Парфюмни размисли и страсти (октомври 2021 г.) - 265

• 72 148
  • 808
  •   1
Отговори
# 600
Да, има ужасно много. Например парфюмите на Francesca Bianchi. Пробвах ги всичките и не знам как да ги опиша, без да използвам някакви прекалени мои си асоциации и т.н интересни мисли.
https://www.fragrantica.com/designers/Francesca-Bianchi.html

# 601
При първа възможност ще тествам, tuali. Благодаря:heart_exl: Търся си скъпоценното парфюмно камъче.

# 602
Носи ми се нещо разтърстващо и контрастно, което нито да ми е сладко кифленско, нито да ми мъжкарее прекалено, свежо да ме кара да искам да вдишвам. Има ли такова парфюмно нещо под Слънцето?
Точно така ми действат два аромата:
 Ichnusa
Womanity

Днес си набелязах за проба:
Gabrielle Essence
La Panthere Edt
Много ми харесват като аромат на листче, тия дни ще се парфюмирам обилно и ще пиша писмо до дядо Коледа Simple Smile

# 603
Пантерата я имам. Това е страхотен парфюм! Но искам повече! Уомънити ме задушава в някакъв етап. Ще тествам всичко, което предложите, пък барем се открия поне за момента!

# 604
Ще следя за разтърсващите и аз.
На първо четене се сетих за L'Ombre des Merveilles и Libre EdT, но мен ме вадят от обувките със сдържаното си спокойствие.
А защо не и серията Nomade Chloe?

И на мен ми е интересно какъв заек ще изскочи от тук.

# 605
Номад го имам и в двата варианта. Наистина почти нишов. Отдавна не бях срещала такъв. Но винаги може да съществува нещо, за което да не знам. Та мисълта ми се върти около нещо такова, да кажем слабо пзнато за всевокупната аудитория. Както каза наскоро Азалия Heart Decoration - "кеф цена няма". Та в такова търсене съм.

# 606
  • Пловдив
Това с разтърсващите парфюми и на мен ще ми е интересно. Последните няколко месеца и аз съм в групата на апатичните и нищо не може да ме грабне, дори се разделих с около 20 от моите бутилки. Приготвила съм още 10 Simple Smile
Та, в търсене съм на нещо наистина разтърсващо.

Al Georgieva, как ти е трайността на Ichnusa? Получих щедра проба точно преди да се разболея от Ковид и да загубя обоняние, и успях да го пробвам само на ръка. Мога да кажа, че е от впечатляващите аромати, но ми се стори много близък до кожата. По принцип избягвам "зелени" нотки, но тук са представени мноооого добре, макар пирамидата му да не е много богата и интересна.

# 607
  • София
laki червената обувка ако не си тествала, нося я тези дни и е доста яка. На днешните температури беше топ, хем супер женствен, но не и лекомислен и детински, ами секси и интересен.

# 608
lili_78 Ichnusa не прави облак, но и не стои съвсем близо. Зелените нотки влизат заедно с мен в стаята и определено правят хубаво впечатление, остават няколко часа и после парфюма се прибира и се усеща само от много близко разстояние. И след 12-13 часа основата на парфюма остава върху мен, която усещам дървесно сладка, като хубаво дърво примесено с белия сок на неузрели смокини и далечна миризма на някакъв кремест сапун. Пристрастяващ е, либето спа  един следобяд заровил нос в мен, рядко се очарова така от аромат и сега си слагам и вечер преди лягане, което никога не е било
Зелената нотка, която е вълшебна остава на плат с дни

lakiПантера едт или едп имаш? Мен ме очарова едт-то, другото ми е много ретро и дори не посмях да пръсна на листче

# 609
  • Не съм от тук и съм за малко
Здравейте! Simple Smile
От известно време следя парфюмните теми и вече съм щастлив притежател на един Adults. Simple Smile  Интересува ме както смокиновата, така и кестеновата тема, макар последната да е все още само по описание.
Al Georgieva, много хубаво разказваш за този парфюм Ichnusa. Някакви идеи къде може да се пробва? Слабостта ми към смокиновите нотки датира от преди много години, провокирана от едно тоалетно мляко на Ив Роше. Adults е чудно хубав аромат за мен, но ми се иска да пробвам и нещо с повече от аромата на дървото и листата. Blush

Искам да спомена тук един парфюм, който скоро една дама похвали. Парфюм, евтин и незабележим сред морето от имена, бутилки и ухания, а именно лимитката DKNY Original Women Fall.
Азалия, благодаря за чудесното описание, още повече, че Crystal Noir ми е един от любимците. Обаче в Скарлет описанието на парфюма не съответства на снимката, или съм в грешка. На кое да вярвам? Търсих и в други сайтове, където се появява тази лимитка, описанията са различни и това доста ме обърква.

# 610
И аз търсех такъв.От пробвани през миналите 2 месеца над 50 парфюма с носене по 1/2 ден, някои по няколко пъти, единствените на които се връщам отново и отново са LIBRE intense( заради трайността, иначе и другите версии харесвам), Л интерди руж И Идоле интенз. Правих си и слепи тестове на листчета.И това са 3 те аромата, които са безпогрешно разпознаваеми за мен.Другите, макар все хубави сами по себе си, но..все някой прилича на някой друг познат аромат..А от 3- те може би ще купя ..Руж.

Последна редакция: пн, 25 окт 2021, 23:03 от sasi6

# 611
Искам да спомена тук един парфюм, който скоро една дама похвали. Парфюм, евтин и незабележим сред морето от имена, бутилки и ухания, а именно лимитката DKNY Original Women Fall.
Азалия, благодаря за чудесното описание, още повече, че Crystal Noir ми е един от любимците. Обаче в Скарлет описанието на парфюма не съответства на снимката, или съм в грешка. На кое да вярвам? Търсих и в други сайтове, където се появява тази лимитка, описанията са различни и това доста ме обърква.
Въобще не съм чела описанието на парфюма в Скарлет и сега го прочетох. То е абсурдно! 😆 И в момента съм с този парфюм, той е топъл, мек, кремав и кремът е от кестени с малко кокос. Предполагам, че тази кремавост дава гарденията. Усещам и леката горчивина от това оранжево цвете тагетес, което аз познавам като турчè. В парфюма няма нищо плодово. Аз мразя плодови парфюми. Няма роза, няма пачули.
От обяд съм с него и щом втори ден поред го нося, значи наистина го харесвам! Описания във Фрагрантика няма много и те не са ми дали тласък. Единствено наличието на кестени и споменаването му с хубави думи от съфорумката, ме провокираха да го купя.

# 612
  • Не съм от тук и съм за малко
Скрит текст:
Въобще не съм чела описанието на парфюма в Скарлет и сега го прочетох. То е абсурдно! 😆 И в момента съм с този парфюм, той е топъл, мек, кремав и кремът е от кестени с мелко кокос. Предполагам, че тази кремавост дава гарденията. Усещам и леката горчивина от това оранжево цвете тагетес, което аз познавам като турчè. В парфюма няма нищо плодово. Аз мразя плодови парфюми.
От обяд съм с него и щом втори ден поред го нося, значи наистина го харесвам! Описания във Фрагрантика няма много и те не са ми дали тласък. Единствено наличието на кестени и споменаването му с хубави думи от съфорумката, ме провокираха да го купя.
Ясно, благодаря! Hug

# 613
albena
Здравей съименничке Simple Smile
С Ichnusa се срещнах в Салон Офлактив на Патриарха. Прекрасно място за хора, които обичат парфюми.
Този парфюм е определено дървото, листата и още неузрелите смокини плюс други зелени вейки, клони и треви.
Под парфюма ползвам смокинов душ гел на Клоран и се получава супер.
Честит Adults.

sasi6
срещала ли си се с Narciso Rouge? За него се сетих като прочетох трите парфюма

Азалия
горчивината на тагетиса е много любима, брех колко ме изкушава този парфюм

# 614
Пробвах мостра на Victor&Rolf Flower Bomb....мноого ми допадна. Флорален, но в същото време сладък...точно от любимите ми. Преди него, обаче, ще пробвам отново Guess by Marciano. Преди години си пръснах, приятелка го имаше.  От тогава все се сещам за него. Открих го в parfimo за около 30 лв. за 100 мл. edp. Помня го като много траен и хубав аромат.

Общи условия

Активация на акаунт