Парфюмни размисли и страсти (октомври 2021 г.) - 265

• 72 275
  • 808
  •   1
Отговори
# 165
Недей да носиш парфюми седмица и повече. Почини си. Не пробвай нови неща в магазина и проби вкъщи. Въобще изключи всички миризми за определен период вк. подправки в ядене, преситено ти е обонянието и ако не си починеш по-зле става.

# 166
Аз също много харесвам Givenchy L'interdit Intense и мострата, която имах беше изключително силен и траен, чак малко повече от това, което ми е комфортно.Колебая се за цяла бутилка, защото подозирам,че бързо ще ми омръзне именно поради силния си характер.
Руж не е мой тип.

Les Absolus d'Orient Oud Essentiel Guerlain е един от най-непоносимите ми парфюми, които съм срещала някога, върху мен миришеше точно на коч и разтопена пластмаса от гръмнал щепсел и то целия ден с огромен облак - от 1 пръскане за проба.Това със сигурност си е моя лична реакция, защото не е възможно да се продава и изобщо да съществува, ако се възприема по подобен начин от хората.

Musc Noble ми е много интересен, изглежда, че има 2 вида мускус- един чист и изпран и един потен и малко животински.От цялата серия най-любим ми е Patchouli Ardent, ако бях срещнала и Амбър преди да изчезне допускам, че щеше да ми хареса много.

И мен напоследък ме е обзела лека парфюмна апатия.Pensive

# 167
Да, аз нося  с кеф в студено време Les Absolus d'Orient Oud Essentiel Guerlain .
Муска обаче не е мой и не го купих, няма и да го направя.

# 168
  • The Evergreen State
Silver Pearl (много ми е приятен ника ти, може и да съм споменавала), всички сме го изпитвали това предполагам Hug.

Може да имаш нужда от нещо различно от обичайното което носиш, вкуса постоянно се променя както и ние (аз бях почти цялата изминала година в някаква такава парфюмна апатия, уж току ме грабне нещо и пиша тук излияния и после.. мех..).
Зареди се с добро настроение, търси и не бързай, зимата се задават куп празници и намаления и изкушения, ще откриеш това което ти е нужно парфюмно.
С пожелания за добро настроение на всички приятели в темата Hug.

# 169
Денси, благодаря за съвета, ще го направя.
Действително става по - зле и  дори любими парфюми ми се струват неприятни.

Athena, срещала съм тук такива постове и съм се чудила как е възможно, но ето, случи се и на мен! Confused
Много обичам есента, но тази година я намирам някак потискаща, липсва ми слънчице! Nature Sunny

# 170
Днес съм с един неизвестен парфюм - Paris a la plus belle Accord iris & jasmine sambac. Противно на името, жасмин не усещам особено, но има адски много ванилия. В началото започва леко мъжко, с едно ментово пачули, след това се успокоява и остават ириса (май е по-скоро orris root) и ванилията. Не е много траен, днес пръсках стабилно, но седи доста близо до кожата. Голяма работа де, бутилката е 80мл и ще ми стигне до живот.
Всъщност ми се иска да преседи малко, аз го получих съвсем наскоро, а тестерите в Нотино, вероятно защото са по-отдавна, са много по-меки и ванилени.

# 171
Много сте прави. И аз преживявам нещо подобно до степен да поръчвам необмислено (добре, че една добра парфюмна душа ме спря навреме), както и  да посягам от два дни към  синьото Булгари на по-малкото дете https://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Eau-Parfumee-au-The-Bleu-31018.html. Същото важи и за Miller Harris Etui Noir - много по-красив ми се струва в хладното. Много добре последния се смесва с Amarige Mariage (не мога да повярвам, че още се намира този парфюм, след като надникнах в темичката за ретро-ароматите).

Последна редакция: пт, 08 окт 2021, 12:48 от laki

# 172
Може ли да ми дадете мнение за парфюма Dior Addict 2014 мисля е последната версия в момента?
Никога не съм го имала, защото се интересувах само от леки и розови парфюми, но сега ми се появява някакво желание за по-плътни зимни аромати. Харесва ми състава във фрагрантика.

Може ри да дадете съвет заслужава ли си на този етап?

# 173
# 174
Има нещо в Килианите, което не ми е съвсем достатъчно, нещо ми липсва, за да ме удовлетворят напълно. Някак започват зашеметяващо, но бързо заглъхват, точно когато очакваш повече. Малко са като лош любовник.🤭
Ще видим как ще се държи на студ и тогава ще му реша съдбата.
Добре казано за Килианите, тествала съм поне 10-ина и всички започват страхотно, на мига съм готова да купя и след съвсем кратко време се превръщат в "нещо"

Денси, благодаря за съвета, ще го направя.
Действително става по - зле и  дори любими парфюми ми се струват неприятни.
Athena, срещала съм тук такива постове и съм се чудила как е възможно, но ето, случи се и на мен! Confused
Много обичам есента, но тази година я намирам някак потискаща, липсва ми слънчице! Nature Sunny
Случва се със седмици да не ползвам парфюм, душ-гела каквото ароматизира и това е Simple Smile И след това отново

Днес чух песен от саундтрака на Suicide Squad и понеже последните седмици чета за парфюми, се замислих какъв ли е пюрфюма на Harley Quinn - нещо сладко като за мажоретка стайл или за жена вамп.

Profumum Roma ще имат нов парфюм, видях в инстаграм

Последна редакция: пт, 08 окт 2021, 21:01 от Al Georgieva

# 175
  • by the sea
Harley Quinn  си представям , че мирише на нещо опасно и тежко Simple Smile нещо с ром,  барут, тютюн , пачули... за съжаление не съм голям фен на такива парфюми и нямам конкретно предложение Grinning

Днес след няколко дни бяс се успокоих от самосебе си и в чест на това си сложих една нежна розичка Idole.

# 176
Може ли да ми дадете мнение за парфюма Dior Addict 2014 мисля е последната версия в момента?
Никога не съм го имала, защото се интересувах само от леки и розови парфюми, но сега ми се появява някакво желание за по-плътни зимни аромати. Харесва ми състава във фрагрантика.

Ako oбичате шлейфови и присъствени парфюми , с омайна ванилия, не му мислете.
Идеален е за сезона.

# 177
Скрит текст:

Ako oбичате шлейфови и присъствени парфюми , с омайна ванилия, не му мислете.
Идеален е за сезона.
[/spoiler]
За мен - любим! Няма подобен на пазара. Може би Byzance (2019) Rochas с твърде малко приближение е нещо подобно. Но по-добре тест, защото не е масов любимец.
Shalimar Souffle de Parfum Guerlain може също да се хареса.
п.п.
Снощи прегледах пак всички Van Cleef & Arpels. Много ми допадна Van Cleef & Arpels Collection Extraordinaire Moonlight Patchouli, но го определиха по-скоро като мъжки. Толкова ми е свеж.

Последна редакция: сб, 09 окт 2021, 09:49 от laki

# 178
Благодаря за новата тема ,densi🌷🌷🌷!
И аз съм в парфюмна апатия,нищо не ми се носи,да не чуя за уд и тежки парфюми за хладно време,които ми бяха любими,да не видя ориенталец,носят ми се евентуално свежаци,които нямам и затова пасувам:)
Но,за да не е празен пост,ето малко интересна информация:
https://www.fragrantica.com/news/Francis-Kurkdjian-Named-DIOR-s- … M-PMH-LYlrGwRSYwg

# 179
Вчера пробвах два парфюма - и двата напомнят за два вече притежавани от мен.
Chopard Nuit de Rois - красив, несъмнено, но много близък до Hermes Galop, вероятно заради композицията роза-шафран. Chopard Nuit de Rois е много по-богат и красив, с характерния за серията уд. Бих казала, че е ъпгрейд на Галоп, направен както трябва. И тъй като от Галоп имам доста за пръскане, си спестих Nuit de Rois, особено заради ползвания тестер, който получих и съответно върнах на azo.bg.
Благодарение на мила фея пробвах Novellista Couture Chic - за моя нос е едно към едно с Loewe Aura Floral, новата версия, който обожавам. Не познавам парфюмите на Novellista, но приликата породи у мен някакво съмнениe за клониране, изразено и от други коментиращи във Фрагрантика, вкл. и за останалите им парфюми - "Clone house masquerading as niche". И двата парфюма се появяват на пазара 2020 г. и не бих задълбала кой кого копира, плюс това са в един ценови клас в Нотино.
Все пак, Loewe са моите класици...

Общи условия

Активация на акаунт