Премахване на бенка - стандартна операция или с лазер?

• 268 042
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
Искам помощ... на 14 години съм. По рождение имам бенка на гърба (големичка). Понякога я закачам с дрехита но сега имам проблем. В последните няколко дни щом е докосна ме боли. Какво да правя? Не мога рлосто да кажа на майка ми....... Sad

# 121
  • София
Защо да не можеш да й кажеш?  newsm78
Помощта, която ти трябва ще я даде дерматолог. Иди при личната ви лекарка и обясни какво е положението с бенката, от там с направление за кожен лекар отиваш да ти я погледнат. Няма нищо страшно, обикновена консултация  Hug

# 122
И аз се замислям за махане на една бенка на гърба. Ще следя темата.

# 123
Имам бенка над горната устна, не е голяма, добре очертана, без релеф. Притеснява ме факта, че когато правя кола маска на горна устна я третирам по някакъв начин, а от нея излизат косъмчета в по-тъмен цват от останалия мъх над устната.  Искам да изглеждам добре и затова ги махам, когато се покажат. Притесненията ми обаче си оставам и мисля да посетя скоро лекар за консултация, и аз чакам мнение за добър специалист във Варна.

# 124
  • Благоевград
Здравейте, мили дами! Сега видях,че има такава тема и се радвам,че мога да прочета инфомация от първа ръка.След бремеността и на мен бенките ми станаха голям проблем, особенно две. Едната е зад ухаото ми и друга на хълбока. Вече са много големи, но много ме е страх, а и чувам противоречиви мнения . Някои казват,че не трябва да се пипат. ThinkingПо едно време майка ми пиеше някаква билка котешка стъпка, а тя помагала за всякакви онкологични болешки и аз пробвах и имах усещане ,че като че се посмали поне едната. Ама аз въобще не съм сериозно като трябва нещо да се прави редовно,затова ще трябва да се отърва от бенките най-вероятно с операция.

# 125
  • Варна
При Гала преди време имаше гостенка, специалист дерматолог.
Говореха надълго и нашироко за невусите. Единственото, което запомних като данни за доктора е, че се казва д-р Илиева и е майка на актьора Ники Илиев. В гугъл по тези данни не мога да я открия. Някой има ли нейни координати?

# 126
  • Варна
Говореха надълго и нашироко за невусите. Единственото, което запомних като данни за доктора е, че се казва д-р Илиева и е майка на актьора Ники Илиев. В гугъл по тези данни не мога да я открия. Някой има ли нейни координати?

Майката на Ники Илиев е Мира Кадурина. За нея ли става дума?

http://paper.standartnews.com/archive/2006/04/08/supplement/s4759_4.htm

# 127
  • Варна

Майката на Ники Илиев е Мира Кадурина. За нея ли става дума?

http://paper.standartnews.com/archive/2006/04/08/supplement/s4759_4.htm
О, да! Мерси много за полезния линк. Затова не съм открила нищо в гугъл, защото вообще не подозирах, че е с друга фамилия.

# 128
  • Варна
Имам бенка над горната устна, не е голяма, добре очертана, без релеф. Притеснява ме факта, че когато правя кола маска на горна устна я третирам по някакъв начин, а от нея излизат косъмчета в по-тъмен цват от останалия мъх над устната.  Искам да изглеждам добре и затова ги махам, когато се покажат. Притесненията ми обаче си оставам и мисля да посетя скоро лекар за консултация, и аз чакам мнение за добър специалист във Варна.
При теб както е на лицето, може да я премахнеш с електрически нож и то при лицево-челюстен хирург (напълно безплатно и с направление). Хубаво е, че е изпъкнала и с косъмчета, специалист ми е казвал, че това са доброкачествени образувания, особенно когато има косъмчета по бенката. Скоро ще ходя при такъв специалист и ще ти дам някакви координати.  Peace

# 129
  • Варна
Pepsilight, би ли споделила при кой специалист смяташ да ходиш? Аз също сериозно се приетеснявам, защото установих, че два невуса на лицето ми се разрастват с времето, а досега не мога да открия компетентен специалист във Варна.

# 130
  • Варна
Тази или другата седмица в началото ще водя майка ми или във Военна болница или в Терапията беше. Не мога да кажа кой ще е лекаря в момента, тъй като ще е чрез познат и не знам подробности, само това, че е лицево - челюстна хирургия, но всичко си минава по стандартния начин, премахва се бенката, изпраща се за хистология, ако трябва се правят и шевове.
Повече подробности ще има другата седмица.  Peace

# 131
Много благодаря за бързата реакция Pepsilight  Hug
Ще очаквам да споделиш за специалиста и за самата манипулация.

# 132
  • Варна
Много благодаря за бързата реакция Pepsilight  Hug
Ще очаквам да споделиш за специалиста и за самата манипулация.
Присъединявам се.

# 133
  • Варна
Не знам за най-добрия лекар, но аз се уверявам, че най - добрия начин за премахване на бенки е хирургичната намеса.
Моя лично мнение е, че бенките водят до сериозни заболявания и винаги трябва да се доверяваме на лекар специалист, а не на козметични студиа и лазери. Винаги трябва да се направи хистология, за да се види дали образуванието е било доброкачествено, а с лазера това е невъзможно.
Есента мисля да се подложа и аз на този ел. нож, имам  над 10 бенки за премахване и мисля да се оттърва от тях, защото с годините и те растът. Всичките ми са по врата, деколтето и около гърдите и самите места малко ме притесняват, но няма как решила съм вече.

# 134
Може ли някой да предостави възможности за консултация в София,по възможност не на кокошкари или козметични студия,имам доста бенки който са миниатюрни но ме дразнят и бих искал да премахна около 10 бенки.Ако е възможно да ме насочите към специалист с който първо да се консултирам,и ако е възможно последствие да действам

Общи условия

Активация на акаунт