Парфюмни размисли и страсти (октомври 2021 г.) - 265

• 72 159
  • 808
  •   1
Отговори
# 555
  • by the sea
Малкото сладко Idole за малко да ми провали пътуването днес, напръсках се в бързината и на излизане се погледнах в огледалото - ами цялата ми тениска беше в мазни петна Disappointed Relieved
Връщах се да се преобличам и от яд я замаскирах с 2 фъс MFK GFG, интересно че не се смесиха, от време на време усещам единия, ту другия.

# 556
  • София
Здравейте! Много ви моля за по едно "да", или "не". Имам възможност, да купя на добра цена  " Bois d'amande". Заради бадеми те, заради ванилията, не обичам цитруси в парфюми (заради лош спомен)... Много разчитам на вашето мнение! Остана то, за да променя решението си, евентуално. Благодаря! Blush

Magda Dimitrova - Да, купете го! Страхотен и няма да съжалявате - от мен твърдо ЗА Hands Ok Hand

bulgari_bs - аз също съм за Rochas Byzance 2019 - чудесен като аромат, невероятна бутилка, хубава трайност и шлейф, цената също е отлична. Няма какво да го мислите Simple Smile

Eelishka - невероятни предложения са ти дали момичетата! Дублирам всяка дума от поста на BoMarina. Радвам се, че тя е купила на джими чу ванилията - ако помните писах оди за нея, когато излезе. Чудо е!
Yves Rocher Cuir de Nuit - https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Rocher/Cuir-de-Nuit-56459.html

е невероятна находка! Тук има чудесна ванилия, шоколадово пачули, много уютен, приканящ и изкусителен аромат, но  и изискан също така, наситен и богат за есен-зима, който вярвам, ще се оцени. Но не е семпла ванилия - тя е част от пейзажа, допълва, но не е мега доминираща от край до край. Заслужава си теста.

Бих добавил следните ванилии:
Dior Vanilla Diorama - https://www.fragrantica.com/news/Dior-Vanilla-Diorama-15227.html
По-суха, зряла, уютна, харесва ми. Чудесна работа от Диор. За есента и зимата е трепач!

Mercedes Benz Club Black Mercedes-Benz - https://www.fragrantica.com/perfume/Mercedes-Benz/Mercedes-Benz- … -Black-46797.html
И до утре да пиша оди, пак няма да е достатъчно! Много си го обичам този парфюм! Опушена, кремава ванилия. Води се мъжки, но за мен е тип нишов унисекс и вярвам, че 100% се вписва в търсенето на по-различна не толкова гурме и сладка ванилия. Гореща препоръка.

Не обичам да пиша за Мансера, но си мисля, че въпреки, че не е доминиращо ванилен, Mancera Gold Incense си заслужава - прекрасен микс за есента.
https://www.fragrantica.com/perfume/Mancera/Gold-Incense-49029.html

Друга страхотна идея за мен е - Moustache Eau de Parfum Rochas for men / https://www.fragrantica.com/perfume/Rochas/Moustache-Eau-de-Parfum-52350.html

Пише, че е мъжки, но за мен е унисекс напълно и вярвам, че се вписва отлично в търсенето на Eelishka - много хубав и топъл аромат с чудесна, не сладка ванилия. Има си чудесно пачули, топли подправки, като усещам и  уютен бензоин. Приказка!

tuali - честит Килян - звучи прекрасен! Много хубава снимка.
Радвам се, че споделяш и то не за първи път, добри думи за  Bouquet d'Oro L'Erbolario
https://www.fragrantica.com/perfume/L-Erbolario/Bouquet-d-Oro-63463.html

Много го харесвам и аз! Усещам го плътен, топъл, вкусен, леко пудрен, много уютен и чудесен есенно-зимен избор. Помня, че го бях препоръчал на kovatcheva, когато излезе миналата коледа, и когато я питах какво мисли - тя сподели, че за нея е взел най-доброто от най-първата формула на Dior Hypnotic Poison.

Забравих парчето, което звучи при мен и идеално допълва мрачното време: Billie Eilish - I Love You (Mass Digital Remix)

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 11:27 от Deetron

# 557
Deetron, благодаря! Спомням си , че писа за новата серия на Jimmy Choo , когато излезе по нашите ширини , аз долу горе малко след това тествах повечето от тях, всички без Tempting rose  и I want oud и наистина нямаше такъв който да не ми допадна, ванилията разбира се най-много  ми хареса:smile:, Абсолютно си заслужава минимум теста. Задължително ще пробвам обаче Mercedes Benz Club Black Mercedes и Cuir de Nuit следващият път когато имам възможност!

# 558
Аз както бях в парфюмна апатия се запалих жестоко по Mancera Red tabacco от един приятел , единствено се притеснявам да не ми е много силен и мъжки.

# 559
Moustache Eau de Parfum Rochas for men e страхотен парфюм, но с не особена трайност, трябва да се подновява, но със сигурност няма никого да задуши. Унисекс, който би намерил своите нежни почитетелки.

Прекрасен пост, Deetron, както винаги музика за ушите.Hands Ok Hand
В последните дни покрай коментарите за старото и новото, случайно се натъкнах на Nilang 2011 Lalique for women - https://www.parfumi-shop.net/parfjumi/lalique-nilang-for-women.html#612.
По съвременните представи сигурно би влязъл в графата ниш. За любителите на гурме и Шанел. Изключително топъл, траен (12 часа) и шлейфов парфюм, за студено време, новогодишен и действително ухаещ на по-скъпо, отколкото струва. Нямам спомен за ретро нотка и не знам дали се предлага по дрогериите евентуално за тест. Отзивите във фрагрантика са изчерпателни, но не прилича тотално  на никой от сравнените.

# 560
  • София
BoMarina, laki Flowers BouquetTropical Drink

laki, интересно за Роша мустаже едп - при мен беше много силен и траен, дори ми се стори изненадващо мощен.Явно е до кожа...

Сега се сетих още две уютни ванилови предложения - старост, нерадост Laughing
Zara & Jo Malone -  Ebony Wood for women and men - https://www.fragrantica.com/perfume/Zara/Ebony-Wood-58157.html
Много уютен, топъл, меко дървесен с чудна подправъчна ванилия вади - само камина, вино и компания да има човек Simple Smile)
Интересното е, че Зара пуснаха и нов дизайн:

За 49лв 90мл EDP е отлична сделка.

И къде без арабела: Rasasi Qasamat Ebhar

Официални нотки:
Top Notes: Sparkling Lemon, Green Apple
Middle Notes: Lotus Flower, Orris, Pure Jasmine, Damask Rose
Base Notes: Intense Vanilla, Addictive Praline, Tonka Beans, Musk

Не всичко усещам от изброеното и помня, че преди време го описах във форума на фрагрантика с тази моя пирамида:

Много уютен, с чудесна плътна и лесна за носене кремава ванилия.

# 561
Deetron, как да не кажа на хубавото хубаво. Не само, че харесвам Bouquet d'Oro, ами си продадох Hypnotic Poison-a и си оставих само букета 😀 По-лек ми е откъм хелиотроп и затова го предпочетох. Нямам нужда от два почти идентични.
Ebony wood Zara e чудесен, тая бутилка определено повече му подхожда!

Candy, Red tobacco е страхотен, но и на мен леко ми отива мъжки. Обаче Tobacco Oud  (или Oud Tobacco беше ?!) страшно ми хареса и той ми се стори абсолютен унисекс, хем името е малко заплашително.

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 12:57 от tuali

# 562

И къде без арабела: Rasasi Qasamat Ebhar

Официални нотки:
Top Notes: Sparkling Lemon, Green Apple
Middle Notes: Lotus Flower, Orris, Pure Jasmine, Damask Rose
Base Notes: Intense Vanilla, Addictive Praline, Tonka Beans, Musk

Не всичко усещам от изброеното и помня, че преди време го описах във форума на фрагрантика с тази моя пирамида:

Много уютен, с чудесна плътна и лесна за носене кремава ванилия.

Wow, Deetron, браво! Право в десятката с тази пирамида.
Днес съм с него, и много ме радва. Ванилията е разкошна, с бита сметана, и наистина....Бейлис се е получил при мен вместо бърбън! Не бях се сещала за Бейлис от ...20+ години....
Във Фрагрантика в коментарите някой беше писал, че са разменили пирамидите на Расана и Ебхар. Не познавам Расана, но в Ебхар усещам и зелена ябълка, и бергамот.

Аз май съм в парфюмна нирвана, и нищо не ми липсва. Но с интерес ви чета все пак, и си набелязвам за догодина, или когато реша, че е време.

Джуд, честит рожден ден!

# 563
С такава пирамида  Rasasi Qasamat Ebhar със сигурност ще го уважа в някой прекрасен момент.
Мерси за споделеното Heart Exl

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 15:23 от laki

# 564
Rasasi Qasamat Ebhar - много ли е женствен или може да мине и за мъж?
Всъщност има ли къде да се пробва в София?

# 565
  • София
Silver Pearl, благодаря, чакам си Anamcara Dusita с огромно нетърпение, но още е някъде по пощенската верига. Надявам се до началото на ноември най-късно вече да е при мен. Simple Smile По-нататък мисля да си взема принт с папагалчета, който е илюстрацията към парфюма, страшно умилителен е, но в момента не го виждам все още в продажба. Anamcara ми се струва, че стои по-добре при малко по-високи температури, аз се влюбих в него през лятото всъщност, като за топла пролет също мисля, че ще е идеален, защото ми напомня точно за събуждащата се природа (дървесно-прашно-цветен). Тогава е по-мек и по-светъл, както и по-излъчващ, сега е малко по-горчив и стои по-близо до кожата. Въпреки това мисля, че може да се носи целогодишно. Много е специфичен и запомнящ се, за мен лично - достоен за парфюмен подпис, ако бях "флорално момиче", сигурно това би бил Парфюмът. Heart Eyes
За ванилията на Mona di Orio и аз се сетих вчера, но не я споменах, понеже не я помня добре (цената също ми се стори доста повишена към днешна дата), пробвала съм я преди няколко години, бях си взела мостричка. Помня само, че ми се стори най-неваниловата ванилия към онзи момент, че много се усещаше карамфилът и че имаше интересно превключване между 2 фази на парфюма. Май е крайно време да започна да си водя записки за лична употреба (има такава функция във Фрагрантика), защото се забравят нещата, като станат безчет пробите. Simple Smile Споменаването на марката ми припомни, че от 100 години искам да пробвам Bohea Bohème (чай, сравняван с Russian Tea Masque Milano, няма как да не ми е интересен) и Suède de Suède (велур с османтус).
Обедна почивка от 13:30 до 17:00 ч - ех, искам и аз! Joy Нищо чудно, че фразата dolce far niente e международно известна, умеят ги италианците тези неща! Simple Smile
За Vanilla Love Jimmy Choo бях забравила, понеже имах 3 неуспешни опита да я пробвам и в някакъв момент просто я заскобих. Grinning Сега ме подсетихте за нея и може да се огледам пак. Опитах се да вляза в БютиЗоун на Витошка да видя дали я има, понеже минах няколко пъти оттам, но и трите пъти магазинът беше пълен и трябваше да се чака неизвестно време, да излезе някой, за да вляза аз... Единия път нямах време да чакам, другия път чаках около 10-15 минути и ми писна, та си продължих по пътя и третия път вече не помня какво се случи, но пак бях върната на входа. Grinning
Парфюм за деня ще бъде Purple Rain Prada Purple Heart, съответно няма как да мине без поне няколко слушания на едноименната песен, и без друго заваля:

Последна редакция: нд, 24 окт 2021, 01:01 от Klodilia

# 566
И аз днес с получена сутринта Prada - Mirage Moonlight Shadow. Не знам защо няма обявен тютюн в пирамидата, но започна с взрив от сух тютюн, който не изчезна  два часа. Междувременно се появи някаква шоколадова сладост и малко какафонична стана работата. Направо се зачудих дали да не се разделяме бързо-бързо, защото си го представих добре стоящ единствено на брадат, елегантно- ексентричен възрастен мъж. Обаче след тези два часа в каква невероятна красота се превърна...Появи се най-накрая смокинята, поръсена с какао, виолетка (каквато също не е обявена), и нещо меко, кремообразно и дървесно. Та любов ще е. Ще изчакам ден два преди ново ползване, та да му се наместят нотите, духовете и чакрите.
Песен разбира се е

# 567
  • София
Аlly, в синхрон сме днес явно. Grinning Много добре звучи като описание твоята Прада, честита! Tada Изкушавах се и аз да взема нещо насляпо от тази линия, но не посмях и заложих на Purple Rain, който познавам и харесах още при първа проба преди време, но той е от "безопасните" (по моите критерии). Simple Smile Не познавам почти нищо от другите парфюми в тази линия за съжаление.

# 568
Deetron, колко си сладкодумен и как хубаво описваш ваниловите аромати/и не само тях, де/! Сигурно дори отявление ванилофоби като мен ще се изкушат да придобият някой от описаните от теб парфюми.
Със сигурност ще тествам този на Ив Роше, ако не за мен, за подарък на някой ще го взема.

# 569
Klodilia кажи за Purple Rein? 
Джуд , честит рожден ден! Flowers Hibiscus

Лили бързо възстановяване!
Повлияна от вчерашния топъл и слънчев ден,  днес съм с Gabrielle. Много женствен и елегантен ми е въпреки, че  съм на работа,  а тя изобщо не предполага елегантност..

Общи условия

Активация на акаунт