Парфюмни размисли и страсти (октомври 2021 г.) - 265

• 72 167
  • 808
  •   1
Отговори
# 615
Азалия
горчивината на тагетиса е много любима, брех колко ме изкушава този парфюм
Тя е много фина при мен, появява се на моменти като нюанс и докато я уловиш, кестеновият крем я покрива, и тя изчезва. След време пак така.

# 616
Цитат на: Al Georgieva link=topic=1372642.msg43696328#msg436

[b
Азалия[/b]
горчивината на тагетиса е много любима, брех колко ме изкушава този парфюм

Пробвала ли си Bal d'Afrique Byredo? Там тагетис да искаш 😋

# 617
В Bal d'Afrique аз усещам... машинно масло! 🙄

# 618
я е много фина при мен, появява се на моменти като нюанс и докато я уловиш, кестеновият крем я покрива, и тя изчезва. След време пак така.
Звучи разкошно, една млада дама се беше засилила за Кристал Ноар, но нещо не и достига/или и идва в повече в него и може би този ще е идеален Simple Smile

Пробвала ли си Bal d'Afrique Byredo? Там тагетис да искаш
Много ми харесва, но не съм се парфюмирала обилно, за да реша става/или не става

# 619
Скрит текст:

я е много фина при мен, появява се на моменти като нюанс и докато я уловиш, кестеновият крем я покрива, и тя изчезва. След време пак така.

Звучи разкошно, една млада дама се беше засилила за Кристал Ноар, но нещо не и достига/или и идва в повече в него и може би този ще е идеален Simple Smile
Това ме кара последно да допълня - харесвам връхните нотки и драийдауна на Черния кристал, началото ми е малко по-мощно, отколкото ми харесва. В DKNY Fall, приликата която намирам с Кристала, е точно с тези му, по-хубави и любими за мен етапи от уханието му. Т.е. парфюмът започва направо с хубавите нотки. Simple Smile

# 620
Подсетена от Карън, днес тествах Black Opium Extreme.
За съжаление, само на блотер, защото бях доволно почерпена с Dior Addict 2012 (която версия се оказа много прибрана и нетрайна върху мен, но пазя първообразът само за изключително специални случаи).
Началото на  Black Opium е умопомрачително красиво - кафе в най-прекрасната му, кадифена форма, без кило захар, леко тръпчиво... ох, приказка! 😍
Обаче ми се стори, че доста бързо приема формата на оригиналния Черен опиум, от който аз имам.
И сега се чудя между него и  CH Good Girl, чиято отливка смъкнах за два дни... и не мога да реша.
Ужас, помагайте!
Предстоят ми сериозни разходи и хич не трябва да харча, ама ме бута отвътре, че искам точно нещо такова - плътно, сладко, кафеено, какаово, ванилено...

На такава тема днес 😉:

# 621
laki червената обувка ако не си тествала, нося я тези дни и е доста яка. На днешните температури беше топ, хем супер женствен, но не и лекомислен и детински, ами секси и интересен.
Отдавна е влязъл в полезрението ми. Толкова я хвалите, че ще я тествам, няма как.
Другият, който е на вниманието ми, е Интердит руж.
lakiПантера едт или едп имаш? Мен ме очарова едт-то, другото ми е много ретро и дори не посмях да пръсна на листче
Имам едп , както и дезодоранта, който е доста по-лек и приложим вариант https://www.notino.bg/cartier/le-baiser-du-dragon-dezodorant-za-zheni/
Благодаря Heart Exl
Пробвах мостра на Victor&Rolf Flower Bomb....мноого ми допадна. Флорален, но в същото време сладък...точно от любимите ми. Преди него, обаче, ще пробвам отново Guess by Marciano. Преди години си пръснах, приятелка го имаше.  От тогава все се сещам за него. Открих го в parfimo за около 30 лв. за 100 мл. edp. Помня го като много траен и хубав аромат.
Да, траен е, но  едва не ме уби. Толкова сладък и марципанен ми беше , че..Но детето му беше фен и му видя дъното.

п.п.
Между другото наскоро тествах паралелно  Narciso Rouge и L’Interdit Rouge (не знам как ръката ми посегна точно към тези два парфюма). На първо четене Интердит превзе Нарцисо, достапо-ярък и отчетлив, но в някакъв по-късен етап се разкри красотата и на втория. Както по-късно прочетох във фрагрантика, действително в Интердит се открива уклон в посоката на Адикт Диор в съответствие с моето първоначално усещане.

Последна редакция: вт, 26 окт 2021, 00:08 от laki

# 622
  • Germany

Al Georgieva, много хубаво разказваш за този парфюм Ichnusa. Някакви идеи къде може да се пробва? Слабостта ми към смокиновите нотки датира от преди много години, провокирана от едно тоалетно мляко на Ив Роше. Adults е чудно хубав аромат за мен, но ми се иска да пробвам и нещо с повече от аромата на дървото и листата. Blush

albena, помня, че преди време, когато се запознах с Икнуза я нарекох "иглолистната" смокиня. Много красиво съчетание на смокиня с аромат на треви и млади борови иглички, даваща свежест, свобода и простор.
Позволявам си да насоча вниманието ви към още един интересен смокинов аромат Fix Extasy Mancera. Това е точно ароматът на огромно, пролетно смокиново дърво. Зелено, леко усойно, окъпано от дъжд в мрачен пролетен ден. Няма цитруси, няма  разводняващи нотки, нито кокосово усещане, няма ведрост или въздушност. Започва силно зелено, смокинено, сякаш сте се качили в дървото и сте сред зелените му листа. Дори долавяте и острият аромат на лепкавото смокиново мляко, толкова натурално се усеща. Изсъхва леко дървесно, креместо, точно като аромат суха смокинова клонка, подсилена с мек сантал. Няма нищо общо с нито с Нинфео мио, нито с Филосикос, нито с Пърл на Мансера, които са от най известните смокинови парфюми. Този парфюм е супер натуралистичен, дзен, действа като ароматерапия, разхлаждащ и изключително траен и прожектиращ. Харесва се на всички, които харесват специфичния аромат на смокинята. Много добро и новаторско предложение на Мансера. Парфюм за деня за пореден ден е Danzatoria

# 623
Уникална е тази нова смокиня на Мансера. Само чакам да дойде в България, за да го купя. Благодаря ти, Ковачева, че ми показа тази наистина много натуралистична смокиня със зеленината на дървото и сока от листата. Много ми харесва.

# 624
kovatcheva
Fig Extasy Mancera ще го чакам да се появи Simple Smile

Днес съм с Икнуза, много ми харесва в студа

# 625
Kovatcheva страхотно описание, обезателно ще я търся за проба тази нова смокиня! Hug
Моля ти се кажи две - три думи за Tabac rose BDK и  Danzatoria!:praying_hands:

# 626
И мен много ме вълнува Tabac Rose BDK, както и Wood Jasmin BDK. Но първият ми е по-любопитен! Rouge Smoking е парфюмът напоследък, който не просто върви, ами направо хвърчи при мен, обожавам го! 😍 Не го пестя и му се наслаждавам с много overspray (само така има разлика в трайността). На 1/3 съм вече 🙈🙉🙊
Скрит текст:

Вчера ми дойде Desert Serenade Prada  и съм във възторг. Бях му пуснала известията в нотино преди време, но добре, че се появи в Парфюми шоп на човешка цена, макар и без разните му там екстра кутии и лукс торбички. Това е кожа (по-скоро лицева, не велур) с мнооого мед, много. Гъст, лепкав,  ароматен, обаче и подправен с много шафран и мъничко кимион, който ту излиза, ту се скрива напълно. Медът обаче е от началото до края. За хладно време е убиец, страшно присъстващ и пристрастяващ, кара ме постоянно да си душа китките.
Намирам допирни точки с Tuscan Leather TF (без малините) и Miel D'Arabie Chopard.

Последна редакция: вт, 26 окт 2021, 12:31 от tuali

# 627
  • Не съм от тук и съм за малко
Позволявам си да насоча вниманието ви към още един интересен смокинов аромат
Скрит текст:
Fix Extasy Mancera. Това е точно ароматът на огромно, пролетно смокиново дърво. Зелено, леко усойно, окъпано от дъжд в мрачен пролетен ден. Няма цитруси, няма  разводняващи нотки, нито кокосово усещане, няма ведрост или въздушност. Започва силно зелено, смокинено, сякаш сте се качили в дървото и сте сред зелените му листа. Дори долавяте и острият аромат на лепкавото смокиново мляко, толкова натурално се усеща. Изсъхва леко дървесно, креместо, точно като аромат суха смокинова клонка, подсилена с мек сантал. Няма нищо общо с нито с Нинфео мио, нито с Филосикос, нито с Пърл на Мансера, които са от най известните смокинови парфюми. Този парфюм е супер натуралистичен, дзен, действа като ароматерапия, разхлаждащ и изключително траен и прожектиращ. Харесва се на всички, които харесват специфичния аромат на смокинята. Много добро и новаторско предложение на Мансера.
Искам го, сигурна съм, че ще се харесаме. Heart Eyes
Al Georgieva, kovatcheva, Благодаря ви! Hug Flowers Hibiscus
Списъкът с желания расте. Ще се престраша някой ден да посетя Salon Olfactive, щом е за такъв аромат. Blush
И ще чакам с нетърпение Fig Extasy Mancera.

Последна редакция: вт, 26 окт 2021, 14:36 от albena

# 628
И аз го искам😍

# 629
  • София
Червената обувка я мисля за дъщерята /и мен/.
Обаче аз в крайна сметка отстрелях тестер една бройка на Remarkable people Etat libre d'orange. Много съм щастлива!
Прилича малко на Fucking Fabulous, но е по-мек. По-евтин е. Освен това вече имам много хубави моменти с него и искам още и още.

Общи условия

Активация на акаунт