Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа ... през октомври

• 91 471
  • 2 723
  •   1
Отговори
# 1 320
Кло, да видиш колко съм зле с плетките Simple Smile Нищичко не отбирам. Като малка майка ми ме беше научила лицева и опакова плетка и с тях приключих. Вече и това не мога. Само с гоблени се справям, плетене и шиене ми се струват като ядрена физика.

Мисте, пропуснала съм кое е любимото на 13.

# 1 321
" Искате да свирите на мен?
Държите се сякаш познавате
всички дупчици на ума и сърцето ми.
Искате да изтръгнете
скрития звук на тайната ми,
да ме просвирите от най-ниската
до най-високата ми ноти?
Не!
За какъвто щете
инструмент ме смятайте -
можете да ме разстроите,
но не и да свирите на мен! "

# 1 322
  • София
Сисун, ама аз си го искам зеленото. Даже си взех двата тонера да се мацам като се отмие.
Яки, супер са жилетките.

# 1 323
  • Германия
.............Като малка майка ми ме беше научила лицева и опакова плетка и с тях приключих. ................
Че то плетенето е точно това - лицева и опакова бримка и фантазия, да я завъртиш, да я преплетеш, да я изпуснеш и ей такива ти му работи.

Ре, моля те покажи го този цвят ама на главата ти как стои. Интересно, че след като ти прочетох предишния пост във ФБ ми излезе една мацка с 4 снимки, сменила си цвета с нещо като зелено. Ако не беше чужденка щях да си помисля, че си ти. Аз не съм толкова смела, за сега съм на тема патладжан, ама пусто много ми харесва като цвят

# 1 324
Добро утро!

# 1 325
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
добрЮтро и от мен. Simple Smile
слънчев да е денят ви. Simple Smile нашият със сигурност ще е. Simple Smile

# 1 326
  • софия
Добро утро! Аз пак спах на пресекулки. Съответно се събудих кисела. Сега си слагам огромна чаша кафе като това на снимката на Кло, та да се освестя.

# 1 327
Веси се е смилила и е навила часовника за по-късно май Simple Smile

Аз пак с дилема. Имам час за лекар утре, профилактичен, и много се чудя дали да не го отменя. Не е за ходене сега май... Дайте акъл, моля.

Добриии, дай поне една снимчица на слънцето, че го забравихме как изглежда.

# 1 328
старост-нерадост! разказвах ли как мина в Ал Фаюм?

след като моят личен поодъртял ингилизин се опакова в бял лен и ми вдигна кръвното от 60/80 до 130/90 за секунди, последва кратко блъскане на кози и телешки рога и...
Wink почти доброволно махна бялото панталонче и се навря в стандартен карго къс панталон.... бял. щото нали... пустиня... жега... слънцето ще го удари в главата. то затова панталона трябва да е бял, разбираш ли... а и вече си бил сложил бели гащи за да не прозират. това, че ленения е като паяжина, а каргото е по-дебело от брезент няма значение.
и тръгнахме...
100 км до Ал Фаюм... около 200 из самия оасис. от мен да знаете - филмите лъжат! гледаш там един оазис - кладенец или локва, три палми - ура! а това няма начало и няма край. Половин България. почти буквално, защотонаселението там е "малко", около 3 милиона.
Скрит текст:
сутрин рано египтяните спят, или се припичат пред домовете си, по улиците на Кайро бяхме само ние, което не бях виждала до сега. за нула време по околовръстното стигнахме до пирамидите (виждаха се между блоковете, от там пустиня нов град, пустиня - нов гради ето ти и оазиса Ал фаюм. почти да, ама не. там се влиза със задължителен полицейски ескорт. имат десетина полицейски коли и точно в този ден над 30 туристически возила - от автобуси с 30 места - 60 човека до нашата кола с трима + екскурзовода шофьор. значи чакаме да дойде кола. в която между другото имаше повече полицаи отколкото в нашата. и понеже вече се бяха събрали три буса и нашата кола, един ескорт за всички. ама няма не искам - няма недй. както навремето Горинич отговаряше на "недей" с "дей, дей". искаш не искаш всички заедно отиваме нататък.
първа спирка - останки от фараоно-гръко-римско селище Simple Smile  Каранис, но е видно, че е имало и други имена.

На огромна площ, два храма, преходен стил между фараонските и християнските, изградени от камъни и множество фамилни и обществени сгради от пръстени тухли.
До отрития музей има и друг, закрит Ком Ошим. Там са изложени характерни само за този район мумии с посмъртни маски или портрети. В музея в Кайро също има изложени, описано е и откъде са. Снимките в закрития музей са забранени, но могат да се намерят в нета.
Има и карта на изкуственото езеро, изградено по фараонски времена. Сегашното е около 1/10 от фараонското.
И пак е огромно.

Езерата всъщност са две, второто е в пустинята и е обявено за резерват. има рекичка и водопади. И е място за забавление на местните.

не се включих в танЕца, но през цялото врем си мислех за Карамелла и сърцето ми играеше кючек, Ако и краката да не мърдаха. Simple Smile

след това Туниизийското селище. има ли тунизийци тук? какво е станало, защо са емигрирали точно в Египет - питам аз. отговорът е малко неочакван. имало един, но починал. що тунизийско тогава? след като починал, в чест на този дългогодишните член на селището се преглага и приема да се нарича "тунизийско село".
а историята е простичка - преди години, шведска гражданка открила работилница за обучение по грънчарство в крайно бедно селище в оазиса. учат в училището, а после в работилницат асе учат да правят съдове от глина, продават ги стова се издържат. и с дарения. Оттогава то е местна атракция, учениците й също открили свои работилници и обучават бедни деца на занаяти - грънчарство, тъкачество... Продават произведеното и така поддържат школите безплатни.
Съжалявам, но увлечени в гледане сме пропуснали да снимаме на място. много е колоритно, къщичките са изрисувани, като не липсва и Банкси Wink
по линия на някави благотворителни акции се разкрасяват къщите там. не съм снимала, но това дава идея.Simple Smile

костенурката е от бракуваните керамики. Горинич реши, че никой няма да я вземе заради олючената глазура и може би ще я унищожат. малко като спасителна акция, но истината е, че много ми хареса, а от новите фигурки нямаше костенурка.

навсякъде се мушкат тези колици - наричат ги "тук-тук" и би трябвало да са само за градска употреба, ако ги хванат на магистралата трябва да ги приберат, а шофьора ... може би да го понатупат. не видях някой да е санкциониран, а на магистралата имаше и мотори и тук-тук.

дългичко е, ще го поприкрия. Simple Smile

# 1 329
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Добро утро!

st. Dobri , накрая ще вземе да ми хареса тоя Египет. Чудесно го презентираш.

Ули, и аз имам час, и ще ходя. Гинеколог, отлагам го  от много време, реших, че вече е наложително.

Иначе, спах, наспах се, даже прогнозата за днес е без дъжд, ще се завлека до Батенберг, да си дам капачките.

# 1 330
Добри,уауууу!

# 1 331
  • Германия
Добро утро и от мен.
Иванова не си изпълни заканата и аз се успах с 1 час. Нали на дърти години човек спял по-малко. Ми няма такова нещо, не чувам алармите, а вече са общо 22 (10 на единия телефон, 12 на другия) през 5 минути. Вече се чудя как да се будя.
Я едно кафе и от мен

# 1 332
Flushed тези дестинации не са в обичайно предлаганите от нашите туроператори.
аз бях малко неподготвена и не успяхме да видим всичко наоколо, може би следващия път.Wink

наблизо е долината на китовете. намерили са кости и зъби от огромни китове насред пустинята. интересно е. до водопадите пък може да се спускаш със ски или сноуборд по дюните. гледахме ги отдалеч - забавно е.
на второто езеро, това покрай пътя имало още водопади и някаква много стара машина, не можах да разбера точно каква от обясненията на екскурзовода, но може би някаквъв вид генератор. Simple Smile беше затворено за деня и полицаите му казаха, че няма смисъл да се ходи. не виждам какво пречи да го видим и неработещо, но когато полицаите кажат не, не можеш да спориш.

а ескорта е задължителен от две години, защото група китайци, водени от египтянин, който не познава мястото се изгубили на път за долината на китовете.
и добре, че хората, при които били спирали за почивка се сетили, че не са ги видели да се връщат и сигнализирали. пустинята е малко големичка, няма клетки на мобилните оператори навсякъде и китайците нямало как да се обадят. намерили ги с хеликоптер, но си е тегава работа да търсиш прашен джип в прашна пустиня. Simple Smile
пътят в резервата е ... силно казано път. има нещо де, но вятърът навява пясък и в някой момент, движейки се по "шосето" може да се окажеш в някоя дюна. попитах - за почистване се разчита на тоя, който е направил белята Wink - вятъра.

# 1 333
  • Пловдив
Добро! Хапнахме, кафе и после сме на неприятно мероприятие, ама...живот...

Бърд, на 13 любимото е Джентълмен Джак. Ще го има от утре в Лидл, 42лв мисля е.

# 1 334
от доста хора вече чувам за някаво японско уиски в България.
някой ше ме просвети ли? то че не пия, не пия, ама поне да не ходя невежа.

Общи условия

Активация на акаунт