грип при бебе

• 582
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте мамита. Бебето ми е на 6 месеца и половина , всички вкъщи ни тръшна грип съответно и нея. започна със зачервено гърло и сополи премина за два три дни . след 3-4 дни започна от начало. Сополки , кашлица, без температура. лекувам както ми каза педито. До преди два дни гърдичките бяха чисти но днес педито установи хрипове каза че са от много натрупани храчки. Няма температура кашлицата намаля- само сутрин един два пъти и сополките намаляха. Искам да попитам за тези хрипове и храчки, възможно ли е да е наистина само от храчките, на някой друг случвало ли се е и как помагате за намаляне на храчките. много се притеснявам да не направи някой бронхит но педито казва че щом не кашля и няма температура има си апетит и си е весела си е от храчките.

# 1
Аз бих направила снимка, с толкова малко бебе не е шега. Не помня Пулмикорт от каква възраст се изписва, но ако кашлицата е дълбока и "не звучи добре" бих попитала доктора.
Освен това пуснете една кръвна картина на детето, за да се види дали е сериозно положението.

# 2
кашлицата мина по един два пъти сутрин кашля, след ден два пак ще я преслушат . и друг доктор каза че е възможно от храчките само да е . И да следя за температура.

# 3
  • Пловдив
Да те  не те плаша но моето малко дете миналата зима беше на 4 месеца направи първия бронхеолит без температура и кашляше 3-4 пъти на ден ,втория след 2 месеца и 3тия след още 1.
Само веднъж имаше 1 ден температура и след 2 дни бронхеолит.

# 4
а как го установихте. Личния лекар или водихте на пулмолог или с кръвни иследвания

# 5
Значи двама педиатри са ви казали че бебето ви е добре и оздравява, но вие питате мамите как е? И те веднага извадиха лекарствата и страшните болести…
За да не ми е празен коментара, вкъщи всички изларахме грип, бебето най-леко го изкара. С малко температура и сополи. Мина без лекарства, само панадол и нурофен и чистихме нослето.

# 6
  • Пловдив
а как го установихте. Личния лекар или водихте на пулмолог или с кръвни иследвания

И трите пъти при педиатър с кръвни изследвания.
Първия път ни приеха в болница,втория и третия път вкъщи с инхалации.

# 7
интересувам се просто дали има и други бебенца с подобно нещо. Все пак да ти кажат че бебчето има хрипове и те са от храчки е малко объркващо. Разбира се че на пътво място се обръщам към лекар , затова лекувам както е казал. Но някои неща при толкова малки бебенца плашат и някък се опитвам да разбера повече

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 22:47 от Джени П. 767862

# 8
Значи двама педиатри са ви казали че бебето ви е добре и оздравява, но вие питате мамите как е? И те веднага извадиха лекарствата и страшните болести…
За да не ми е празен коментара, вкъщи всички изларахме грип, бебето най-леко го изкара. С малко температура и сополи. Мина без лекарства, само панадол и нурофен и чистихме нослето.

Аз за пръв път чувам за хрипове и оздравяване. Ако са просто храчки да, но да чуваш хрипове в гърдите не звучи съвсем така. И ако при вас е минал леко, това не е общ знаменател.
Една кръвна картина ще покаже как върви боледуването на детето. Аз съм лежала с 20 дневно бебе в болница от 2 изкашляния, така че страшните болести и лекарствата са след консултация с лекар, но ако хрип не ви звучи на нещо сериозно е ваше виждане.

# 9
Слвд като педиатър не им е назначил изследвания и се е опитал да успокои майката бих му се доверила.

# 10
Е, от какво друго биха могли да са хриповете, освен от храчки?
Хрипове означава бронхит, но също така означава, че дробовете са чисти и не е слязла инфекцията надолу (което се установява със снимка). Детето откашля ли и каква е кашлицата? Влажна или суха.
Като цяло се следи общото състояние на детето.

# 11
малка ие и не се сеща да изплюе или повърне храчките , днес ще следя  и евентуално след обяд ще пусна кръв така или иначе имаме назначени профилактично кръв и урина за след 6-ти месец. имено това не мога да разбера как от храчки ще и ръмжът гърдичките и гръбчето , а лекарката казва че няма бронхит и по сериозно .

Общи условия

Активация на акаунт