Глиобластом

• 45 427
  • 813
  •   1
Отговори
# 240
Tirex, това е много хубава новина.Ако имате възможност, направете още една консултация със специалист за тази ужасна доза дексаметазон.Напълно възможно е да се чувства зле от него.
А би ли споделила какви билки пие майка ти. Благодаря.

# 241
Аз не смея да се радвам... и предполагам е временно. Винаги залагам на лекарите, затова питам- възможен ли е регрес (без лечение, към момента) на това чудо..
Билките са правени по диагноза от Цонка Даскалова. Не знам,какво съдържат. Имам само обща книжка за нея и сега ще търся допълнителна информация. Подхождах резервирано, даже бях против. Майка ги спря,като зазля, а твърди, че не я карат да се чувства по- добре, но аз разсъждавам, относно последния резултат. Това разбира се с лекар- не може да се коментира...та- мога само тук да питам и споделя.

# 242
Tirex, аз също се интересувам от билките, ако не е удобно във форума, моля те напиши ми в лични. Човек като е в безизходица се хваща и за сламката. Как установиха че тумора е в регрес, с ЯМР ли. Това, че се чувства зле в момента може да е временна реакция от билките или от декасаметазона. Успех, дано да е истина регрес на заболяването.
    Снощи гледах предаване по Нова за една много силна и лековита вода от аязмо във Велико Търново, в параклис Св. Георги, мисля да отида и да опитам, поне се надявам, че няма да навреди. Казаха, че има излекуван и човек с тумор на мозъка. Знам, че звучи наивно, но какво пречи да се опита.

# 243
Привет Дима, няма нищо по- подробно от това, което описвам. Какво има в пакетите не знам. Една приятелка на майка ги донесе от тази жена. Носила е епикриза при нея. Да- по последен ямр е регреса, като два месеца, преди него спряха темозоломида, поради растеж по преден ямр. На практика два месеца, не е имало лечение на тумора. Просто вчера се замислих, че пи само билките през това време. Както казах- онколожката и е безобразна жена, никакви коментари не са възможни, та преди да намеря друг лекар за консултация- лаишки търся обяснение за малкото подобрение.
Намирам всякакви мнения в нета...и позитивни и много негативни за тази жена. Чудя се да карам ли мама да продължи с билките. Уточнявам, че не залитам по алтернативи, искам да вярвам на лекарите и науката. Не знам, какво да правя просто...

# 244
Tirex, какви билки взема? При нас расте много бързо.

Пс  Видях по-горе.

# 245
Не казвам, че помага! И аз не знам. Питам основно имали ли сте регрес без лечение?
Хора различни, диагнози- също. Опасно е да се експериментира. Надявам се,че сме основно здраво мислещи хора тук!

# 246
При това заболяване, особено 4 стадий регрес може да има само след хирургично отстраняване и съчетана лъче и химио терапия, евентуално може да има задържане на развитието или по-бавно развитие, както е при нас, но връщане назад нямаме, просто застой и бавно развитие, но до кога?

# 247
И аз така разсъждавам!
Но- това са написали...или под регрес се има предвид стопиране на растеж?
Много,много странна работа...
Лекар по дисковете най- добре да се изкаже май...не по описания.
За съжаление снимах бързо епикризата и е излязло много размазано😟

# 248
Tirex, супер. Това с билките е интресно. Ще прочета за тази госпожа фармацевт-билкар. Видно е, че стандартната медицина е безсилна за това заболяване и нищо не се губи, ако се опита нещо друго.
Баща ми никак не е добре, диша тежко, трудно му е да ходи, уморява се след 5 метра. Какво ли не пробвам, за да го облекчим, но има или временен ефект, или никакъв. Много ме е страх, че ще се залежи, че 100 кг човек. Намерих болнично легло от едни приятели. Сега мисля да пробвам да му взема помощни средства от социалните - антидекубитален матрак, количка и стол за баня. Звъняхме по болниците и разбрахме, че ни трябва направление за невролог и цялата документация за заболяването, носи се на ЛКК и те решават дали му се полагат. Някой ползвал ли е тази услуга?

# 249
Ние вече сме с дюшек и стол от позната. Мама е почти изцяло на легло.
Мисля,че се полагат по телк...както и да става - съветвам те да вземеш. Удобство е! А не ни чака нещо по- добро, уви...Заредете се и с памперси😟
За билките- не знам...продължавам да се тюхкам и чудя. Да- в безизходица сме, но ще ми е много болно,ако е поредната спекулация с болката и надеждата на хората...а и не съм сигурна,дали не вредят. Просто ми се иска да имам обяснение...но няма,кой да го даде.

# 250
След много ровене някъде срещнах коментар на д-р Дудов, че подобни добавки само вредят и се губи и ефекта то лечението. Същото го каза и д-р в КОЦ. И аз се лутам какво да му дам, за да помогне. Цял ден мълчи и гледа в една точка и ляга и спи. Приятелите вече разбраха, че е с тежка диагноза и постоянно питат що не ходим по чужбина, за което питах и тук преди време.

# 251
Добавки по време на лечение са противопоказни,да! Могат да компрометират лекарствата. Ние не лекуваме в момента! Само сиптоматиката- дексаметазон, депакин и лансопрол.
Не мисля, че в чужбина могат да направят нещо повече от тук,конкретно за този рак. Е, разбира се вероятно ще е по- човешко отношението...
Освен за ваксината в Хайделберг, не намерих кой знае какво. Ако някой има нова информация за лечение навън- да сподели. И пак- много е важен генетичният профил на тумора. Вашият май не беше с добра прогноза?

# 252
Как се справяте с агресията ако има такава при вас? И при нас положението не е добре, а и напоследък съчетано с прояви на агресия и обидни думи насочени и към детето, което още повече ме смазва. А то горкото е постоянен свидетел на всичко и се старае много и да е отличничка в училище.

# 253
Как се справяте с агресията ако има такава при вас? И при нас положението не е добре, а и напоследък съчетано с прояви на агресия и обидни думи насочени и към детето, което още повече ме смазва. А то горкото е постоянен свидетел на всичко и се старае много и да е отличничка в училище.
Взела съм му Ксанакс. Гледам да не влизаме в конфронтация. С мен не се заяжда, но майка ми му е на прицел. Беше се опитал да я фрасне с бастуна. Понякога се заяжда с малкия ми син. Казала съм на детето да не обръща внимание на това и просто да излиза от стаята при такива ситуации. Странно е и гадно, особено предвид това, че никога не се е държал по този начин.

# 254
Tirex, как е майка ти?
Ние туко що приключихме петото приемане на темозоломид. Не се чувства добре. Едвам става от леглото. Краката му отичат. Влиза в обсесивни състояния. Чакаме да стане готов протокола за помощните средства. Вчера станаха 9 месеца от операцията.

Някой ползвал ли е Ентан или Царски билки за отоци от залежаване?

Последна редакция: чт, 21 апр 2022, 09:08 от natalinik

Общи условия

Активация на акаунт