Глиобластом

• 45 435
  • 813
  •   1
Отговори
# 255
Tirex, как е майка ти?
Ние туко що приключихме петото приемане на темозоломид. Не се чувства добре. Едвам става от леглото. Краката му отичат. Влиза в обсесивни състояния. Чакаме да стане готов протокола за помощните средства. Вчера станаха 9 месеца от операцията.

Някой ползвал ли е Ентан или Царски билки за отоци от залежаване?

Не е добре, но не знам последно от какво...
Това с контраста- болките по цялото тяло- кожа,кости...отмина. Получи обаче схващане на кръста. Надухване. Това я прикова,към леглото почти изцяло. Мускулната и слабост от дексаметазона, заедно с болките в кръста я съсипаха. Вече леко я отпуска,но...не знам дали ще се вдигне. Сама си е смъкнала дексаметазона на 2 по 4. Билките не ги взима в момента, но и аз не знам, дали да я карам. Оттоците по краката спаднаха- изобщо не разбрахме от какво.
Честно казано...не знам, как да продължим. Невролог, онколог или хирург да търся. Не мисля, че ще може да отиде на следващ ямр...

# 256
Добре е, че отоците са спаднали. На мен ми се струва разумно, че е смъкнат дозата на дексаметазона, защото беше страшно висока. Раздвижвайте я в леглото с гимнастика. И аз не знам какво да те посъветвам да направите. Сменете онколозите и пробвайте на друго място.
Аз съм се видяла в чудо с апетита на баща ми. Не съм виждала друг онкоболен, който да е толкова дебел. Ако се опитаме да го ограничим в яденето, агресира. Дебне да остане сам и яде всичко, което види. Вече мина 100 кг.

# 257
Ами не знам...Дудов за мен е голям авторитет, но да- нямаше как да се ползва тази доза. То е размазващо...
Не ми се иска да ги сменяме, заради апаратурата и донякъде разчитам, че като е отговорен той там, нещата са под контрол, но тази, при която е разпределена е ужасна жена. Никакъв диалог.
С гимнастика- трудно. Тя е направо на каша. От дексаметазона ядат много. Мама също. Станала е двойна...а невъзможността да се движи, съвсем влошава нещата с килограмите.
За оттоците- нямам никаква идея, как спаднаха. Или билките са ги провокирали или стана нещо, което не улових, като логика.
За момента поне- агресивна не е...
Още се чудя, какво да правим с тия билки...има ли смисъл, помогнаха ли, пречат ли...
Ние сме на десети месец, след операцията. Втора...не предвиждат, заради мястото и изобщо- нищо не предлагат. Пише,че не подлежи вече на лечение с темозоломид...и в същия момент- регрес. Не знам ...изобщо не се радвам, защото знам, че е невъзможно да се подобри, но имам огромна нужда, някой да ми обясни и да има предложение, какво да опитаме нататък. Някой, който да погледне по- комплексно. И в същото време съм в ступор и нищо не правя, а време няма...

# 258
Tirex, много ми се иска да те успокоя, моля те момиче, съхрани си психиката колкото можеш. Искам да ти кажа и ти също го знаеш, че кортикостероидите скапват мускулатурата, разбиват костите, така, че състоянието и е обяснимо. В хосписа на отделението по лъчетерапия в Токуда видях един млад мъж, който изглеждаше като концлагерист, един разхождащ се скелет придружаван от рехабилитатори, след исвестно време се наложи пак да се кача в отделението и видях същия човек да стои на пейка с майка си и изглеждаше съвсем различно, беше доста по добре и се движеше сам, така че може би след намаляне на дексаметазона и рехабилитация, може би има шанс за стабилизиране. За капките не знам, това е лично решение.
  Искам да ти кажа, че майка ти би се чувствала по добре, ако не се притесняваш толкова много и да си здрава, защото стреса води до много болести, казвам ти го от позицията на майка и баба, знам че не можеш да си безразлична, но ти правиш всичко възможно. Още веднъж бъдете здрави и спокойни и светли празници.
  Прегръщам те и плача в момента, защото тази горчива чаша не е далеч и от нас. В този разпети петък да имаме повече вяра в Гопод Исус Христос!

# 259
Благодаря ти Дима!
За съжаление- не мисля, че ще спрат дексаметазона ...до края ще е. Иначе да- знам, как действа, уви.
Светъл празник на всички ви! Макар че- всички знаем, че след тази диагноза- празник няма...
Сили да се справим и да го понесем пожелавам!

# 260
Благодаря ти Дима!
За съжаление- не мисля, че ще спрат дексаметазона ...до края ще е. Иначе да- знам, как действа, уви.
Светъл празник на всички ви! Макар че- всички знаем, че след тази диагноза- празник няма...
Сили да се справим и да го понесем пожелавам!
И на мен така казаха - дексаметазона до края...................Сега ще намаля по схема до 4 мг на ден и ще наблюдавам, ако пак почне главоболие или схващане на крак или ръка ще вдигам. Сега след лъчето и вливките определено е по-добре, избистри и главата и и мислите, но пък е агресивен спрямо мен. Каквото кажа все на контра. Ще пробвам перли манитол, ако успея да го убедя.

# 261
  • Пловдив
Тези "Перли" манитол ,ако са за перорална употреба ,са за разхлабване. С тях няма да свалите вътречерепното налягане. Не действа диуретично ,ако е през устата манитол-а.Само може да го хване диария ,ако прекалите.

# 262
Извинявам се за лекарството. Не е манитол, ами трябваше да напиша мелатонин.

# 263
kokor4eto, на колко години е твоят човек? Мелатонин с каква цел ще му даваш?

При нас положението е кофти. Трудно става, ако изобщо може да стане. Цялата му кожа е в петна. Днес го къпахме с големия ми син, че сам не може. Стана ми кофти, защото се сетих как преди 19 години баща ми къпеше сина ми в същата баня. Краката му са като топузи, а ръцете му са отслабнали драстично. Вече няма сили за нищо.

# 264
Здравейте.Следя коментарите ви от доста време.За съжаление аз и моето семейство минаваме през тази коварна болест.Бих се радвала ако ме включите в обмяната на информация. Майка ми е с глиобластом от 10.01.22 и с една операция на 13.01.Не сме правили лъчетерапия и химиотерапия поради скованост и болки в единият крак.Акоммога и аз да бъда полезна с нещо ще се радвам.

# 265
Здравейте.Следя коментарите ви от доста време.За съжаление аз и моето семейство минаваме през тази коварна болест.Бих се радвала ако ме включите в обмяната на информация. Майка ми е с глиобластом от 10.01.22 и с една операция на 13.01.Не сме правили лъчетерапия и химиотерапия поради скованост и болки в единият крак.Акоммога и аз да бъда полезна с нещо ще се радвам.
Съжалявам, че се включваш по тази трудна тема. Ако имаш въпроси, питай.

# 266
kokor4eto, на колко години е твоят човек? Мелатонин с каква цел ще му даваш?

При нас положението е кофти. Трудно става, ако изобщо може да стане. Цялата му кожа е в петна. Днес го къпахме с големия ми син, че сам не може. Стана ми кофти, защото се сетих как преди 19 години баща ми къпеше сина ми в същата баня. Краката му са като топузи, а ръцете му са отслабнали драстично. Вече няма сили за нищо.

Съпругът ми е на 52г, а мелатонина искам да му давам, за да спи през нощта. Спи по 2-3 часа и се е наспал и броди и търси нещо. Сега му светна от терапиите и почна да мисли проекти по фирмата си, а в ляво не вижда, треперят му ръцете. Не знам вече какво да правя.

# 267
Като цяло неволята ме научи на много работи.Сблъсках се с много ситуации и в повечето намирах сама решенията.В момента сме на легло , само успяваме да сядаме да се нахраним и отново лягаме.Болят я много краката, каза че било като мускулни крампи.Започнахме да губим понякога говор и правилно думи.

# 268
Днес имахме приключение. Баща ми решил да стане и да се разходи в кухнята, залитнал, шибнал си главата в масата и си сцепил веждата. Майка ми през това време била в социалните, за да носи протокола за помощните средства. Като се прибрах от работа, реших да отида до тях, за да го видя има ли нужда от нещо. Намерих го на пода, облян в кръв. Добре, че не се паникьосвам. Извиках големия ми син, обадих се на бърза помощ. Слава Богу, дойдоха сравнително бързо (след около час), не е нещо страшно, мястото е много кръвоснабдено и заради това изглеждаше страшно. Не е губил съзнание. Нямаше нужда да го шият или лепят. Питах ги дали да правим скенер, но според лекаря нямало нужда. Каза да го следим за симптоми на сътресение.

# 269
От спешното ,когато чуят че човек е с тумор в мозъка направо го отписват. За тях всичко е безмислено за съжаление.На мен са ми казвали : " нали знаете че по - добре няма да става".Без думи съм ....

Общи условия

Активация на акаунт