Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бронхопневмония при 4 годишно дете

 • 696
 • 10
 •   1
Отговори
 • Мнения: 44
Вече 12 дни сме с температура. Качва се много бързо и преди стигаше до 41 градуса, падаше до 38 и пак нагоре, сега сме в болница и я хващаме до 39. От 7 дена сме в болница. На 3- ти антибиотик е. Пневмонията е бактериална. Лекарите казват, че изследванията са по- добре, но тя продължава да има температура. Имаше и кашлица, много мъчителна, но нея я овладяха. На няколко пъти си мислех, че я губя...Искам да попитам майки, които са минали през тази диагноза- кога спря температурата? Колко дълго продължи?...Стоя и я гледам и нищо не мога да направя...

# 1
 • Мнения: 1 256
Дъщеря ми беше с пневмония преди 2 месеца. Тежка, по думите на лекарите, бактериална. Казваше, че не може да диша преди да влезем в болницата. На почти 6 години е.
При нея температурата бързо спадна, но тя по принцип не вдига много и не я задържа и при други боледувания е така (аз също например НЕ вдигам температура). Някои деца имаха по-дълго, не знам точно колко дни.

Бяхме 8 дни в болницата на два антибиотика, кортикостериоди, сиропи, инхалации, после вкъщи продължихме още седмица лечение. В деня на изписването снимката още не беше добра...

Щом изследванията са по-добре, вероятно се подобрява. По принцип при пневмония може дълго време да се поддържа температура. Не помогнах много, но ви желая кураж и бързо оздравяване.

# 2
 • Мнения: 44
Напротив! Имам нужда да чуя за други случаи, като нашия. Благодаря, че споделихте!

# 3
 • Мнения: 889
Не като майка, а от първо лице. Пневмонии и двустранни бронхити от 6 месечна до 10 годишна, всяка година поне по два пъти. Температура не съм вдигала чак над 40° (доколкото знам), имах зверска кашлица. Коктейли антибиотици, нагревки, множество рентгенови снимки и някакви глупости от "онова време" преди 20 години тип хардал на гърба.. За пръв път чух в 11 клас, че било някаква сериозна болест пневмонията, защото в моите спомени до тогава ми беше обичайната диагноза, нищо специално. Израстнах го, от тогава почти не боледувам.
Вмъквам тоя разказ само за успокоение. Дори и да се повтори в бъдеще, дори да се потрети, не значи, че непременно ще повреди детето някак.

# 4
 • Мнения: 44
Благодаря Ви! Явно не могат да й нацелят антибиотика, защото пак е с температура- 4-ти път за 24 часа.

# 5
 • Мнения: 2 299
Правят се антибиограми, антибиотикът се съобразява с резултата от изследването. Щом сте в болница, предполагам са направили.
Надявам се да се оправи детето, представям си колко ви е трудно.
Била съм на същата възраст с пневмония в детско отделение, по онова време - без родител. Имам ужасяващи спомени, но съм жива. Стоскам ви палци.

# 6
 • Мнения: 44
Благодаря Ви!

# 7
 • Мнения: 2 343
Каквото и да е в болница престоя не е приятен наистина лежали сме само за висока т.три дни не искам да си спомням ииии като вдигне т. винаги съм на тръни (малко извън темата)😕

# 8
 • Мнения: 1 256
Как е детето?

# 9
 • Мнения: 44
Тази вечер имам за първи път някаква надежда, въпреки че следобедните кръвни бяха по- зле от сутрешните, и въпреки лошата диагноза. Виждам лекарите, колко са загрижени, че нещата се развиват така- почнала е да се подобрява, но в един момент нещата тръгват наобратно...Правиха й всякакви изследвания, 3 ренгена, 3 пъти ултразвук, ядрено- магнитен резонанс, проби, урина, хиляда пъти кръв- няма здраво място по ръчичките...Но тази вечер все още няма температура...Дано!

# 10
 • Мнения: 1 256
Дано не вдига повече! Измъчили сте се много, стискам палци скоро да се оправи и да сте си у дома!

Общи условия

Активация на акаунт