Премахване на бенка - стандартна операция или с лазер?

• 268 141
  • 750
  •   2
Отговори
# 435
 ... Стресът, който можеш да си причиниш от истерични мисли, съществуващи само в собствената ти глава, може да е дори по-опасен от реалия проблем. И, за да завърша оптимистично, ще кажа само: дами, в качеството си на жени, не можем да си позволим да правим компромиси нито със здравето си, нито с красотата си!  4470  babydust7

Стресът така или иначе идва с прочитането на " меланомен невус " в епикризата.
Все едно ,че ме попариха с гореща вода.Вярвах на лекаря,преди това оперира един приятел от
такава в гърдите - и него два пъти , и той нямаше никакъв проблем.Затова го помолих повторно
той да ме оперира.

Незнам за какви белези толкова се притеснявате.Моят белег е просто като една тънка чертичка,
дори шевовете не личат.
Може би на човек като мен , който се е върнал от оня свят,наистина не му пука.
Не става въпрос за бенката , а за друга операция - много тежка и безнадеждна.
Тогава оценяваш живота.Затова казвам ,че не ми пука за белезите,важното е ,че съм жива Simple Smile

# 436
Какъв специалист трябва да прегледа бенките и съответно да изкаже мнение?Има ли някой, който да е премахвал бенки в Плевен или Враца?Моля за отзиви,както и координати на лекари.
АЗ ходих на най-обикновен кожен лекар. Той решава дали да те прати някъде. Но не се стресирайте излишно. Моята бенка беше много отвратителна и голяма, лекарят каза, че е доброкачествено образувание и не представлява заплаха за здравето ми. Не се вкарвайте в излишни филми. В Пикасо си махах друга бенка, която ми беше до окото и нея прегледаха преди да махнат. Мисля, че в тези кабинети за красота поне малко от малко са информирани  как изглеждат доброкачествените образувания и няма да махат злокачествено такова.  Shocked

# 437
Премахването на бенка трябва да се извърши от ЛЕКАР( дерматолог или хирург)!!! В козметичните студия много често с лазери работят козметици и всякакъв друг знаен  и незнаен персонал! От моята дерматоложка знам, че всяко некомпетентно третиране на бенка може да доведе до развитието на много злокачествен тумор на кожата (меланома или нещо подобно се казва)
Стига плашихте хората бе! На мен и на още мнооого хора нищо им няма след махане на бенка с лазер. Пф! То затова първо се ходи на кожен лекар да си изкаже мнението и ако не е злокачествено образувание, няма никакъв проблем да се махне с лазер. Аз съм много доволна от махането на бенката и от крайния резултат.

# 438
  • Sofia
... Стресът, който можеш да си причиниш от истерични мисли, съществуващи само в собствената ти глава, може да е дори по-опасен от реалия проблем. И, за да завърша оптимистично, ще кажа само: дами, в качеството си на жени, не можем да си позволим да правим компромиси нито със здравето си, нито с красотата си!  4470  babydust7

Все едно ,че ме попариха с гореща вода.Вярвах на лекаря,преди това оперира един приятел от
такава в гърдите - и него два пъти , и той нямаше никакъв проблем.Затова го помолих повторно
той да ме оперира.

Незнам за какви белези толкова се притеснявате.Моят белег е просто като една тънка чертичка,
дори шевовете не личат.
Тогава оценяваш живота.Затова казвам ,че не ми пука за белезите,важното е ,че съм жива Simple Smile

Аз специално доста се притеснявам от белези, защото двете бенки, които искам да премахна, са на носа ми...  Rolling Eyes Т.е., при положение, че ги махам само с козметична цел, остава и после да се окаже, че просто съм си заменила кафявите точици с бели чертички. Плюс това, тази област е по-сложна, защото е само хрущял. Няма да има смисъл да предприемам каквото и да е, ако вместо да изпиша вежди, избода очи...  ooooh!

# 439

Аз имах една на корема, която хич не харесвах, но лекар ми каза, че не е злокачествена и може да не я махам. Само, ако не ми харесва от естетична гледна точка може да я махна с лазер. Така че първо консултация с лекар и тогава решавайте какво да правите. Помня, че лекарят ми я гледа под лупа, това няма как да стане през интернет, нито обикновения форумен потребител може да даде професионално мнение.

По-назад в темата, многократно стана дума за това, че един лекар, колкото и голямо "светило" да е, няма как, с едно просто поглеждане на бенката, пък макар и под лупа, да установи, дали тя е злокачествена, или не. Просто в случая, специалистът те е подвел. Не е препоръчително и да се взема част от бенката за предварително изследване. Именно поради тази причина, е най-добре да се отстрани оперативно и после задължително да се направи биопсия. Всичко останало си е риск за здравето, който всеки си поема на своя глава и си носи последствията.
Подвел-неподвел, нищо ми няма все още. Тази бенка си я махах сама с конец, когато бях студентка.  Joy Е сега ще давам част от бенката за изследване. То при такива изследвания е много по-вероятно да се извърне към злокачествено образувание. Не случайно се казва бенки да не се чоплят и пипат. Според мен специалистите разбират повече от форумните светила.  Wink Някои и с прост поглед дори.

# 440
  • Sofia
Премахването на бенка трябва да се извърши от ЛЕКАР( дерматолог или хирург)!!! В козметичните студия много често с лазери работят козметици и всякакъв друг знаен  и незнаен персонал! От моята дерматоложка знам, че всяко некомпетентно третиране на бенка може да доведе до развитието на много злокачествен тумор на кожата (меланома или нещо подобно се казва)
Стига плашихте хората бе! На мен и на още мнооого хора нищо им няма след махане на бенка с лазер. Пф! То затова първо се ходи на кожен лекар да си изкаже мнението и ако не е злокачествено образувание, няма никакъв проблем да се махне с лазер. Аз съм много доволна от махането на бенката и от крайния резултат.

Мдааа, то и аз съм си махала бенка с лазер, като бях неориентирана тийнейджърка и нищо ми няма, но това по никакъв начин не променя факта, че съществува риск от толкова безотговорно предприета процедура. За Пикасо какво да ти кажа... Не само, че си нямат грам понятие от нищо и лъжат хората на поразия, но определено мястото им е в затвора... А мен, ако лекар, само с едно поглеждане ми каже, че всичко ми е наред, директно напускам кабинета му. Аман вече от такива пишман специалисти.

# 441
Както искаш. Аз съм доволна и в отлично здраве или поне проблемите ми не са от бенки засега. И по-леко със страховете, че понякога се сбъдват!  Stop

# 442
  • Sofia
   ...и само да допълня че имаше една хубава поговорка: "Умният се учи от грешките си; мъдрият - от грешките на другите."  Wink

# 443
... Стресът, който можеш да си причиниш от истерични мисли, съществуващи само в собствената ти глава, може да е дори по-опасен от реалия проблем. И, за да завърша оптимистично, ще кажа само: дами, в качеството си на жени, не можем да си позволим да правим компромиси нито със здравето си, нито с красотата си!  4470  babydust7

той да ме оперира.

дори шевовете не личат.

Аз специално доста се притеснявам от белези, защото двете бенки, които искам да премахна, са на носа ми...  Rolling Eyes Т.е., при положение, че ги махам само с козметична цел, остава и после да се окаже, че просто съм си заменила кафявите точици с бели чертички. Плюс това, тази област е по-сложна, защото е само хрущял. Няма да има смисъл да предприемам каквото и да е, ако вместо да изпиша вежди, избода очи...  ooooh!
Трябва да отидете на лицево-челюстен хирург....те са и пластични хирурзи,разбира се ,зависи колко е голяма бенката,дали е е за лазер или операция.......аз лично предпочитам белег пред някакво образование......то по се забелязва и бие на очи ,отколкото белега.....а и не оставя,чак такъв белег и при двете неща....

# 444
  • Sofia
  Не бъркай страха с разума.  Wink

# 445
Е така е - за 2 малки бенки, които не са злокачествени и не представляват заплаха, човек трябва да отиде на пластичен хирург.  ooooh!

# 446
Е така е - за 2 малки бенки, които не са злокачествени и не представляват заплаха, човек трябва да отиде на пластичен хирург.  ooooh!
Нямах предвид за това да отиде на пл.хирург.....Simple Smile)))не прочетох подробно всичко,а отгоре отгоре,просто казвам,ако някои има такова....Simple Smile)от опит затова..

# 447
  • Sofia
   rozalinda555, много благодаря за препоръките!   bouquet

HAPPY_QUEEN, жената точно на място ме е посъветвала, защото, не знам дали прочете, че бенките са на носа, а там шансовете за траен белег са много по-големи, поради факта, че е хрущял. От лазера вече 10 год. ми стои белег, и то на ръката, представям си на носа какво чудо ще е. При пластичния хирург това вероятно може да се избегне. А и в ценоразписите им е обявено, че предлагат тази услуга, така че това не е нещо нетипично.

# 448
Е ти си решавай. Моята бенка беше до окото, при това се чудех дали няма да ми засегне и окото ама не би. Доволна съм, но ти по-добре действай според собствените си критерии. Не за друго, но мисля, че няма да си спокойна, ако не действаш по най-предпазливия начин. При всички случаи ти желая успех! Само за белези да ти кажа, че трудно ще се избегнат при пластична хирургия, но то затова после има най-различни мазила. Майка ми си е правила няколко пластични операции и има белези, но при нея са на линията с косата, за да се прикрият, но пак се виждат като се загледаш.

# 449
  • Sofia
   Да, и аз си мисля, че белег при всички случаи ще има и, именно заради това, не мога да се реша, а не, че ме е страх толкова от евентуални усложнения.  Wink Просто познавайки се, съм наясно, че, ако останат значителни белези на фона на мъничките бенчици, които ще съм имала, ще си блъскам главата от яд.  ooooh! Колкото до мазилата, е субективно дали ще помогнат - на всеки му действат различно, за съжаление. Аз, като тип кожа, съм мургава и предразположена към образуването и задържането на белези, та не вярвам да има задоволителен ефект, но ще видим. И мерси за подкрепата.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт