Премахване на бенка - стандартна операция или с лазер?

• 268 152
  • 750
  •   2
Отговори
# 450
  • Варна/Благоевград
Аз искам да похваля др Пенев от Варна, работи в Терапията. Махала съм си брадавици при него, искам да си махна и бенките, но ме върна, защото беше май месец, а аз съм много бяла и ако ми ги бил махнел,после трябвало да ходя, да ми маха пигментните петна. Имам 2 близки приятелки, които ме насочиха към него, те са си махали бенки и нямат никакви оплаквания, нито белези (Казвам, това защото съм виждала малки белези от премахване на бенки). Освен за бенки, маха и брадавици, белези и всякакви други образувания по кожата. До като бях през кабинета се заприказвах с едно момиче, което каза, че си е махала някакъв белег от изгорено, когато е била малко от вътрешната страна на крака, каза, че е правила една процедура и белега не е избледнял, но е имало огромна разлика- чакаше за втората си процедура, каза, че той и е казал, че и трябват 3 или 4.
Освен това за тези, които не знаят са баща и син, бащата е основател на марката Талодерма и продуктите са по негова рецепта, аз бях при сина (мисля, че бащата вече не работи), доколкото разбрах още в студентските си години е изобретил лазера за бенки, а след време го е усъвършенствал.  Забравих да кажа, че той работи, само с лазери, различни за различните проблеми. Зимата ще ходя за бенки и му имам пълно доверие.

# 451
  • Бургас
Можете ли да ми препоръчате дерматолог за Бургас, който да маха оперативно, че като информация в нета намирам само лазерно в Пикасо. Докато кърмя може ли да се премахнат или е хубаво след като спра? Имам няколко много променени и все няма време или пари  Flutter
Благодаря предварително   bouquet

# 452
Дерматолог не мога да ти препоръчам, но мога да посоча хирурга, който ми премахва бенка. В момента работи в Бургас: Д-р Радостин Петков - МБАЛ "Черноморска - Бургас"

пп: прави хубави пластични шевове  Peace

# 453
  • Бургас
Yalta, тези манипулации минават ли по ЗК или се заплащат? И колко струва премахване на една?
Ще мина да видя за работно време на д-р Петков, че болницата е до нас   bouquet
Мерси за бързия отговор   bouquet

# 454
Ще ти пиша на лични  Peace

# 455
  • Бургас
Здравейте момичета  Simple Smile
Ще споделя и моя опит с бенките.
Преди 4-5 години си махнах една по-голяма и релефна бенка на триъгълника с лазер в Пикасо. Прегледа ме лекар, изрязаха я с лазер, стана дупка, мазах я докато се изравни кожата и сега си остана белег, на който не растат косъмчета.
Началото на лятото махнах още няколко при Камен в Бургас. (уж известен в цяла България) Той ги маже с нещо, изсъхват и падат. Гледа ги преди това с  нещо като маска и преценява как са. Като паднат кожата е леко червена, с времето се слива с естествения цвят. На 1-2 бенки ми останаха като кафяви точици (коренчетата), които не са на повърхността, но уж били добре. Има си косъмчета на върху мястото, където са били.
Ииии от години имам една релефна бенка на лявата вежда в началото (в дебелата част  Grinning) Едно време се сливаше, но вече е доста голяма и Камен ме посъветва да я махна. В момента се навивам да я махна, но се притеснявам да не стане дупка  без косъмчета Embarassed Въпреки че косъмчетата преди нея я покриват, ако не ги скубя  Rolling Eyes

# 456
Здравейте,

Може ли да ме информирате за цени, ако някой е посещавал скоро доктор  Пенев в Св. Марина?

Благодаря!

# 457
  • Варна/Благоевград
При Пенев цените са:
30 лв на минута за брадавици и подобни израстъци
50 лв на минута за бенки
Цените звучат много високи, но той ги наха с лазера за секунди.
Доста мои познати са ходили и на никои не е взимал повече от 50 лева.

Освен това знам, че взима по 30 лева на сеанс и маха белези с лазер. Когато чаках пред кабинета се заговорих с момиче, което беше много доволна, каза, че е имала много голям и грозен белег на крака и ходеше за 3 път- каза, че вече е почти избледнял, но процедурата била доста болезнена.

Не помня какво е работното му време, но те съветвам да отидеш поне час и половина по рано, защото се чака много.
Часове не се записват. Simple Smile

# 458
  • Бургас
Да споделя че си махнах бенката на веждата  преди няколко месеца  Sunglasses
много е добре, растат си косъмчета там където е била, не е дупка, не е толкова гъста колкото другата, но мога да кажа че съм доволна   Peace

# 459
  • Somewhere far away
и аз имам точно на веждата- но го приемам за чар и не смятам да я махам- виж тази на врата много ме дразни и все премислям и планувам да я махна , но все не събирам смелост!

# 460
Привет!
Аз съм момче на 20 години и преди около 2 години и половина ми махнаха три големи бенки (всичките бяха г/д с диаметър 0.7см) оперативно. Не съм имал никакви проблеми след това, освен че останаха белези, които са си видими, но не са грозни, със сигурност изглеждат по-добре от някакво кафяво петно. Едната от тях беше на врата, точно на самата свивка, като при нея белегът зарасна най-бавно, но пък сега си личи най-малко от трите, което беше важно за мен, тъй като се вижда дори когато съм нормално облечен.
Сега наблюдавам една бенка в лявата част на лицето, встрани е. Преди беше доста мъничка, но сега забелязвам, че е малко по-голяма (не е особено голяма, може би 0,4см в диаметър, но преди беше значително по-малка). Бенката е плоска и е светлокафява. От една страна ме дразни чисто естетически как изглежда, от друга ме притеснява това, че се разшири, от трета е разположена под самата брада, така че често се налага да се бръсна над нея.
Та искам да ви попитам какво бихте ме посъветвали да правя, имайки предвид, че искам да я отстраня? За мен е важно да не остане видим белег за разлика от тези по тялото и да си предпазя здравето. Имайки предвид, че белезите от предишните три са доста видими, но не са ми проблем, тъй като са по-тялото, не ми се иска да имам нещо подобно на лицето, въпреки че самата бенка е по-малка. Поради тази причина не ми се иска да ходя при същия хирург.
По принцип съм от Пловдив, но по-голяма част от годината съм в чужбина.
Благодаря предварително!

# 461
За тези, които са ходили при Пенев: как протича консултацията и възможно ли е след консултация веднага да се пристъпи към премахване на бенката ако всичко е наред или трябва да се ходи два пъти? Ако я премахна в началото на февруари има ли шанс да останат следи до май месец?  bouquet

# 462
Да, веднага грабва лазера и почва да работи. Не бих казала, че прави някаква консултация, дори не изслушва съвсем за какво си отишъл. Поне при мен беше така. И още в началото на поста искам да кажа, че не бих отишла повече при него.

Моят проблем бяха три съдови звездички на деколтето. Попитах го лазерът му подходящ ли е за махането им. Отговорът беше: "Да, махам израстъци всякакви. Rolling Eyes
Много е бърз, докато легнах и беше минал цялото ми деколте с горелката си. От съдовите звездички само едната пипна. Но това го видях, едва като се прибрах, защото имах многобройни точки по цялото деколте. В момента, 6 месеца след процедурата звездичката, която се опита да премахне е тройно по голяма.
След деколтето се премести по лицето ми, реши, че трябва да махне две, три лунички. Тогава го побутнах на страна и му казах, че по лице не желая нищо да се пипа. Но отговорът беше, ще търпиш, за това си дошла, израстъци махам всякакви. Rolling Eyes Това е явно любимата му фраза. И както е много бърз, успя да отсрани и една бемка на челото ми.
В момента бемката се появи отново, доста по тъмна и по голяма. Преди няколко дни бях на кожен лекар (Германия), защото уголемяването и ме притесни, да не е отишла в посока израждане.
За сега е ок, но лекарят ми каза, че изпъкнали бемки се поддават трудно на премахване с лазер, не е трябвало да я пипам. А съдовите звездички изискват особен вид лазерна техника.
Доктор Пенев маха всичко, със собствено конструирания си лазер. Mr. Green
Много съм разочарована, не бих го препоръчала на никого.
Плоските бемки са освен това и опасни, защото са в контакт с кръвоносните съдове. След лазерно изрязване не подлежат на биопсия. Но това го знаят всички.
Съжалявам, ако има засегнати относно способностите на Др. Пенев, но реших, че е редно да споделя. Не може с този допотопен лазер, с който премахва ИЗРАСТЪЦИ всякакви да се спекулира. И от всеки влязъл пациент в кабинета да взима 50 лв. Просто е недопустимо, според мен.

# 463
Това доста ме притесни. Confused Става въпрос за плоска бенка, която е малко по - малка от монета от 10 ст. и е на лицето. Ако нещо се обърка доста трудно ще се прикрие.
Има ли някакъв друг специалист във Варна?

# 464
На мен ми ги махаха с лазер,става за секунди,ефекта е супер,прави се зимата,за да се избегне образуването на пигментации.

Общи условия

Активация на акаунт