Парфюмни размисли и страсти (октомври 2021 г.) - 265

• 73 673
  • 808
  •   1
Отговори
# 330
При мен е точно обратното с Instant Crush. Така хубаво се сработи с химията на кожата ми, че цял ден ме радва. Много ще ми дойде цяла бутилка, защото в момента имам само пробичка, но ще взема една отливка по натам като ми свърши Simple Smile

# 331
Привет, добре ухаещи дами!
Чета за отливки, но не съм наясно - от къде се поръчват, как се поръчват и т.н. подробности. Благодаря предварително, на който се отзове и ми обясни!
Хубава вечер!

# 332
Fearnot, дали са ти чудесни предложения, ще допълня и аз няколко.
Любим сладък тамян за мен е Reve d'Ossian Oriza Legrand
https://www.fragrantica.com/perfume/Oriza-L-Legrand/Reve-d-Ossian-16252.html

Black Incense Dupont май го няма във Фрагрантика, но се намира на чудесна цена по нашите сайтове и е богат, ориенталски тамян с топъл амбър в базата. Колкото по - топло е, толкова по - сладък става.

Последна редакция: пт, 15 окт 2021, 23:48 от silver pearl

# 333
Дааа, Rêve d'Osssian ❤️❤️❤️ Ама да не ѝ се стори твърде църковен този тамян ..
И аз съм иначе за Epic Amouage.
Или Rouge CDG 😀

# 334
  • София
Здравейте, искам да си взема Rochas, но се колебая между Byzance  и Mademoiselle Couture.Много са близки в пирамидата. Отидох до Нотино, нямат такива за тест, в Лили също не може да се тества Byzance.Трябва на сляпо да избера, а се колебая. Харесвам и ванилия и сладникави и бели цветя. Направо не знам, а няма да се успокоя докато не взема един от двата. Сън не ме лови. Помагайте. Трета седмица не съм си купувала парфюм То това е болестно състояние, май като повечето тук Simple Smile

# 335
Ами в Byzance аз цветя почти никакви не усещам, та май по-скоро Mademoiselle Couture за този случай.

# 336
За мен Бизанс е чисто и само силна ванилия. Монотонна.

# 337
Mademoiselle Coutur го имам, както и Бизанс (май Византия се превеждаше). Не са ми под ръка за да сравня, но .....по по-предно впечатление са доста различни. Трябва да душна за да съм по-обективна. По-ванилен е Бизанса, а Мадмоазел е по-хард сякаш, не е толкова ванилена (за кожено яке).
Денси имаше ревю за Роша.
Аз съм ги купувала на своя глава независимо (признавам, не съм ви следила последните две години редовно, да не кажа никак).

Последна редакция: сб, 16 окт 2021, 00:26 от laki

# 338
tuali, за мен е сладичък, не ми се струва строго църковен. Flowers Cherry Blossom
Аз пробвах на Rundholz 03 Apr. 1968
https://www.fragrantica.com/perfume/Rundholz/03-Apr-1968-24271.html
 Това да видиш какво е! Joy
Започва мекичко, с нещо като плодови бонбони и пудра, наравно с тамяна, и за час става най - депресарския, тържествен и мрачен църковен тамян, който съм помирисвала. Сигурно така мирише чистилището, може и демони да се гонят с него.
Мини да го пробваш, интересно преживяване е. Astonished

# 339
Byzance може да се пробва в Дъглас в Парадайс.

# 340
Привет, добре ухаещи дами!
Чета за отливки, но не съм наясно - от къде се поръчват, как се поръчват и т.н. подробности. Благодаря предварително, на който се отзове и ми обясни!
Хубава вечер!
Нотино и Брасти предлагат мостри и отливки. Ето пример:
https://www.notino.bg/mostri-na-parfyumi/
https://www.brasty.bg/mostri-parfyumi

От тамяните с които не се сдобих, все още лелея по Jaisalmer.
https://www.fragrantica.com/perfume/Comme-des-Garcons/Comme-des- … isalmer-1234.html
Дори не знам дали бих го разпознала. Много го харесвах, но май беше слабичък и без трайност.
Нищо общо с Амуажите, така че ще си стоя при тях.

Колкото повече нося L'interdit Rouge, толкова повече ме очарова с аромата си на леко подлютени червила.
В началото месестата част на портокала е смесена с лют джинджифил, но вместо да утихнат заедно, лютото продължава с туберозата, и заедно със сандаловото дърво става една приказна разкошотия. Не знам откъде идва червилената нотка след като няма ирис, но и те не обявяват всички ноти, може и Исо Е Супер да е, или друга синтетика.

Silsa, Byzance е ванилен,  а Mademoiselle Couture е силна тонка. Ако ти се носи ванилия, вземи първия.

За да не се чудя какво ново да купя, съм обявила ноември за Месец на Новите  Аромати (Нов Ноември), придобити от започването на годината, (или от началото на карантината, ще видя). Не са много, тъй като съм на парфюмна "диета" и си държа юздите, но настана време да се опознаем, не само да си стоят по кутиите.
Видях доста дъна на придобити по време на първата карантина парфюми, но съм само една, а ароматите са много.Laughing

Декември обозначих с "Insence and spice and everything nice" (парафразирам "sugar and spice and everything nice") и ще си нося тамяните и шоколадовите гурмета, като всяка адвентна неделя ще е с някакъв шедьовър, за да кротувам, и да не търся от пиле мляко. Laughing

Представа си нямам с какво ще бъда днес. Носи ми се кафе. Ще извадя Rawaa, Black Opium, и Jimmy Coo Fever, и ще решавам в последствие. Май ще си направя кафеен уикенд.

Последна редакция: сб, 16 окт 2021, 08:44 от Dez

# 341
Добро утро! Аз се двоумя и ви моля, за личното ви мнение. Не го познавах (ще си кажете: "тя откъде пада?!")... Та за мен е новост и откритие. Blush Говоря за Kenzo Warld и Kenzo Warld Intenz. Ще съм ви благодарна, ако споделите мнението си. В Интенс има ванилия, което ме блазни, от друга страна, се опасявам, да не  се окаже силен и остър, за мен?! Благодаря! Желая ви хубав и топъл, откъм ухания, ден! Heart

# 342
  • by the sea
Днес парфюмът сам се избра, взех Noir exquis да видя нещо по спреъйра и се напръсках без да искам..
И добавих още две умишлени фъс.
Песничка за момента  Beirut Santa Fe

# 343
  • София
Благодаря ви за изказаните мнения за Rochas. Ще взема Couture. Имам Z&V This is her, така че Byzance ще отпадне,колкото и да ме изкушава бутилката. Гледах ревютата на Денси. Mademioselle in Black e кожения парфюм, та и той отпада, докато не си купя кожено яке, за да има на какво да отива миризмата му Simple Smile

# 344
Току-що получих потвърждение, че любимият ми MFK APOM е спрян от производство. Имам останали около 20мл, ще си ги пазя само за много специални дни.
О, да, спрян е, бях се заредила с два, но единия го размених и сега си го пазя втория, почти пълен, фук! 😁
Търся нещо подобно, което евентуално би могло да го замени, но май няма.

Общи условия

Активация на акаунт