Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 41

• 24 592
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
Миоки, "моят ген" преди 2 г и половина "държеше" КЗ 6, сега "държи" други стойности. 🙂 И аз не виждам нищо нормално в +10кг на десетилетие. Има някакво предразположение да изглеждаме по един или друг начин или към определени заболявания, но чак да са ни гарантирани...не мисля.

# 271
  • в сърцата на децата <3
Генетичната предразположеност е едно, но тя не е предопределеност все пак Simple Smile Иначе трябва да си турям въжето и да се приключва, защото не ми се очертава розово бъдеще, пък аз смятам да си живея дълго и щастливо 😂😂😂😂 В семейството ми 2 поколения назад всички до един са с диабет, отключен на различна възраст, като аз съм най-младата хванала го на етап ИР (на 27 тогава). Също така последните 3 поколения и от двете страни нямаме естествена смърт - само рак, разностранни видове. Добрата за мен новина е, че жените към днешна дата са живи, преборили гада. Но не е като да не съм подготвена психически, че вероятно все някога ще се случи. Особено с тия моите кисти, вероятно ще е там. Но пък може да извадя късмет и да ме блъсне камион преди това 🤣🤣🤣

А сега малка доза сутрешно веселие: вчера за първи път в живота си пих късо еспресо (заради вас тука) - ми то било много хубаво бе! Сложих му чаена лъжичка сметана 36% и след 3-4 часа изпих още едно такова. Държа ми сито до 14 часа и не ми дразни стомаха 😁 Направо не знам как за всичките 23-4 години, в които пия кафе, не съм решавала да пробвам... Хареса ми и заредих с мляно кафе, че иначе държа хомеопатични дози за гости 😆

# 272
Хахах, много си е хубаво наистина, в момента лоча точно такова късичко еспресо. Никой не ми вярва докато не пробва, край мен всички мислят че е "по-силно" и "кой знае колко е горчиво" а аз им обяснявам че не разбират Grinning
Най-вкусното, най-полезното и най-полезното на кафето е в тия първи 30-40 милилитра, след това излиза основно горчилка и още кофеин. Ако се заплесна и го оставя да стане дълго, бързичко си припомням каква глупост е това.

# 273
Добро утро и с моето късо черно кафе:

За тормоза в детството има и други примери - дебело, болнаво дете бива ограничавано и съответно стои постоянно гладно. Когато стане самостоятелно системното преяждане му е в кърпа вързано…
Сноу ейнджил, моля метни менютата и на мен, да почерпя малко идеи, че съм много скучна в кухнята Confused

# 274
Няма шанс на котлона да си спретна еспресо 30-40мл...ще ви се радвам на вас виртуално 🙂
Snow, то сутрешно веселие, то черен хумор бликат от поста ти...направо ме разсъни 😅 Високият инсулин се свързва със състоянията които споменаваш, та напълно реално ми се струва да си живееш дълго и щастливо. 😉
А за менютата и аз щях да пиша снощи- и аз ги искам! 🙃

Последна редакция: пт, 08 окт 2021, 08:26 от dolce miele

# 275
Кафето ми е свещено, последния път когато се преместих една от първите ми покупки беше кафемашината Joy
Точно защото на котлон няма как да стане такова.

# 276
Скрит текст:
Генетичната предразположеност е едно, но тя не е предопределеност все пак Simple Smile Иначе трябва да си турям въжето и да се приключва, защото не ми се очертава розово бъдеще, пък аз смятам да си живея дълго и щастливо 😂😂😂😂 В семейството ми 2 поколения назад всички до един са с диабет, отключен на различна възраст, като аз съм най-младата хванала го на етап ИР (на 27 тогава). Също така последните 3 поколения и от двете страни нямаме естествена смърт - само рак, разностранни видове. Добрата за мен новина е, че жените към днешна дата са живи, преборили гада. Но не е като да не съм подготвена психически, че вероятно все някога ще се случи. Особено с тия моите кисти, вероятно ще е там. Но пък може да извадя късмет и да ме блъсне камион преди това 🤣🤣🤣
А сега малка доза сутрешно веселие: вчера за първи път в живота си пих късо еспресо (заради вас тука) - ми то било много хубаво бе! Сложих му чаена лъжичка сметана 36% и след 3-4 часа изпих още едно такова. Държа ми сито до 14 часа и не ми дразни стомаха 😁 Направо не знам как за всичките 23-4 години, в които пия кафе, не съм решавала да пробвам... Хареса ми и заредих с мляно кафе, че иначе държа хомеопатични дози за гости 😆

Smiley Сноу, както пееше Тодор Колев, "а колко хубаво е дявол да го вземе, кафето през работно време"...
Късо кафе винаги пия аз, но после и една чаша вода, както правят в Италия и Турция, защото кафето обезводнява, а ние не искаме да се сбръчкаме, нали? Wink

# 277
И аз бих се радвала да разгледам менютата на Сноу. 🙂

# 278
Айде-айде на 10 години + 10 кила било нормално как пък не.
Не е разбрала, горката.
Нормалното е 1 кг на 10 години и то при условие да си бил на нормалните си /към ниски килограми на 20 години при нормални условия т.е. не след някаква диета. И след тази възраст по 1 кг на 10 години и по 1 кг на родено дете за целия живот.
И аз от тези с пелина при баба и отказване на храна, ако е без месо. Баща ми беше разкошен и в такива дни "без месо" се прибираше с кюфтета/пържоли/шницели от заводския стол.

Последна редакция: пт, 08 окт 2021, 09:32 от tania6

# 279
Хахах, много си е хубаво наистина, в момента лоча точно такова късичко еспресо. Никой не ми вярва докато не пробва, край мен всички мислят че е "по-силно" и "кой знае колко е горчиво" а аз им обяснявам че не разбират Grinning
Най-вкусното, най-полезното и най-полезното на кафето е в тия първи 30-40 милилитра, след това излиза основно горчилка и още кофеин. Ако се заплесна и го оставя да стане дълго, бързичко си припомням каква глупост е това.

Аз  гледам като почне водичка да тече - спирам. Или греша?

# 280
Не е само да някакви хранителни травми, ако мога така да се изразя. Аз не съм преживявала подобни неща, нито липси, нито тормоз. Само като съвсем малка съм била злояда, но после си хапвах добре. Но пък имам други травми от детството, свързани с честа и тотална смяна на обстановката, за които си давам сметка в последните години.

# 281
Елора,дават го 30-40мл за еспресо, като трябва да е смляно и натъпкано така че да изтече да около 30 секунди. То цветът му зависи от сорт, изпичане и прочие, не само от това колко е дълго.

# 282
От къде купувате дива сьомга? Гледам в Лидъл са пуснали в картонени кутии, като нов продукт.

# 283
В Лидъл и преди имаше дива сьомга, замразена. Виждала съм в Била, но на много по-висока цена.

# 284
Здравеите.Незнм дали тук мога да получа отговора си,но ще пробвам,ако не съжалявам и благодаря.Със съмнение за инсулинова резистентност на дете на 8години.Може ли да се коментира впредвид че е дете,тук?Благодаря и късмет и успех на всички.

Общи условия

Активация на акаунт