Глиобластом

• 44 074
  • 813
  •   1
Отговори
# 720
xxxxx13
Препоръчвам ви книгата на Рюдигер Далке - Ракът-неправилният растеж. На издателска къща Хермес е. Препоръчаха ми я като много полезна и дава невероятни насоки за вътрешна трансформация за преборване с рака. На 112 страница има за мозъчните тумори. Цялата книга може да бъде изключително полезна за хора, които искат да се излекуват или да открият причините защо ракът може да се отключи. Аз все се каня да я чета, но не ми остава време с две бебета. А имам нужда да я прочета, защото откакто майка ми почина от глиобластом, а вуйчо ми от рак на белите дробове все си мисля за смъртта и постоянно ме е страх, че и аз ще умра от рак. Sad
Този автор по принцип е доста интересен. Чела съм от него Болестта като език на душата и наистина мога да потвърдя, че някои болести реално са отражение на поведението и вътрешните ни страхове, навици или емоции и осъзнаването на проблема е път към излекуването.
P.S Има две отделни глави за храненето. Захарта, да, категорично се изключва от менюто. И ред други неща.

Благодаря за информацията. Мога да ви споделя на електронна поща, а също и за който желае книгата на Тай Болинджър "ракът да оцелееш извън матрицата" който желая да си напише емаил и му я изпращам.
Вие поне сте здрава та и с две бебета, какви мисли ви тресат безмислени, аз съм с две малки деца на 9 и 2, и най-много за тях ме е яд, че ще останат без един родител евентуално в средносрочно бъдеще. Радвайте се на децата и живота - здрава сте.
А и нали все ще умрем някой ден. Вуйчо лека му пръст само ми говореше, че си мечтае да умре от инфаркт или инсулт. Да ама изтегли и той късата клечка рак на панкреаса, и той с невъзможно лечение. От 120 кг човек в ковчега бе едва 50, не мога да си представя през какви мъки е минал за да се стопи така.
Абе гадна болест какво да правиш, мисълта ми е, че вие си мислите, че ще ви гътне рак ама съдбата вероятно друго ще е решила.
Да, имам я и тази книга.
Честно казано мен като цяло ме е страх от смъртта. Не конкретно от рак. Вероятно осъзнаването, че годините минават и неизбежно ще се мре. От каквото и да е. И че децата ми може да са много малки/прекалено млади, когато това се случи. Пожелавам ви децата ви дълги години да се радват на здрав баща.

# 721
Здравей xxxx13!
Съжалявам че си тук в тази тема.Това, което описа...все едно описа историята на мъжа ми преди 8,5 години.С тази разлика, че той беше на 38 г.когато получи припадък през 2014 г.и му откриха тумор на мозъка олигоденроглиом/ астроцитом 2 ст.Децата ни бяха на 2 и 9,5 г. Преминахме през много изпитания, но продължаваме да се борим.
Благодарна съм за всеки един ден, който Господ ни даде.
Не се отчайвай и не се предавай.Ето вече почти 9 г.от диагнозата все още е тук. Дано никога не се върне болестта при теб.Пожелавам го от цялото си сърце.

# 722
Здравей xxxx13!
Съжалявам че си тук в тази тема.Това, което описа...все едно описа историята на мъжа ми преди 8,5 години.С тази разлика, че той беше на 38 г.когато получи припадък през 2014 г.и му откриха тумор на мозъка олигоденроглиом/ астроцитом 2 ст.Децата ни бяха на 2 и 9,5 г. Преминахме през много изпитания, но продължаваме да се борим.
Благодарна съм за всеки един ден, който Господ ни даде.
Не се отчайвай и не се предавай.Ето вече почти 9 г.от диагнозата все още е тук. Дано никога не се върне болестта при теб.Пожелавам го от цялото си сърце.

Благодаря, предайте много поздрави на моя брат по съдба (наистина сме с идентични тумори, което си е егати случайноста предвид колко рядко се появяват при човек ако вярваме на статистиката), здраве и късмет на цялото ви семейство и весели празници. А той психически как се справя? От къде сте ако не е тайна?

Последна редакция: вт, 06 дек 2022, 14:30 от xxxxx13

# 723
хххх13, ако желаеш може да ми пишеш на лични.Поздрави!

# 724
Здравейте! Въпросът ми е към тези от вас, които са правили генетични изследвания/ДНК анализ на тумора.Това помогна ли с нещо за лечението? Оказа се, че след толкова години още пазят тумора на мъжа ми в катедра патоанатомия и сега ще го занеса за генетично изследване в лаборатория, въпреки, че се чудя дали с нещо ще ни помогне.Вече лично се убедихме че две химиотерапии не помогнаха.

# 725
Помага за прогноза....с нищо повече, уви.

# 726
Здравейте! И аз ще се включа с една книга на д-р Давид Серван-Шрайбер "Анти-рак". Авторът е психиатър, който се разболява от мозъчен тумор и живее 15 г. с тази диагноза и то най-активния си и продуктивен период! Купих си я, когато диагностицираха мама, с надеждата, че ще я спася...уви! Шрайбер оцелява, защото неговия мозъчен тумор е по-ниска степен. Когато става глиобластом настъпва и краят му. Препоръчвам я, защото е написана много разбираемо - обяснява механизмите на рака, представя цялостна концепция за начина на живот и хранене, всички видове лечения и ваксини, които предприема, има множество научни препратки и цитати към всяко едно твърдение. Книгата в същото време разказва и за личния му живот, за борбата му, за страховете му, за децата му. След нея написва и "Можем да се сбогуваме повече от веднъж" - размислите му за края, страховете, смъртта - помогнаха ми някак си. На мама не можа, но аз се опитвах да погледна по различен начин на болестта, на живота, на случващото се...

# 727
Здравейте, следя темата от август месец, но сега се реших да пиша тук. На 12.08 след силно главоболие за месец, приеха съпругът ми за спешна операция в Пирогов. Още преди операцията ме предупредиха, че вероятността за глиобластом е голяма. Шокът беше огромен, психически ме разбирате през какво се минава. Проф Габровски го оперира, премахна се около 80 процента от тумора. Той се възстанови бързо физически след самата операция. Продължаваме да се борим с приемането и осъзнаването на ситуацията, ужасно е, знаете .Той е на 39 години, в страхотна физическа форма и доста здравословен начин на живот, за съжаление според мен стресът си каза неговото. Лъчетерапията мина, в момента преди втория цикъл 23/5 с Темодал. Решихме да я провежда в Иван Рилски ( имах някакви колебания аз дали не е в Сити Клиник) , но патологът Д-р Каменова ме насочи към тях. Към днешна дата изглежда и се чувства добре. Пожелавам на всички ни тук сила и здраве.

# 728
Добре дошла сред нас и...съжалявам, че си тук!
Много, много млад... Нищо вече няма да е същото- знаеш.
Тук сме- за всичко! Прегръдка!

# 729
  • в пералнята
Какво каза доц. Каменова за хистологията ?

# 730
Здравей Милена,
не е добре, че си в числото на потърпевшите от тази кошмарна болест, но човек няма избор.
  След превършване на лъчетерапията правихте ли ЯМР и какво показа, вижда ли се остатък от тумора, има ли нови образувания.
   Съжалявам, че се включват все по-млади хора, явно напрегнатия живот, компютрите, телефоните, замърсената природа си казват думата. Постарайте се да си дадете малко спокойствие, радвайте се на всеки хубав момент, подкрепяте се. Да се надяваме, че медицината върви напред и поне вие младите ще дочакате момента на откриване на лекарство за тази гадост.
  На всички желая спокойни и благословени дни! Бог да е с вас!

# 731
В името на нашите скъпи непрежалими любими хора, трябва да продължим да се подкрепяме и си даваме сили взаимно.
Жалко е още едни млади хора. Кураж и сили, мила Милена. Всички знаем до болка през какво минавате.
Споделяй, помага много.

# 732
Доц Каменова ни насочи към генетични изследвания, тя се надяваше предвид възрастта му да е астроцитом и да има мутации. За добро или лошо, вече не знам и аз ,мутации няма. Д-р Робев е онкологът му в момента е казал за изследванията е,че не са най- добрият възможен резултат,нито най- лошото .Доколкото четох те дават някакви прогнози за повлияване от лечението и съответно време .... Членувам в доста чуждестранни групи, там често говорят,че може да има някоя мутация  която да е малко под стойностите и резултатите да са ,че липсва.Честно да ви кажа се отказахме да правим на този етап повторно изследване. Надявам се да действа лечението и да имаме възможно най- много пълноценно време .Вече съм на етап , в който даже не мисля за себе си толкова ,колкото децата да имат баща ,които е адекватен и физически добре . ЯМР ще се прави февруари. От отделението по лъчелечение обясниха ,че тогава ще има някаква яснота дали се повлиява от терапията. Аз ходя на психолог и донякъде това ми помага , той не желае .Изпадна в депресия.От активен работохолик сегашната ситуация го срина .Поне физически засега е добре .Надявам се да има сили и да е добре да се върне и в някакъв етап на работа ,най вече заради психиката му и да е ангажиран с нещо .Ден за ден съм в момента.

# 733
  • в пералнята
Ясно, то няма и много смисъл да се правят повторно изследвания, при наличието, че така или иначе прилагат стандартния протокол.
Ще трябва да се въоръжите с търпение. Той е хубаво също да тръгне на психолог, просто тази диагноза не се преработва лесно...
Къде е разположен туморът?

# 734
Разположението е - темпоро- париетално в ляво. В момента приема конвулекс и едни добавки за кръвните показатели , трябва да проверя как се казваха ,изписаха ги от отделението по лъчелечение. Каменова препоръча вит Д капки да приема.Малко съм внимателна в момента да не прекаляваме с добавките по време на курса химиотерапия.Купи си CBD масло също .Четем за RCO  протокола, но тук къде може да се намери сигурен източник на това масло не знам и съм леко предпазлива . Вчера беше на консултация с д-р Герганов ,тъй като Габровски винаги е бил много обран с информацията досега. Герганов иска да се видят непременно след ямр , споделил е ,че ако има ефект от Темодала новите протоколи са година прием ,после евентуално авастин. Мъжът ми е много доволен от разговора с него ,защото много обяснява и е спокоен .Опитахме да се срещнем с д-р Емануил Найденов, но така и не успяваме за час вече два месеца.

Общи условия

Активация на акаунт