Тайната на дългата и гъста коса-6

• 73 411
  • 362
  •   1
Отговори
# 255
  • На небето
Момичета, от известно време ме гложди един въпрос и ще го споделя с вас: Има ли връзка между височината на жената и дължината на косата?
 Аз съм висока (ниска) 163см, а косата ми е дълга почти до кръста. Мислите ли че трябва да намаля дължината?  Прекалено дългата коса не прави ли оптически по- ниска, ниската жена?

Напълно си права. Ако си ниска косата до кръста ще те прави по ниска. Моята етърва е метър и петдесет и нещо и имаше коса до кръста, но наистина изглеждаше много по ниска дори и на токче. Но от както си подстрига косата изглежда съвсем различно, хич не личи че е толкова ниска особено от далече (дори изглеждаше по издължена, а преди изглеждаше набита и дребна), когато я видях за 1 път след като се подстрига се чудех тя ли е или не, стори ми се по висока за да е тя. И аз съм 162см., но не ми пречи да искам коса до кръста. Ще нося по високи токчета...  Rolling Eyes

# 256
  • На небето
Имам въпрос към тези, които си правят маската с тривитаминол от доста време. Правите ли почивка след примерно един месец? Или тази маска може да се прави дълго време без почивка? newsm78

Прави се почивка от маската, за да не привикне косата към нея. 2 месеца се прави 1 месец се почива от нея. И на няколко месеца е добре да разнообразяваш съставките, да добавяш нещо ново примерно, яйце, мляко, хума и т.н. (пак да не привикнеш към маската)

# 257

Tinka79, ще има ли ефект, ако я намаля до средата на гърба или трябва да сменя изцяло имиджа?
  Честно казано не ми се ще да се разделям с голяма част от косата си Weary.

Последна редакция: пт, 01 дек 2006, 20:02 от valieta

# 258
  • На погрешната планета
Валиета, аз тази коса не бих я отрязала за нищо на света Heart Eyes, ако ще и 1 метър да изглеждам с нея!

# 259
лелееееееееееееееееее това ми е мечтата-ВЕЛИКОЛЕПНА КОСА! БРАВО! Praynig

# 260
Момичета напишете ми моля ви съставките на прословутата ви маска как и колко често я правите!!!!!
Търсих търсих без очи останах   bouquet

# 261
  • На погрешната планета
Момичета напишете ми моля ви съставките на прословутата ви маска как и колко често я правите!!!!!
Търсих търсих без очи останах   bouquet
Основата е следната:
2 суп.л. тривитаминол
1 суп.л мас
1 суп.л ракия
1 суп.л оцет
2-3 капки газ.
Към нея, според вида на косата може да се добавят и други съставки, например-мед, жълтък, кис. мляко, стимулант на Икаров, разни масла, хума, чесън......общо взето, всичко което се сетиш, важното е да има тривитаминол  Wink.
Прави се 2 пъти седмично, 2 мес. я правиш, 1 мес. почиваш.

# 262
Търсих търсих без очи останах   bouquet
Здравей и добре дошла в отбора  Wink Ето ти маската:
2 суп.л. тривитаминол
1 суп.л мас
1 суп.л ракия
1 суп.л оцет
2-3 капки газ.

Към тази маска в зависимост от вида на косата може да се прибави кисело мляко, мед или жълтък.
Прави се 2 пъти в седмицата в продължение на 2 месеца,после почиваш 1месец.
Стои се минимум 1-2 часа,но аз направо си лягам с нея,т.е стоя около 8 часа.

# 263
Опс  ooooh!
Sorry,ама чак сега видях че преди мен са отговорили на въпросчето.
Изглежда е публикувано докато съм писала.

# 264
  • На небето

Tinka79, ще има ли ефект, ако я намаля до средата на гърба или трябва да сменя изцяло имиджа?
  Честно казано не ми се ще да се разделям с голяма част от косата си Weary.

Много ти е хубава косата. И аз си мечтая за такава. Не е задължително да я режеш къса. Етърва ми я отряза малко под раменете и имаше ефект. Но и 5-6 пръста над кръста пак ще има ефект предполагам. Но височината можеш да я компенсираш с токчета, но ако толкова те притеснява отрежи я, ще получиш желания визуален ефект.

# 265
Благодаря ви много днес ще се опитам да съставките и ще я почвам!!!!!  bouquet

# 266
Valieta , косата ти е супер, не бих я отрязала само за да изглеждам 2 см по-висока.

# 267
Имам въпрос към тези, които си правят маската с тривитаминол от доста време. Правите ли почивка след примерно един месец? Или тази маска може да се прави дълго време без почивка? newsm78

Елена, правя маската от много време (от самото начало на темата). В началото по два пъти в седмицата (което прави 8 пъти в месеца) , после намалих на половина, правих я само през уикендите, а от лятото насам- когато не ме мързи. Пада се по два пъти на месец. За мене е нещо като поддържащ ефект. Доволна съм, защото косата ми започна да "лъска", а преди беше като "паяжинка" (цитирам фризьорката ми), тънка и много, много суха. За растенето- расте. Но при мен започна да се получава ефект на бързо омазняване, особено в корените. Прецени според твоя тип коса. Авторката на рецептата я е правила 1 година без прекъсване.

# 268
LidiS благодаря за отговора.Аз също правя маската 2 пъти в седмицата вече един месец и определено има видим резултат. Може би ще продължа така още два месеца и после ще намаля на 1 път седмично.

# 269
Лелеее,яко писане по тая тема. ooooh!...Ще ви призная,че не успях да изчета всичко.Надникнах тук-там от любопитство.Причината за безразличието ми към "рекламираните" тук продукти е собствената ми коса,нейното количество и качество.И като знам,че нищо не правя за нея и от години си е една и съща,си мисля,че това си е природа.Предполагам,че има разни фактори,които я променят,но като цяло съм се убедила,че или имаш здрава и издръжлива коса,или проблемна и трудна за поддържане.Ето моята грива:

/опитах се специално за снимката да се посреша,ама май само се изпоскубах яко./

От 9-ти клас се клепя с какво ли не-шампоан-оцветители,боя,фуксин,за бала ме изрусиха с блондор и после два пъти ме боядисаха за да стане ярко червено,бях на кичури известно време.Пълен тормоз.Сега само я боядисвам с червено.Използвам какъвто шампоан ми попадне.Балсам също-достатъчно е да мога да се среша след баня.Реша се само след къпане.Никакви маски.Единственото по-особено нещо,което правя,е мазането на краищата със зехтин,който не отмивам.Къдравите коси обикновено са сухи и със зехтина не изглежда толкова суха,освен това нямам никакви цъфтежи вече.Не съм се стригала от септември миналата година.

В тази връзка за косите,ето новото предизвикателство за моята коса:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=146717.0
Ако издържи и това,ще ида да запаля свещ!!!

Последна редакция: сб, 02 дек 2006, 10:39 от rushsf

Общи условия

Активация на акаунт