Лидл 156 - Октомврийски заигравки

• 123 506
  • 2 440
  •   1
Отговори
# 2 325
И сега последно пускат ли в магазините на Лидл в моловете или не. Според мен трябва да си прочетат с разбиране заповедта, ето и тука го има разяснено като за малоумни https://novavest.bg/2021/10/28/%d0%b2-%d0%ba%d0%be%d0%b8-%d0%b2% … TI80GBl8NBW1qmlVE

Според заповедта даже и в ДМ трябва да пускат независимо от това дали е в МОЛ или самостоятелно помещение с над 300кв.

# 2 326
Бъдете сигурни, че юридическите отдели на веригите са прочели заповедта много добре.

# 2 327
  • София
То не че намалената ставка на ДДС за детски храни и пелени у нас дава някакво реално отражение на крайната цена.. Разликата отива в джоба на търговците.
Че къде у нас има намалено ддс за тези неща?

От юли миналата година е 9%, но въпроса ти явно показва колко е стигнало до потребителите. 😃

# 2 328
Къде са 9 % ...пък и  20% да е..
Аз говоря за 50 % че и повече разлика за конкретния продукт ( памперсите Лупилу ) и то Премиум (каквито ако въобще имаше у нас, щяха да са още по- скъпи даже)..
У нас 40 броя са 14 лв.
А от Англия 40 бр. Са 7-8 лв.
Не мисля, че ОСНОВНИЯ проблем е данъчната ставка..
Между другото това са най- хубавите памперсите ...ако има кой да ви изпраща..
Че то по ред причини половин България е извън граничните предели на републиката .

# 2 329
  • Sofia
Сега се връщам, суха мая има, но на Биосет май беше... при нас.
Печените чушки на Фрешона

Нар поне имаше, но куматото е мисия безнадеждна явно... Взех една тарелка жълто киви и едно пъпешче Галия.
Соул, резенето от няколко дни го мяркам, ама не изглежда добре, което е доста необичайно.

# 2 330
  • Пловдив
При нас Кумато имаше бол. Взех, но не съм измислила как да ги вложа Simple Smile

# 2 331
  • Sofia
Мистик, ми те са си вкусни домати просто. Simple Smile  
Иначе салата Панцанела ако не си пробвала... с различни домати (различни вкусове) е най-добра. Simple Smile Да не говорим за визията... Simple Smile

Последна редакция: сб, 30 окт 2021, 14:12 от Morena

# 2 332
Морена, благодаря за резенето, точно за теб си мислих дали и как го ползваш. 🙂 Искам да го пробвам, предпочитам в нещо зеленчуково. Или пък с тиква. Не знам дали ще се справя. 😳 Аромат на анасон обичам, тялото ми си го търси. 🙂 Дори чай от анасон си правя понякога.

# 2 333
  • Sofia
Соул, ето любимата ни паста с резене... погледни я за насока, ако не друго... Simple Smile  
Иначе, в която и да е манджа може да се сложи. На грил тиган също би бул вкусен според мен или кармелизиран...

# 2 334
То не че намалената ставка на ДДС за детски храни и пелени у нас дава някакво реално отражение на крайната цена.. Разликата отива в джоба на търговците.
Че къде у нас има намалено ддс за тези неща?
От юли миналата година е 9%, но въпроса ти явно показва колко е стигнало до потребителите. 😃
Ясно, знаех за книги като цяло.. Децата са ми далече от бебета, затова явно не ми е направило впечетление. Иначе ги изгледах с френски и английски масрафи 😁

# 2 335
Морена, благодаря🌼, изглежда много апетитно. Ще пробвам нещо подобно да е, с някои замени, понеже спанак и синьо сирене са ми извън диетата в момента. Дано моцарела или краве саламурено да свърши работа също.

# 2 336
  • София
Намаленото ДДС не беше ли до 31.12.2020 г?
Нещо такова ми се върти по спомени.
Мамето, възхваляващо памперсите Лупилу - а да ти идва на ума, че кожата на някои бебета не ги понася. И внука преди 2 г, и сега внучката се зачервяват от тях и от подобните на ДМ. От друга фирма им е ОК.
Морена, чак ми е жал как няма при вас някои ПЗ. В Ст. град - колкото щеш от всичко. Но - далече. ...

# 2 337
Скоро преминах на плащане с Google Pay и веднага проблем... Вчера на касата одобрението за плащане се забави повече от обичайното и касиерът ме накара да платя втори път. Сега видях, че са ми изтеглили от картата два пъти сумата за покупките. Някой имал ли е такъв проблем и към кой трябва да се обърна - Лидъл или банката? А така се радвах, че няма да вадя портфейли и карти Cold Sweat

- Да допълня инфо по казуса, защото може да е полезно на някой друг "късметлия" като мен. Обадих се на телефона за контакт и въобще не се изненадаха, очевидно се случват такива гафове, но бяха любезни и отзивчиви. Трябваше да кажа някои данни като част от номера на картата, точната сума и час на покупка, и другата седмица ще проверят и ще ми върнат парите по сметката.

Последна редакция: сб, 30 окт 2021, 15:32 от Iveta_S

# 2 338
Аз ползвам Gpay от няколко месеца вече, не ми се е случвало. Според мен няма как два пъти да се изтегли сумата, ако няма два пъти бележка за плащане, която ще излезе докато си пред ПОС терминала. Може да стои като блокирана сумата и да не се отчете после.

И сега последно пускат ли в магазините на Лидл в моловете или не. Според мен трябва да си прочетат с разбиране заповедта, ето и тука го има разяснено като за малоумни https://novavest.bg/2021/10/28/%d0%b2-%d0%ba%d0%be%d0%b8-%d0%b2% … TI80GBl8NBW1qmlVE

Според заповедта даже и в ДМ трябва да пускат независимо от това дали е в МОЛ или самостоятелно помещение с над 300кв.

Една приятелка твърди, че я пускат до Била в Сердика център и в мола на Хемус...

# 2 339
  • Sofia
...Морена, чак ми е жал как няма при вас някои ПЗ. В Ст. град - колкото щеш от всичко. Но - далече. ...
Благодаря за съчувствието и  на мен ми е мъка...
Скрит текст:
Мислила съм си на красноселския пазар да ходя... ама с тм не е удобно да мъкна, пък и сега е кофти положението с ремонта на линията на 5та, с кола също е терсене с паркирането там...
Пък едно време като им посочих мястото на нашия Лидл и докато се наканят (5 години минаха от моя мейл до почаването на строежа му), много се надявах и пазар там...

Общи условия

Активация на акаунт