Парфюмни размисли и страсти (октомври 2021 г.) - 265

• 72 316
  • 808
  •   1
Отговори
# 210
Момичета здравейте. Какво арабско бихте препоръчали за сезона.Нямам арабски парфюми а искам да пробвам нещо по различно от това,което ползвам. Фен съм на парфюмите на Ели Сааб и имам повечето.Сега търся нещо по-ориенталско.За мъжа си също бих взела,ако ми препоръчате и нещо мъжко.Благодаря.

# 211
  • София
Apres l'Ondee Gurelain много бих! Мисля, че наскоро пробвах този от пчелната бутилка (май?) и останах очарована. Новият, ако е същия... 😊
Съвсем скоро се запознах с изданието в бутилката с пчелички (която намирам за много по-красива от новата бутилка) и също много ми хареса. Simple Smile За новото издание (към което съм дала линк в предишния пост) разпитвах, според отзива, който получих, е променена формулата и според дамата, която ми отговори - към по-добро; спомена, че го усеща по-интензивен и осъвременен. Дано успея да го намеря за проба в някакъв момент, много ми е интересен. Simple Smile
Klodilia, много хубави снимки и чудесно описание на новия Shalimar! Flowers Hibiscus
Имам едно блотерче в чантата с него, повече от седмица се усеща!
Да си призная и аз очаквах повече ванилия, по - скоро да е някак по - мек. На мен ми заприлича на поизчистен edt, с уговорката, че не съм го ползвала от години и не знам доколко са ми ясни спомените.
На блотерчето сега се усеща доста от чудната ванилия на Guerlain, дано не е някое творение за топлите страни. Smirk
Благодаря. Flowers Hibiscus ЕДТ според моя спомен е по-цитрусов и по-студен, по-остър, а Millesime е по-мек и топъл за мен, но... и аз очаквах повече ванилия. Не знам за какъв климат е мислен, интересен въпрос. Simple Smile Застудя и рязко ми се приносиха ванилии и топли парфюми, а Millesime не завива към класическа гурме територия.

Пепеля6ка, надявам се да съм те ориентирала. Simple Smile Всъщност не мисля, че е нужно да се харесват ретро парфюми, за да се хареса Millesime изданието (виждам, че споменаваш Mitsouko), но е хубаво да познаваш два-три от класическите Shalimar-и, за да се ориентираш какво да очакваш като постройка на парфюма. С проба винаги е по-добре, разбира се. Simple Smile Извинявам се, отплеснала съм се и съм забравила да спомена на кой нишов парфюм ми прилича: на Aura Sublime - преди беше под Bijon като марка, за известно време изчезна от пазара и наскоро се появи отново като Aura Perfume Aura Sublime (в нова бутилка, доста по-базова от предишната и по-малки мл - 30).

# 212
Скрит текст:
Klodilia и аз благодаря за описанието.
Прекрасни снимки, радост за окото. А парфюмите и бутилките им  са прелест.
Имам и познавам само  Shalimar Initial, без да ми е УАУ, чисто и просто от сантимент.
Не се разбирам с някои линии на Guerlain, макар че ми е един от фаворитите като бранд.
Като цяло от роклите не харесвам нито една, Moon много харесвам повечето, Listant и мъжките и дамски са ми фаворитите Ever,
Mitsouko ми е любимата ретро линия, с Angelique Noire се разделих скорострелно, имам и много харесвам Tonka Imperiale.
Изобщо положението е Love/ Hate.
Скрит текст:
Точно затова попитах,  ако мога да се ориентирам дали си заслужава да стрелям и то насляпо, но мисля че за момента ще се въздържа.
Иначе ми стана интересно и така и не разбрах кой е апокрифния парфюм, с който е сравнявана линията.
Отново благодаря за споделеното мнение,  наистина ми беше от полза. Flowers Rose
Но в това няма нищо лошо. Нормално е да не харесваш всичко. Аз съм фен на Диор, Шанел, Герлен ( и други разбира се), но не харесвам всичко от тях. Имам Мицуко и L'Heure  bleue
Скрит текст:
(последният - пълноразмерен продукт с все целофана още) заради усещането, което ми носят, чисто сантиментално, заради историята, която разказват...Мицуко (любим на Чарли Чаплин преди представление) няма нищо общо с Роша фем, въпреки коментарите във Фрагрантика. Това са парфюми извън времето си, направо неприложими към този момент. От герленските рокли харесвам една едт https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/La-Petite-Robe-Noir … raiche-29525.html , много ми е красива, просто е моята, някой и друг Шалимар и разбира се https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Black-Perfecto-by-L … -Noire-45017.html (като и той не е лесен за носене обичайно ежедневно) ....И в този дух малко история:
https://bg.unitsfashion.com/7711280-mitsuoko-japanese-love-novel
Скрит текст:
L’Heure Bleue е ода на насладата от живота и романтиката.   Флаконът е проектиран от Жорж Шевалие в стил Ар нуво. Авангардната капачка е под формата на кухо сърце и отново е препратка към нежната романтика. Този шедьовър на парфюмерията представлява истинско техническо постижение за епохата си.   L’Heure Bleue ме вдъхнови за тази статия. С този парфюм беше главната героиня в книгата „Кутия шоколад“ – романтичен исторически роман, който ни отвежда в Йорк по време на Първата световна война.     Няколко аромата ще запомня от тази книга – този на шоколад (дори и страниците й са ароматизирани), който се произвежда в града; на шотландско уиски, което пият джентълмените в техните елитни клубове; на парфюм на любима моя марка Guerlain – L’Heure Bleue, който слага красивата и независима Алекс на семейна вечеря, когато среща своя бъдещ съпруг, но дали той ще е нейната звезда…
Разбира се има и други вариации по темата  L’Heure Bleue
......
И никой не съветвам да си ги купува, нито да ги носи!

Последна редакция: пн, 11 окт 2021, 11:35 от laki

# 213
Дари, това с минитата много ми допадна и аз кажи речи съм на 95% минита, може би ще трябва да поправя грешката🤣🤣🤣

# 214
Моля за идеи за парфюм на Гучи.
Или по-скоро въпросът ми е - ако трябваше да отидете на премиера на House of Gucci - кой аромат бихте избрали и защо?
Не ги харесвам и не съм успяла да открия сред тях аромат, който е достатъчно интересен и приятен. Преди много години съм имала единствено Gucci by Gucci, който не беше лош. Може би нещо подобно, ще го ползвам много кратко.
Благодаря предварително!

# 215
Klodilia в последните години нещо все ме спира да посегна към някой Shalimar за тест, дори нямам обяснение защо е така, докато този ми събуди любопитство най-накрая.
А относно Aura Sublime , наистина съм го заглеждала преди време в стария вид, но така и не познавам. Заинтригува ме и благодаря, че ми се изясни откъде идва интересното определение, което си му дала.Blush

Laki много точно казано!:hugs: А L'heure Bleue си е само за мен и го нося с най-голямо удоволствие,  когато съм в home  office.  Blush

Аня Филипова аз много харесвам Gucci Guilty absolute тези дни го носих и му идеално времето сега. За мен е прекрасен!

Последна редакция: пн, 11 окт 2021, 08:39 от Пепеля6ка

# 216
Още един глас за Gucci Guilty Absolute pour Femme Gucci – разкошно смесен шипър с роза и плод.
https://www.fragrantica.com/perfume/Gucci/Gucci-Guilty-Absolute- … -Femme-48090.html

# 217
Привет ароматни момичета и момчета,
Моля за мнение между MANCERA WILD CHERRY и MONTALE INTENSE CHERRY кой стои по-естествено?

# 218
Привет ароматни момичета и момчета,
Моля за мнение между MANCERA WILD CHERRY и MONTALE INTENSE CHERRY кой стои по-естествено?
И двата не са много естествени,но Монтала е доста по-приятен и лек от Мансера за мен!

# 219
  • Бургас
По питането за парфюм на Гучи, там харесвам единствено и само Блуум.Парфюм за след малко Alien edp.Heartpulse

# 220
Три любими ГучЕ-та:
Mémoire D'une Odeur
Gucci Guilty Absolu
Bloom Nettare Di Fiori

От първия имам дори бекъп бутилка (а аз почти никога не купувам бекъпи, имам такива само на още два парфюма)

Последна редакция: пн, 11 окт 2021, 14:39 от tuali

# 221
Моля за идеи за парфюм на Гучи.
Или по-скоро въпросът ми е - ако трябваше да отидете на премиера на House of Gucci - кой аромат бихте избрали и защо?
Не ги харесвам и не съм успяла да открия сред тях аромат, който е достатъчно интересен и приятен. Преди много години съм имала единствено Gucci by Gucci, който не беше лош. Може би нещо подобно, ще го ползвам много кратко.
Благодаря предварително!
Bloom, ако се харесват бели цветя. Иначе никой. Няма нито един от марката, който да ми харесва и да притежавам. Разкарах и Bloom. Може би ексклузивната нова линия ,но не ги познавам, нямам и желание за опознаване на този етап.

# 222
https://www.fragrantica.com/perfume/Gucci/Gucci-Guilty-Eau-de-Parfum-52481.html - само това ми се намира (подарък, изпръскан наполовина, което си е цяло постижение Sweat Smile).

# 223
https://www.fragrantica.com/perfume/Gucci/Gucci-Guilty-Eau-de-Parfum-52481.html - само това ми се намира (подарък, изпръскан наполовина, което си е цяло постижение Sweat Smile).

Защо да е постижение, много е хубаво парфюмчето /макар, че и на мен рядко ми идва на ум за него/. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 224
Не съм фен на Гучи, поне до тази есен, когато се сдобих с Gucci II, като никога ми падна за есента

Общи условия

Активация на акаунт