В момента чета ... 72

• 51 053
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Аз прочетох "Били Съмърс", опитах се да си чета бавно, но не ми се получи. Започна много добре, после малко се забави действието типично по Кинговски, но не ми е било безинтересно никак. Краят малко ме разтърси, но няма да пиша повече.
Започнах "Огледално зло" на Джеймс Патерсън Джонатан Баркър. Добре им се е получило. Започна ударно и ме увлече. Ще видим до края как ще е.

# 721
За "Малък живот" ще замълча, да не се натоварвам с отрицателни емоции ...
Но не бих я препоръчала на никого Joy

Аз съм с 68 прочетени книги до момента. Предизвикателството ми беше за 47.
Сигурно до края на годината ще прочета още 2-3..

Иначе започнах "Кръвта на цветята" на Анита Амиррезвани и се пренесох в Иран от 17 век Simple Smile
За момента ми харесва, ще видим как ще е по-натам Simple Smile

Решила съм си с "Били Съмърс" да започна 2022 година Simple Smile

# 722
  • София
Сега погледнах, прочела съм 83 Astonished не знам как се е случило. Ама от поне половината нищо не помня, та не е мнгоо хубава тая работа....

# 723
  • София
На мен "Кръвта на цветята" страшно ми хареса, едно от попаденията ми тази година.
Приключвам "Кръстът" - третата от трилогията за комисар Байер на Ингар Йонсрюд, също много добро жанрово попадение, доволна съм.
Като си гледам списъка в GR, при предизвикателство 50, новопрочетените ми книги досега са 62 и като се има предвид, че възнамерявам да мързелувам на воля около коледните празници, мисля, че ще ги добутам до 70 до края на годината. Обаче аз си броя в предизвикателствата само новите,  иначе много препрочитам, особено след някоя греда (след Дейвид Хеър, например, поне 3-4 любими фентъзита и фантастики ми трябваха, за да си оправя вкуса).

# 724
Аз започнах Бьорнстад уж на майтап, така между другото, докато си намеря нещо по-интересно, а и ми се подмята в електронната книга от доста време. Но тя взе, че ме изненада. Най-много ме изненада темата. Очаквах от Бакман нещо развлекателно, романтично и леко, а то се оказа съвсем съвсем различно. Hushed Почти я привършвам и много ми допадна. А най-много ме изумява, че авторът описва доста от проблемите, които имаме в Бг и си мислим, че са немислими за скандинавските страни като расизъм, снобарство, печелене на поръчки от свои фирми Rolling Eyes
Сега дилемата ми е дали е удачно да подаря на дъщеря ми, на 15 г. и много бих искала да я прочете, но не знам как ще я приеме. Някакви съвети?

# 725
"Малък живот" я взех от размяна със съфорумка и точно дискусията в тази тема провокира любопитството ми. Още не съм я прочела, де, но довечера ще започна "Момчетата Бърджес" от Е. Страут. След тоя "Пилгрим" с неговите депресии и опити за самоубийство "Малък живот" ще ме закопае съвсем в мрачните настроения.
Бьорнстад е една от любимите ми книги въобще, с нетърпение чакам второто продължение "Победителите", което на нашия пазар трябва да очакваме през май - такмо подарък за рождения ми ден.

# 726
  • София
Аз започнах Бьорнстад уж на майтап, така между другото, докато си намеря нещо по-интересно, а и ми се подмята в електронната книга от доста време. Но тя взе, че ме изненада. Най-много ме изненада темата. Очаквах от Бакман нещо развлекателно, романтично и леко, а то се оказа съвсем съвсем различно. Hushed Почти я привършвам и много ми допадна. А най-много ме изумява, че авторът описва доста от проблемите, които имаме в Бг и си мислим, че са немислими за скандинавските страни като расизъм, снобарство, печелене на поръчки от свои фирми Rolling Eyes
Сега дилемата ми е дали е удачно да подаря на дъщеря ми, на 15 г. и много бих искала да я прочете, но не знам как ще я приеме. Някакви съвети?
Вие я познавате най-добре, но за мен книгите на Бакман са за по-късна възраст. Смисълът и ценното в творчеството му са скрити зад написаните редове. Сам по себе си сюжетът не е блестящ и ако дъщеря Ви не вникне в скрития смисъл може би ще ѝ се стори скучна книга. Simple Smile

# 727
  • София

Моята дъщеря я чете на 16г. и много я хареса, много! След това чете и продължението. Тя не харесва young adult литературата, знам че е пробвала някои от нашумялите такива заглавия, но ми ги описваше като скучни или депресиращи, за разлика от Бьорнстад. Книгата е многопластова и мисля, че хора на много различни възрасти могат да видят различни неща в нея.

# 728
  • София
Леле 60 книги Simple Smile . Аз толкова безкрайно се гордея с моята постигната цел от 12, дори леко надмината с 2-3 книги тази година.

# 729
Джина,
Бих подарила това заглавие и то без капка притеснение. Книгата спокойно може да мине за YA и съм сигурна, че ще грабне интереса.
За мен това е най-хубавата книга на Бакман, защото е многолика, а и защото родителството и юношеството се срещат в страхотен дует и се показва как това може лесно да се превърне в дуел. Книгата има собствен пулс, който лесно може да бъде усетен.

# 730
  • Mediterraneo
Аз чета много бързо по принцип и вечер не мога да заспя без поне половин час четене. А лятото работя много тежки смени. Но тази година определено и Сторител ми е помогнало доста, имам поне 10 книги изслушани.

# 731
През изминалата година имах много малко свободно време. Чета по-малко, отколкото бих искала за мое удоволствие, като не броя всяка друга литература и материали, които са много повече, но тях не ги включвам, защото не мога и да им хвана края. За съжаление, ще трябва да приема този компромис и скоро няма да има промяна.

Темата много ми харесва, защото научих за автори и заглавия, които вероятно нямаше да забележа. Благодаря на всички! Всяко мнение за мен е много интересно!

Последна редакция: ср, 15 дек 2021, 21:12 от Tsugumi_

# 732
Аз като бременна в първите 9 месеца от годината, реших че ще имам достатъчно време да чета и си поставих за цел 40 книги. Е, наполовина съм.. нещо не ми вървеше четенето тази година, не знам защо и се надявам заглавията които съм си приготвила за догодина, да ме изнъкнат от дупката.
Иначе в момента чета "Мирис на смърт" на Саймън Бекет.

# 733
  • софия
От мен препоръка за "УДАВНИЦИТЕ".Чета в момента и много ме увлече.

# 734
Адски много благодаря за всичко споделено за "малък живот". веднага я спирам и почвам "крехко равновесие". нея също я бях заплюла още миналата година ( пак от теб миж) и ми беше в списъка за четене, не я  намерих в ел вариант на бг. но най-после намерих я  ел. вариант на руски, така че няма да се помайвам.

Общи условия

Активация на акаунт