Премахване на бенка - стандартна операция или с лазер?

• 268 189
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
  • Sofia
Хич не ми пука, че имам десет сантиметров белег, важното е че се махна.
2 вътрешни и 2 външни шева. ... Белег има,розов и леко надигнат,но мен не ми пука от това.Не е голям,някъде около 2 см.Имам още една махната бенка,но там белегът е доста по-голям,но не се вижда.

#Shocked Ле-ле, момичета, вие съвсем ще ме откажете да си премахвам бенки с изцяло естетическа цел. Какви "малки" белези по 2 санта? Rolling Eyes А белега с размер 10 см. няма да го коментирам изобщо, шокирана съм... Ако ще трябва да заменя бенката с белег, то какъв би бил смисълът изобщо от цялата хамалогия? Thinking

Със сигурност знам, че има начин да не остане нито белег (нито дори петънце) след подобни манипулации – чела съм доста международни форуми – но вече почвам да губя надежда, че специалистите в България притежават необходимите професионални компетенциите и качествена апаратура, за да е реалистично това. Confused Тук май само те режат касапската, пък че ще ходиш обезобразена за цял живот, не им пука особено.

# 571

Иван Ботев - син.
[/quote]
Може ли и други имена.Благодаря.

# 572
  • София
Black cat, нашите бенки не са махани по козметични причини, а по медеицински. Може да има начини за махане на бенки без да остане белег, но аз лично не бих махнала бенка, която няма медицински показания да се маха.

# 573
  • Sofia
   Да, разбира се, права си. Hug Всъщност, макар да съм леко разочарована, че при някои от вас са останали видими белези, същевременно много се радвам, че споделяте тази информация с тези, които все още не сме си правили въпросната процедура. Така всеки, който желае да премахне свои бенки по чисто козметични подбуди, трябва много внимателно да прецени дали го устройва да има евентуален белег на мястото на премахнатата бенка. Или да търси по-прецизен специалист, който може поне до някаква степен да гарантира, че няма да останат дълготрайни белези. Peace

# 574
  Благодаря за поясненията на Mam4e Bandit и ghost_lights. Hug

След това, което сподели Mam4e Bandit, мисля да се насоча към дерматолог, премахващ бенките със скалпел. При мен, така или иначе, е видно, че лазерът оставя белези, подобни на петънца.

Black Cat
, пояснява м само, че дерматологът, който извърши процедурата при мен, е не само дерматолог, но и специализиран козметичен хирург който работи и с лазер, и тъй като това се води като козметична операция и не се поема от здравната каса тук в Германия, го платих аз сама (45 Евро тук, за сравнение)-можеше ако е искал сам да ми предложи лазер, но не го направи. Самият той още като бях на преглед не се поколеба и веднага каза "о, това става най-добре съвсем бързо със скалпела", тоест като лекар, който има и скалпел, и лазер на разположение , сам избра скалпела. Той обясни, че в такъв случай тялото реагира така, както реагира примерно при рани с ожулено коляно: кожата се възстановява от само себе си, в началото хваща коричка подобно на рана от ожулване ( ние в македонският край им викаме "капуч" Simple Smile ) и после и коричката пада, известно време новата кожа розовее и след време раната изчезва напълно и не се вижда. За мен това е отговор на въпроса как е по-добре. Аз бих го направила отново по този начин, ако реша да махна друга бенка.

# 575
Black cat, нашите бенки не са махани по козметични причини, а по медеицински. Може да има начини за махане на бенки без да остане белег, но аз лично не бих махнала бенка, която няма медицински показания да се маха.
newsm10
Когато ми се наложи да махна бенката,хич не съм си и помисляла за белегът,който ще остане.Имаше възможност да бъде "меланома ин ситу",и това беше най-малкия ми проблем.Исках само да е добър резултатът от хистологията. Praynig
Но аз не съм суетна,пак го казвам.
За София нямам наблюдения за лекари-тоест знам някой по-известни имена,но незнам как работят точно..
Оперирана съм в Плевен,при доктор Веселин Киров.
Мисля,че премахването на бенки е добре да става по класическия метод,а не със лазер,изгаряне,мазания и т.н.Мнение не мое,а на дерматолози.Но ще има белег,определно.
Каквото и да решиш,обмисли добре нещата,проучи лекарите,условията,нямаш бърза работа!Успех!

# 576
Имам страшно много бенки-големи,малки,изпъкнали и плоски.С бяла кожа съм.Досега съм ползвала слънцезащитни продукти,единствено и само когато ходя на море/което отчитам като грешка/.Винаги съм си наблюдавала бенките за евентуални изменения,но на дерматолог не бях ходила..До това лято,когато една бенка ми се видоизмени /почерня буквално за 2 седмици Rolling Eyes/,според мен под влияние на хормонални промени...Не да потъмнее,стана гарваново черна и леко почна да се надига.Достатъчна индикация,че са настъпили промени в нея.Махнах я-по класическия метод-изрязване със скалпел.2 вътрешни и 2 външни шева.Грам страх не е имало в мен от самата манипулация,много ми беше притеснено какъв ще бъде резултатът.Белег има,розов и леко надигнат,но мен не ми пука от това.Не е голям,някъде около 2 см.Имам още една махната бенка,но там белегът е доста по-голям,но не се вижда.Неприятно е ,но не е болка за умиране.Пък и аз не съм толкова суетна.По-важно е здравето... Peace

Затова никакво печене и излагане на слънце!!! Моите бенки по тялото се появиха именно от печенето на слънце. Повече не се излагам на слънце.

# 577
Родих и двете си деца с бенки
на малката е голяма ... много голяма 8/5 см , на бедрото под кожата , а на голямата е 1/1 см пак на крака но е леко над кожата , ходили сме на дерматолог за сега следене ни казват , но каката има и бенка на дланта ( колкото орозово зърно) и доктора каза че тя е по обезпокоителна не за дръго а защото е на дланта  ooooh!
не съм следила редовно темата и ако има някои друг с подобни бенки ( родилни или по дланите ) ще помоля да сподели какво са ми казали , макар и да знам че всяка бенка е различна .
всичко добро

# 578
Родих и двете си деца с бенки
на малката е голяма ... много голяма 8/5 см , на бедрото под кожата , а на голямата е 1/1 см пак на крака но е леко над кожата , ходили сме на дерматолог за сега следене ни казват , но каката има и бенка на дланта ( колкото орозово зърно) и доктора каза че тя е по обезпокоителна не за дръго а защото е на дланта  ooooh!
не съм следила редовно темата и ако има някои друг с подобни бенки ( родилни или по дланите ) ще помоля да сподели какво са ми казали , макар и да знам че всяка бенка е различна .
всичко добро

И аз имам родилна бенка доста големичка до пъпа ми. Не съм питала досега дерматолог за нея. И също родилна бенка и на брадичката ми, но е много мъничка.

# 579
Аз също имам много бенки по рождение.Но и много ми излизат всяко лято.Като далматинец съм.На гърба,на корема..на краката май са ми по-малко.
Това бенките не са шега работа,и веднъж човек като почне да се вглежда в тях.. ooooh!
Но е хубаво да се гледат от дерматолог поне веднъж в годината.
Вече си мисля,че няма да бъда "така приятелски настроена" към слънцето през лятото,и на морето..

# 580
Аз също имам много бенки по рождение.Но и много ми излизат всяко лято.Като далматинец съм.На гърба,на корема..на краката май са ми по-малко.
Това бенките не са шега работа,и веднъж човек като почне да се вглежда в тях.. ooooh!
Вече си мисля,че няма да бъда "така приятелски настроена" към слънцето през лятото,и на морето..

По-добре се пазете от слънцето. От слънцето се появяват такива бенки и петна. Моят дерматолог ме посъветва никакво излагане на слънце преди 4-5 години. Дори като изляза навън по-разголена, винаги слагам много висок слънцезащитен фактор.

# 581

По-добре се пазете от слънцето. От слънцето се появяват такива бенки и петна. Моят дерматолог ме посъветва никакво излагане на слънце преди 4-5 години. Дори като изляза навън по-разголена, винаги слагам много висок слънцезащитен фактор.
Да,и аз така си мисля вече..Мисля да си купя напролет някаква медицинска козметика с 50 Фактор.Жалко,че нямам такива навици,въпреки съм много бяла..Трябваше да си изпатя,за да го разбера. Confused

# 582
  • София
Аз набързо придобих навик да се мажа със слънцезащитни, когато 2008 година развих слънчева алергия. Само да ме види малко слънцето ненамазана и се обривам цялата, а сърбежът е непоносим. Та така, стане ли април-май почвам едно лудо мазане, и на мен и на децата ми.

# 583

По тази причина миналото лято ползвах слънцезащитния крем на сина ми - 50 фактор.

В София къде препоръчвате да се ходи на специалист дерматолог за отстраняване на бенки? На мен преди година и половина взеха да ми се появяват изведнъж  ooooh! .

# 584
  • Sofia
Black Cat, пояснява м само, че дерматологът, който извърши процедурата при мен, е не само дерматолог, но и специализиран козметичен хирург който работи и с лазер, и тъй като това се води като козметична операция и не се поема от здравната каса тук в Германия, го платих аз сама (45 Евро тук, за сравнение)-можеше ако е искал сам да ми предложи лазер, но не го направи. Самият той още като бях на преглед не се поколеба и веднага каза "о, това става най-добре съвсем бързо със скалпела", тоест като лекар, който има и скалпел, и лазер на разположение , сам избра скалпела. Той обясни, че в такъв случай тялото реагира така, както реагира примерно при рани с ожулено коляно: кожата се възстановява от само себе си, в началото хваща коричка подобно на рана от ожулване ( ние в македонският край им викаме "капуч" Simple Smile ) и после и коричката пада, известно време новата кожа розовее и след време раната изчезва напълно и не се вижда. За мен това е отговор на въпроса как е по-добре. Аз бих го направила отново по този начин, ако реша да махна друга бенка.
Когато ми се наложи да махна бенката,хич не съм си и помисляла за белегът,който ще остане.Имаше възможност да бъде "меланома ин ситу",и това беше най-малкия ми проблем.Исках само да е добър резултатът от хистологията. Praynig
Но аз не съм суетна,пак го казвам.
За София нямам наблюдения за лекари-тоест знам някой по-известни имена,но незнам как работят точно..
Оперирана съм в Плевен,при доктор Веселин Киров.
Мисля,че премахването на бенки е добре да става по класическия метод,а не със лазер,изгаряне,мазания и т.н.Мнение не мое,а на дерматолози.Но ще има белег,определно.
Каквото и да решиш,обмисли добре нещата,проучи лекарите,условията,нямаш бърза работа!Успех!

Много ви благодаря за съветите, момичета! newsm10 Ще продължавам да проучвам въпроса...

Последна редакция: чт, 02 фев 2017, 21:44 от The Black Cat

Общи условия

Активация на акаунт