Премахване на бенка - стандартна операция или с лазер?

• 268 167
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте, от доста време се колебая дали да си махна 3 бенки. Препоръчаха ми д-р Камбурова от Варна, която ги отстранява оперативно. Някой ходил ли е при нея, остават ли белези и как е като цени?
Мислех си и за д-р Пенев, но последните мнения за него ме отказаха.

# 511
Колко време след оперативно премахване не трябва да се мокрим,като се има предвид че нямам външни конци.

# 512
  • Parsberg
Здравейте, аз съм бременна и живея в Германия. При един  от прегледите видяха, че имам бенки по тялото. Те са ми от както се помня, но ми казаха обезателно да отида на дерматолог, защото ако са лоши и не се махнат след раждането може да стане зле. Утре съм на преглед и не знам ако искат да ги махат да се съглася ли. Някой знае ли дали по време на бременност може да бъдат премахнати?

# 513
  • София
Аз ходих на преглед докато бях бременна и ми казаха, че не може. Трябва да изчакаш да родиш и тогава евентуално да се махнат.

# 514
  • София
Здравейте!

Имам много бенки по тялото поради което ходя на 6 месеца на профилактични прегледи.
Вчера бяха на преглед,Докторката ме гледа с дерматоскоп и откри една,която е тръгнала да си променя формата и е неравномерна,каза тази бенка ще изисква активно наблюдение,другият вариант е да я махнем хирургически и приключваме въпроса с нея.
Но аз съм много уплашена,ако хистологията след това излезе лоша и въобще от самото махане на бенката после да не се изроди и да стане най-лошото.Sad
Нали има схващане от едно време,че бенка като се махне и после става рак,попитах за това и Докторката ми обясни,че няма такова нещо и че това са бабини деветини.
И понеже бях много притеснена сега немога да си спомня,какво точно ми каза,че бенката е прекаценроза или,че ще е потенциална да стане такава.
Ще се радвам да споделите,ако има минали по този път,всякаква информация ще ми е от полза,направо ще се побъркам от страх. Sad

# 515
  • Варна
Здравейте!

Но аз съм много уплашена,ако хистологията след това излезе лоша и въобще от самото махане на бенката после да не се изроди и да стане най-лошото.Sad

В никой случай не ти го пожелавам, но ако хистологията след това излезе лоша, единственото, за което трябва да се плашиш е какво би станало, ако не я махнеш. Това е начина да се отървеш от опасни или потенциално опасни бенки - режат се (не с лазер!), изследват се и разбираш дали са проблемни, както и дали за изрязани добре. Това второто е много важно - и да има проблем, ако е изрязана до чисто, е почти сигурно, че си се отървала. Ако не, реже се пак - до чисто.
А това за бенката после да не се изроди... Ако е изрязана както трябва, просто няма какво да се изроди.

Не се страхувай! Ако аз бях на твое място, щях да я махна без никакво колебание. Всъщност аз това вече го направих - можеш да видиш постовете ми назад в темата. Не съжалявам нито за момент. Страшното е, ако не предприемеш нищо, а не процедурата по махане на бенката. Нито усещаш нещо, нито възстановяването след това е кой знае какво. Но си имаш изследване и спокойствието, че и да е имало и да е нямало проблем, вече така или иначе го няма.

Стискам ти палци!

# 516
Нинка, преди около година аз също си махнах 4-5 бенки, които според лекарката не бяха опасни, но бяха на особени места, подлежаха на триене в дрехите, дразнене и т.н. Предпочетох метода електрокоагулация, но с условието, че не бяха проблемни. В твоя случай смятам е по-удачно да се махнат оперативно. И аз като scorpita мисля, че по-лошо е да не се прави нищо.
Намери си добър специалист и действай! Назад в темата има препоръки за специалисти, не знам колко са актуални, но момичетата препоръчваха бенките да се махат от онкодерматолог или хирург, а не от обикновен дерматолог.
Ще стискаме палци всичко да е наред.  Peace

# 517
  • София
Благодаря ви много bouquetда,хирургически ще ми я махат,ще има конци след това за махане,при д-р Елмира Павлова съм,тя е онколог-дерматолог и нямам никакви съмнения за професионализма и.Часа ми е за 24.02,а после докато излеза хистологията сигурно ще се побъркам от мисли и страхове,стискайте ми палци. Praynig

# 518
Успех, всичко ще е наред!  Hug

# 519
  • Somewhere far away
Хайде да вдигнем малко темата. писала съм тук и преди години но от тогава няма много нови и актуални мнения.

Искам актуална информация обаче - затова въпроса ми е  най-вече към хора които скоро са си премахвали оперативно бенка - и искам конкретни имена и контакти и кабинети.

При мен проблема е че имам голям страх от самата операция. и тоя страх не е случаен, а е защото бенката ми се намира точно до сънната артерия на врата. Голяма е релефна, странна и по рождение. Винаги ми е било комплекс. Мразя я . винаги ме е било страх да не я закача на нещо, я дреха, я бижу. изобщо живея във вечен страх заради тая бенка.

та знам че ще прозвучи наивно може би - но при това рязане доколкото знам се реже надълбоко и настрани... ами ако ми резнат и артерията ? ами ако лекаря  не внимава защото нали се води рутинна  процедура а всъщност там ми е най- опасното място защото един грешен разрез и изчезвам от тоя живот!  #Crazy
 много ме е страх- Crossing Arms
още не съм ходила на специалист, но просто дори само като чета  и изпитвам огромен страх! не знам какво да правя- хем ми е голям комплекс, защото е грозна,  и се чувствам зле и нечистоплътно с нея и не  мога да я понасям  #Cussing out #Cussing out- хем ме е страх, защото е на толкова трудно и скапано място !  и в същото време не искам да разчитам на какво да е . искам специалисти и то добри!  

# 520
  • София
Най-добрият според мен за България - д-р Иван Ботев - ж. Онкодерматолог е и бенките са му тясна специалност. Отиди макар и само за преглед, той ще ти каже дали ще може, колко е рисково и тн.

# 521
Здравейте, планувам премахване на доста голяма бенка на носа. След консултации с два дерматолога , препоръчващи хирургичен метод се колебая между клиниките Медикус алфа и Торакс в Пловдив. Моля за мнения .

# 522
Момичета, ако бенката е по-голяма най-добре с операция със зашиване. Без шевоове остава дълго време белег заради откритата рана.
От личен опит го знам.

# 523
  • София
Аз си махнах няколки бенки в Токуда, изстърга ги с крюрета, а по-голямата със скалпел. Доволна съм, след две седмици падат коричките и сега се чудя дали да ги мажа с нещо против белези, но са повърхностни и май няма нужда.

# 524
Аз си махнах няколки бенки в Токуда, изстърга ги с крюрета, а по-голямата със скалпел. Доволна съм, след две седмици падат коричките и сега се чудя дали да ги мажа с нещо против белези, но са повърхностни и май няма нужда.

Моля те след 1 м. да се включиш пак да кажеш какво се случва с белега, към момент няма как да не си доволна...
А защо не са ти казали как да си третираш раната?

Общи условия

Активация на акаунт