто исках да пропусна този драматичен период на стимулиране и се чудех какво бих могла да направя още в началото, за да потръгне гладко. В последствие разбрах, че жени с хашимото нямали кърма, пък аз съм с тази екстра...но все пак успях да се преборя.
Ще погледна за книгата на Хедра, благодаря!

Sum_mer може би най-добре е да видиш книгата на Хедра. Аз не съм я чела, но с първото дете се консултирах с консултанти. И до третия ден не съм кърмила, защото нямах нищо още. Стимулирах с помпата и на третия ден просто гърдите ми станаха болезнено големи. И тогава започнах кърмене и цедене до облекчаване. Не мисля, че тия първи 6 часа са пречка. Много жени след секцио кърмят успешно, а знаем колко е престоя в интензивно отделение. Успех, само няма да се плашиш и панираш. Кърмата няма да изчезне за ден-два. Има начини да се стимулира при ниски нива на производство.

# 515
как разбирате че имате хемороиди ? 🙄

# 516
Някоя от вас взела ли си е слинг и ако да какъвв?? Аа и също.. възглавница за кърмене? Какво мислите? Дали ще ме улеснява или няма смисъл от нея

# 517
Ако искаш успех в кърменето- набери си адекватна информация- лекциите на Ася Демирева, блогът/книгата на Хедра. От там ще знаеш какво кога трябва да се случи и как, също така- звъниш на консултанти по кърмене при проблеми, а не на акушерки, педиатри, баби и подобни. Моите всичките приятелки, които са били секцио, са си получавали бебетата след 6 час (едната след 3 дена) и проблем не са имали ако са били предварително образовани. Хашимото не е проблем, имам и такива кърмещи приятелки. Секциото не е проблем, пролактинът започва активно да действа при отлепяне на плацентата, което при секцио и нормално раждане е в едно и също време. Бебето се слага максимално рано на гърда, когато позволи състоянието на майката. В началото има само коластра, която е предвидена да удари първи бустер на имунитета на бебето. То първите дни суче по 5-10 мл на ядене. Ако очаквате реки от мляко първите дни ще се разочаровате. И прочие, и прочие, информирай се в кой ден от раждането какво се случва, колко яде бебето, на какъв интервал е нормално да се кърми (3 ч са ужасно много и неадекватно), как да захапе правилно, колко мокри памперса се очаква през първите дни. Кога коластрата става преходно мляко, кога преминава в кърма, книгата на Хедра има всичко. Ако си я купиш и я следваш няма да имаш грижи. Много ми е мъчно как един естествен процес, който е стандарт за хранене на бебетата, в България е превърнат в непосилна философия едва ли не. Спънки в родилното, спънки при педиатър, неинформираност на майките...
Имам хибриден слинг на Caboo, мисля да си наема и тъкан. Възглавница за кърмене имам още от първото дете, изцяло и двете деца досега съм кърмила само на нея- ужасно удобна ми е лично на мен, тип геврек, но е твърда. С нея съм хендс фрий и си хапвам докато кърмя, чета книга, всичко Simple Smile

# 518
Здравейте момичета. Днес бях на преглед. Бебка вече е 3160 по ехограф, но доктора ми опипа доста добре корема и каза, че според него е повече. Около 3300. В 36+5 дни съм. Официално съм +20кг. На тонове съм в петък.
Даде ми и документите за прием + направление утре за изследванията. Явно е чакал да стана в 36г.с. И тогава да направим пак изследвания.

# 519
Ние си взехме еластичен слинг , а след него сме си харесали раница на Лени Ламб. За кърмене мисля да  ползвам възглавниците за бременни. Тези дни мисля да почвам книгата на Хедра, но много ми беше полезна и една от лекциите на Елена Василева.

# 520
И аз днес я започнах и толкова много ме грабна, че забравих багажа за болницата да приготвя 😀😀

# 521
Здравейте момичета. Днес бях на преглед. Бебка вече е 3160 по ехограф, но доктора ми опипа доста добре корема и каза, че според него е повече. Около 3300. В 36+5 дни съм. Официално съм +20кг. На тонове съм в петък.
Даде ми и документите за прием + направление утре за изследванията. Явно е чакал да стана в 36г.с. И тогава да направим пак изследвания.

Здравей, а вие нещо за провокирано раждане преди термин обсъждали ли сте?
Аз вървя една седмица след теб и при мен стана въпрос за това, с оглед по-големият размер на бебето (в чужбина това).

# 522
Няма начин да не разбереш като имаш хемороиди. В моя случай, аз от преди си имам, но явно от бременността се е изострил и страшно боли на моменти. Общо взето, всв едно нещо ти е застанало на ануса и е неприятно, като го пипнеш и е като бабуна. Аз не бях на 100 % сигурна,че са хемороиди, за това питах АГто и той каза, че със сигурност е. Дори в момента в легнало положение ме боли и ми е неприятно на ануса . Кофти работа, не пожелавам на никой такова 😐.
как разбирате че имате хемороиди ? 🙄

# 523
Не не сме и се надявам да не се стига до там … Следващия ми преглед е на 1.11

Здравей, а вие нещо за провокирано раждане преди термин обсъждали ли сте?
Аз вървя една седмица след теб и при мен стана въпрос за това, с оглед по-големият размер на бебето (в чужбина това).

# 524
Моят беше вътрешен без болка но се спука и прокърви. Ама да кофти работа са и дано не се сдобивам с външен такъв, които си е май винаги болезнен.

Общи условия

Активация на акаунт