Парфюмни размисли и страсти (октомври 2021 г.) - 265

• 72 309
  • 808
  •   1
Отговори
# 195
Аз май съм мръднала вече.. Моля, успокойте ме и ми кажете, че не съм само аз.. Grinning Всеки път като си отворя шкафа с парфюмите, хем им се радвам, хем някакво странно паническо чувство ме обзема, защото ми се виждат множко, а те уж не са, даже може би на някои от вас би им се видяло нищо работа. Grinning Решена, че с половината ще се разделя, почнах да душа наред.. обааче лошото е, че всичките си ги харесвам, никой не ми се откъсва от сърцето. Някой друг да е изпадал в такива състояния? Grin

# 196
Аз май съм мръднала вече.. Моля, успокойте ме и ми кажете, че не съм само аз.. Grinning Всеки път като си отворя шкафа с парфюмите, хем им се радвам, хем някакво странно паническо чувство ме обзема, защото ми се виждат множко, а те уж не са, даже може би на някои от вас би им се видяло нищо работа. Grinning Решена, че с половината ще се разделя, почнах да душа наред.. обааче лошото е, че всичките си ги харесвам, никой не ми се откъсва от сърцето. Някой друг да е изпадал в такива състояния? Grin
Не отваряй шкафа. Извади отгоре това което ще ползваш и заключ временно. Ще ти мине Grinning

# 197
  • by the sea
Ҽвгения🌺  - да, случва ми се от време на време, просто се отдай на някоя друга страст или хоби, което имаш и се опитай да сложиш парфюмната страст на заден план,
тя и без това сама се е сложила на заден план, от теб се иска да не насилваш нещата. Flowers Cherry Blossom

днес аз съм безпарфюмна и на мен ми идва в повече понякога, само с Rituals крем съм и съм запалила арома свещи така че..няма покой Grinning

# 198
Тука май Всичките сме мръднали аз съм извадила 4-5 другите са в дълбока резерва в шкафа Ако го отворя става страшно. Все ми се струват че са много но като се замисля май не са чак толкова много на всичкото отгоре непрекъснато се оглеждам за нови и нови придобивки. Мечо Пух не случайно го е казал;" Колкото повече толкова повече" И аз така

# 199
Редовно изпадам в такива състояния. 😂
Всъщност, май моята парфюмна диета я започнах точно преди година, и добре вървя. През лятото купих 1 аромат, а миналия месец 2, които ме вадят от обувките от радост. ❤
Нямам желание да придобивам други поне до пролетта, ще нося нови и стари любимци, и ще гоня дъна. Това ми е приятно и ненатоварващо.
Ще извадя 10-15 есенни, и ще ги прибера на 30.11. 🍁🍂
Преди малко пробвах Стюардесата на Готие, твърде цветна е за моя вкус, а се бях притеснила, че ще я поискам. 😅
Преди 2 дни пробвах Idole Intense, който ми се стори много хубав, и много различен от братовчедките си. Заслужава сериозна проба на кожа, но не смятам да го придобивам. Може би през пролетта, ако следващите проби се окажат решителни.

Ако на някой му липсва Valentino Uomo Intense, на летището в София видях 2 бутилки. 🙂

# 200
  • София
Отрих есенния сезон с новия Shalimar Millésime Vanilla Planifolia Guerlain, купен насляпо наскоро (и донесен ми от чужбина от мило другарче). Simple Smile Щракнах го за добре дошъл:

Скрит текст:
Много е трудно да се описва Шалимар, ако не се познават други представители от линията, нотите могат да се опишат поотделно, но не биха дали представа за специфичното ДНК на парфюма, което сигурно е едно от най-разпознаваемите в парфюмната история. Simple Smile Аз се запознах доста късно (спрямо годините на издаване) с няколко парфюма от линията, а най-любимото ми издание си остава Shalimar Cologne 2015, което тествах при приятелка и беше мигновена любов. За съжаление е спрян вече, доколкото знам. Новият Shalimar Millésime Vanilla Planifolia фланкър според мен има най-много сходства именно с Shalimar Cologne 2015, както донякъде и с Eau de Shalimar - от нещата, които познавам поне. За съжаление не съм пробвала предишните ванилови лимитки - Shalimar Ode a la Vanille, Shalimar Ode a la Vanille Sur la Route du Mexique, Shalimar Ode a la Vanille Sur la route de Madagascar и не мога да съпоставя с тях (мексиканската ми изглежда най-гурме от трите по пирамида). Няма прилики със Souffle линията, нито с Shalimar Parfum Initial (доколкото го помня).
На моята кожа този нов фланкър не е силно ванилов, поне не в класическия смисъл/представа за ванилията като нота. Т.е. реално не усещам добавена сладост спрямо Cologne версията. Помирисан от пулверизатора, е едновременно по-сладък и по-тъмен, отколкото върху кожата ми. Четох/слушах, че Герлен са използвали своя собствена тинктура от мадагарска ванилия, произведена по някаква по-особена технология, за направата на парфюма. Това, което усещам като различно спрямо Cologne версията и което, предполагам, се дължи на добавката на "специалната ванилия" на марката, е една идея по-тъмният характер на композицията - някак по-смолист, леко опушен е драйдаунът спрямо Cologne версията, има и намек за кожа, съвсем лек. Също така, Millésime ми се струва някак по-сух, сериозен и зрял, не е толкова кремест, ярък и жизнерадостен, колкото усещам Cologne. Цитрусите са по-обрани също, но oстават един от основните компоненти. Класическата структура е запазена - цитруси, ванилия, пудрено-помадена подложка. Усеща се съвсем, съвсем лек намек за кожено-анималистичния компонент, който е характерен за Shalimar EDP - но това е при много сериозно вглеждане, на практика е толкова минимална дозата, че се излъчва по съвсем различен начин и не е водещ елемент. Kaто казах ЕДП - в торбичката имаше мостра от ЕДП, пръснах от любопитство - ами, според мен продължават с реформулациите, понеже ми се видя доста по-хрисим от този вариант, който аз познавам и който със сигурност е доста по-стар бач (имам все още количество от отливка). Трайност и излъчване на Millésime на моята кожа - не е толкова шлейфов и интензивен колкото Cologne, трайността е съпоставима с тази на Cologne - над 8 часа.

В отговор на въпроса на темата - обичам есенни парфюми, предимно такива имам. Simple Smile Това са някои от големите любимци, които са по-нови в колекцията ми, но имам още доооста зад кадър, на които това им е сезонът в моите представи. Simple SmileFlowers Maple LeafNature Closed Umbrella
Скрит текст:

Парфюм за деня: Bengale Rouge Papillon Artisan Perfumes
Песен за деня:

# 201
Klodilia много ти благодаря за този пост! Изключително ми беше любопитен този нов Шалимар. Интересен изглежда и дано  дойде в БГ, за да може да се пробва, а това че анималистичните нотки почти не се усещат много ме обнадеждава.Надявах се обаче да е по - ванилов и да има сходства със Spiritueuse Double Vanille, а от описанието ти оставам с впечатление, че няма такива.

# 202
Klodilia много ти благодаря за този пост! Изключително ми беше любопитен този нов Шалимар. Интересен изглежда и дано  дойде в БГ, за да може да се пробва, а това че анималистичните нотки почти не се усещат много ме обнадеждава.Надявах се обаче да е по - ванилов и да има сходства със Spiritueuse Double Vanille, а от описанието ти оставам с впечатление, че няма такива.

Новият Shalimar е наличен в Нотино!

# 203
  • София
И аз се надявах да е по-ванилов, ако трябва да съм честна. Simple Smile Не намирам сходства със SDV, носи си ДНК-то на основната Шалимар линия от-до. Simple Smile Смятам, че е много лесен за носене и нищо стряскащо не намирам в него. Simple Smile Видях, че е зареден в Нотино онлайн, но нямам идея дали е наличен в магазина им в Сф за проба, последния път, в който минах, беше може би преди месец и рафтовете бяха полупразни, много марки бяха изчезнали, нямаше нито един Герлен например, а аз се надявах да тествам новото издание на Après L'Ondée Eau de Toilette Guerlain, който също беше наличен онлайн при тях неотдавна, на редовна цена без никакво намаление (200+ лв), но ударих на камък. Аз също не бях сигурна дали ще дойде въобще официално в Бг, така че да може да се пробва в парфюмерия и реших да стрелям.

# 204
  • София
И миналата седмица нямаше нищо на Герлен в магазина на Нотино. Много постно и обрано беше. Confused

# 205
Apres l'Ondee Gurelain много бих! Мисля, че наскоро пробвах този от пчелната бутилка (май?) и останах очарована. Новият, ако е същия... 😊

# 206
Klodilia, много хубави снимки и чудесно описание на новия Shalimar! Flowers Hibiscus
Имам едно блотерче в чантата с него, повече от седмица се усеща!
Да си призная и аз очаквах повече ванилия, по - скоро да е някак по - мек. На мен ми заприлича на поизчистен edt, с уговорката, че не съм го ползвала от години и не знам доколко са ми ясни спомените.
На блотерчето сега се усеща доста от чудната ванилия на Guerlain, дано не е някое творение за топлите страни. Smirk

# 207
Klodilia и аз благодаря за описанието.
Прекрасни снимки, радост за окото. А парфюмите и бутилките им  са прелест.
Имам и познавам само  Shalimar Initial, без да ми е УАУ, чисто и просто от сантимент.
Не се разбирам с някои линии на Guerlain, макар че ми е един от фаворитите като бранд.
Като цяло от роклите не харесвам нито една, Moon много харесвам повечето, Listant и мъжките и дамски са ми фаворитите Ever, Mitsouko ми е любимата ретро линия, с Angelique Noire се разделих скорострелно, имам и много харесвам Tonka Imperiale.
Изобщо положението е Love/ Hate.
Точно затова попитах,  ако мога да се ориентирам дали си заслужава да стрелям и то насляпо, но мисля че за момента ще се въздържа.
Иначе ми стана интересно и така и не разбрах кой е апокрифния парфюм, с който е сравнявана линията.
Отново благодаря за споделеното мнение,  наистина ми беше от полза. Flowers Rose

# 208
Ҽвгения🌺, споко не си сама Simple Smile .
Аз си преброх колекцията само от 50 мл. нагоре и реших, че само доближавам мега колекциите и се опитах да се успокоя. Не че 30мл. не са пълноразмерни, но ми е по-лесно да ги броя за минита Wink .
По едно време и аз изкарвах по десетина, уж да чистя, ама сега ползвам всичко каквото си пожелая на момента.
За себе си реших да правя само разумни покупки, така колкото и да са, все ме радват. Тези които само защото са на оферти вече са ми минал етап.
Сега реших да вземам само неща, които наистина много искам, но ММ упорито настоява нещо да си избера, та ще се похваля после.
SOTD: LVEB

# 209
  • виртуално
Dari77 тази гледна точка много ми допадна Simple Smile , аз тогава съм с 90% минита

Общи условия

Активация на акаунт