Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 41

• 24 654
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
Нормално е. Нов режим за тялото е.
Приемай хуск тогава. Има си фибри, смъква инсулин и кз, изчиства от разни отрови и т.н.
Яж в началото повече магданоз в салатите. По-цяла връзка.
Също така може да опиташ сутрин да пиеш чаша топла вода след ставане.
Аз лично си топля на ел. каната, сипвам половин чаша и доливам със студена, че не ми се чака да изстива.

# 406
Нормално е. Нов режим за тялото е.
Приемай хуск тогава. Има си фибри, смъква инсулин и кз, изчиства от разни отрови и т.н.
Яж в началото повече магданоз в салатите. По-цяла връзка.
Също така може да опиташ сутрин да пиеш чаша топла вода след ставане.
Аз лично си топля на ел. каната, сипвам половин чаша и доливам със студена, че не ми се чака да изстива.

Добре, това за топлата вода ще я пия.
Вече си направих салата с табуля с магданоз, малко домати и малко киноа, вместо булгур.
Чудя се обаче дали с ябълков оцет да я подправя, или с лимонов сок?
Иначе си взимам Магнезий и Селеногин всеки ден. Обаче вече ми идва времето за хондроитина, глюкозамина и MSM. Това почна ли го, ще ми отвори един апетит...мани мани. Но трябва да ги пия, важни са ми.

# 407
Здравейте! Нуждая се от вашето мнение и разчитане на резултатите за  наличие на ИР - според вас, има ли такава?
Според мен, имаш ИР. Жалко че няма резултати на първи час, те са доста показателни. Но КЗ след 2 часа не е близо до стойността на гладно, а инсулинът е все още висок (и май е доста пъти по-висок все още, отколкото е на гладно)...

# 408
Начи, тези картинки и рецепти, които показах по-горе ги забравете в началото. Правя ги, но мноооого рядко и ги публикувах най-вече заради дечица да имат нещо различно от индуструални кроасани и да не им се подиграват другите.
Освен това аз се храня така от много години и целта ми е , както казва моя приятелка "да умра здрава". В интерес на истината и аз похабих много продукти в началото. Имах и отвратително виолето-мухлясали на цвят мъфини и приятно нежно зелено кокосово нещо си ,и много други достойни за боклука.
Заместители няма. Вкусът е различен.
Основата е : месо, яйца, риба и зеленчуци, малко сметана в кафето и малко зряло сирене или заквасена сметана за вкус.
В краен случай парченце черен шоколад, минимум 70%.
Време: минимум 6 месеца, но вече след третия започват да се забелязват резултати. След третия месец, а не след третия ден.
Нормално гладът за сладко минава за 10-15 дни, но ако го "поддържате" с някакви заместители няма да мине.
За деца, бременни жени и тези за които не е спешно и/или кръвните резултати не са съвсем лоши и имат време могат да си позволяват по-свободно ВМНВХ към Палео.
За вегетарианците няма проблеми да се хранят ВМНВХ, за веганите е по-трудно, но е възможно (Весела Савова от nosugar има примерно меню).
Има и други възможности, които Невена е посочвала неколкократно. По спомен нямаше ли режим NASH ? Нещо имаше 600 калории и много зелении. Тъй като не е моето нещо не го запомних.
Това, последното ще да е добро за тези, които са "правили такива диети" и имат някакъв проблем било с тоалетна, било "при мен не върви".

Последна редакция: нд, 10 окт 2021, 18:42 от tania6

# 409
Ха, апетита не се отваря от тях, а от киноата другите в, които приемаш.

# 410
Ха, апетита не се отваря от тях, а от киноата другите в, които приемаш.

Не е точно така. Забелязала съм, че като пия глюкозамин, хондроитин и MSM ми се отваря апетита. Това преди да започнат проблемите с КЗ, защото ги пия отдавна поради други проблеми.

# 411
Мда, е щом така ти е удобно...
Ами прави каквото си искаш.
Но все ще тичкаш тук да питаш какво да правиш с тази кз над 7.
Продължавай да се въртиш в кръг. Гледай да не ти се завие свят.

# 412
A тези "глюко" неща дали случайно не произлизат от "глюкоза"? 🤔
Следващия път Табуле...с карфиол или накълцано зеле 😉 (не съм пробвала, но звучи  режимно, някои правят "паста" Карбонара със зеле)...

Последна редакция: нд, 10 окт 2021, 18:32 от dolce miele

# 413
За лекарства не давам съвети, защото след гкхемоглобин и моите показатели директно влязох в темата и още не съм ходила на никакви доктори вече 4 месеца.
Според мен на първо време не си и помисляй за шоколади и брашна, карай на мръвки, салати и яйца и гъби.

Е да де, ама започвам да се запичам без фибри...Аз съм правила такива диети преди години и запекът не ми мърда, такъв ми е корема.
Режим с доволно салати хич не е беден на фибри, не знам защо всеки се вторачва само в месото и кюфтетата... Какви точно фибри са другите дето ти помагат, ако тези в салатите не ти вършат работа?
Според мен на режим ще стоиш все гладна само ако ти си си го наумила да е така. Първо че количествата не е нужно да са в детски порции, макар че явно точно това си представяш. Наяж се като хората че да не огладнееш и да не мислиш за храна няколко часа. Второ, ако твърдо си решила че това е голямо лишаване и глад, ти ще си фиксирана в храната и постоянно ще мислиш как не си яла достатъчно. Много нещастно ми звучи и отказвам да правя така.
Ти в главата си се съпротивляваш на мисълта че можеш хем да си на приличен режим, хем да не страдаш, на много хора направо нередно им се вижда, срамота едва ли. Ама тук сме се събрали едни безсрамници дето хем сме наядени, хем и предимно ни се получава да се подобрим и се радваме на живота. Твой избор си е чий пример да следваш за нагласата си.

# 414
Натка, пък когато и на външен вид си личи, че сме сити, доволни, по-здрави и изглеждаме по-добре отколкото преди...на всичкото отгоре...😆 Просто обикновено нагласата е, че за да отслабнеш, трябва едва ли не да гладуваш и да страдаш и странно се гледа като че ли когато човек на режим изглежда доволен и неизмъчен...😃

# 415
Аз съм писала и преди, половинката чак ми се радва като седна да ям с какъв кеф си хапвам Grinning Ами сготвила съм си го аз, значи е каквото обичам и както аз го обичам. Защо да не ям с удоволствие?
Ама с него се запознахме онлайн и мина доста време преди да се срещнем на живо, та всичко което знаеше по въпроса е че съм на някаква странна диета дето не се ядат хляб, картофи и сладко и че баща му който е диабетик все пробва нещо подобно и все се изтормозва и го зарязва. После установи че не всяка "жена на диета" е от една и съща порода и че аз две листа марула не ги считам за вечеря пък кой каквото ще да ми разправя Joy

# 416
  • Paris, France
Следващия път Табуле...с карфиол или накълцано зеле 😉 (не съм пробвала, но звучи  режимно, някои правят "паста" Карбонара със зеле)...

В големи дози глюкозамин, хондрпитин, MSM вдигат инсулин и КЗ, да. В малка доза не са опасни за нормални хора. Не Е добре да се пият без витамин Ц, а той пък сваля Б12 и става една.........

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6190977/

На кетогенна диета може да се приема желатин. Ако се яде много лук и чесън, то MSM не е нужен.

Lachesis, КЗ малко над 7 е абсолютно нормална стойност при спиране на Метформин и оцет. Качването на КЗ си е нормално и те предупредихме за него. Може да се качи и още малко. Аз бих върнала оцет преди ВХ и бих упорствала с диетата. Фибри можеш да си ядеш на корем. Вече ти написахме кои зеленчуци можеш да ядеш без изобщо да ги броиш и те даже ще ти помагат да сваляш КЗ.

Мазнини не ти трябват докато КЗ е над 5. Твоята КЗ Е висока, защото коремните ти мазнини са прекалено много и пречат. Писа, че и на 75 кила е висока. Еми, значи и толкова са ти много. Наоми Кембъл е висока колкото тебе, не е кльощава и тежи 55 кила. Може в младостта ти да не си била ИР, но да си загубила мускул, а да си качила мазнина и затова на същите кила да си ИР. И с мене се случи.

Не се хвърляй да купуваш брашна и боклуци! Щом искаш обемна храна и това те наяжда, четвърт пиле и огромна салата ще са ти екстра и ще си ходиш до кенефа без проблем. Изяждаш огромната салата със студено пресован зехтин, изяждаш месото и готово. Като искаш ВХ, ядеш ВХ, грабва глюкомера и тръгваш да ходиш бързо, задъхана и ходиш до КЗ под 5 + още 30 минути. Хем задоволяваш глад за ВХ, хем оправяш ИР, хем не складираш ВХ. Ако инцидентно трябва да ядеш ВХ навън, а не може да ходиш до 15 мин, пиеш 20мл оцет и ги ядеш. Е, ще ги плащаш с дни като tays.

Колкото си по-стриктна с режима, толкова по-бързо ще се измъкнеш. Свалиш ли корема, ще си ядеш ВХ като мене и Бледолилава. Бледолилава почна от ужасен инсулин, 40 май беше, свали корема, оправи ИР и замина да работи в чужбина. Работата и е каране на колело по цял ден и си яде високо ВХ и не става ИР. Оправиш ли ИР, яденето на ВХ става проста математика. Ежеседмично изядените ВХ трябва да са = на изгорените с кардио или силови упражнения ВХ. Силовите горят мазнина, така че можеш да чакаш да складираш малко ВХ, но след часове или ден да ги изгориш.

Махнала си Метформина, супер. Като видиш висока КЗ не ядеш докато не я свалиш. Не ядеш при КЗ над 5. Тя няма как да падне ако ядеш, защото няма къде да иде. Имаш си гориво в кръвта, гориш КЗ и тогава ядеш. Като ядеш:

1. Ядеш протеин с малко мазнина и много зеленчук.

2. Ядеш горното с малко ВХ и до 15 мин почваш кардио със средно темпо. 25 грама ВХ се горят за час средно ходене + половин за да освободиш място за следващия път. Час и половина, примерно. За 50гр ВХ ти трябват 2 часа и половина ходене.

Ето ти сделка. Имаш избор. Не щеш да ходиш - не ядеш ВХ и седиш или лежиш. Искаш тиква - теглиш тиквата и ходиш според глюкомера.

Ако имаш 2 или 3 часа дневно за ходене, то ти можеш да си ядеш някакви ВХ, но не повече от 40-50гр, примерно. Причината е че не можеш да ги изгориш достатъчно бързо и се мотаят в кръвта, което вдига КЗ и инсулин.

Алкохол не може на този етап.

Можеш да изяждаш по цяло кило гъби дневно. Ето ти фибри, протеин, засищане.

Последна редакция: нд, 10 окт 2021, 19:51 от Nevena Virolan

# 417
Скрит текст:

В големи дози глюкозамин, хондрпитин, MSM вдигат инсулин и КЗ, да. В малка доза не са опасни за нормални хора. Не Е добре да се пият без витамин Ц, а той пък сваля Б12 и става една.........

Скрит текст:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6190977/

На кетогенна диета може да се приема желатин. Ако се яде много лук и чесън, то MSM не е нужен.

Lachesis, КЗ малко над 7 е абсолютно нормална стойност при спиране на Метформин и оцет. Качването на КЗ си е нормално и те предупредихме за него. Може да се качи и още малко. Аз бих върнала оцет преди ВХ и бих упорствала с диетата. Фибри можеш да си ядеш на корем. Вече ти написахме кои зеленчуци можеш да ядеш без изобщо да ги броиш и те даже ще ти помагат да сваляш КЗ.

Мазнини не ти трябват докато КЗ е над 5. Твоята КЗ Е висока, защото коремните ти мазнини са прекалено много и пречат. Писа, че и на 75 кила е висока. Еми, значи и толкова са ти много. Наоми Кембъл е висока колкото тебе, не е кльощава и тежи 55 кила. Може в младостта ти да не си била ИР, но да си загубила мускул, а да си качила мазнина и затова на същите кила да си ИР. И с мене се случи.

Не се хвърляй да купуваш брашна и боклуци! Щом искаш обемна храна и това те наяжда, четвърт пиле и огромна салата ще са ти екстра и ще си ходиш до кенефа без проблем. Изяждаш огромната салата със студено пресован зехтин, изяждаш месото и готово. Като искаш ВХ, ядеш ВХ, грабва глюкомера и тръгваш да ходиш бързо, задъхана и ходиш до КЗ под 5 + още 30 минути. Хем задоволяваш глад за ВХ, хем оправяш ИР, хем не складираш ВХ. Ако инцидентно трябва да ядеш ВХ навън, а не може да ходиш до 15 мин, пиеш 20мл оцет и ги ядеш. Е, ще ги плащаш с дни като tays.

Колкото си по-стриктна с режима, толкова по-бързо ще се измъкнеш. Свалиш ли корема, ще си ядеш ВХ като мене и Бледолилава. Бледолилава почна от ужасен инсулин, 40 май беше, свали корема, оправи ИР и замина да работи в чужбина. Работата и е каране на колело по цял ден и си яде високо ВХ и не става ИР. Оправиш ли ИР, яденето на ВХ става проста математика. Ежеседмично изядените ВХ трябва да са = на изгорените с кардио или силови упражнения ВХ. Силовите горят мазнина, така че можеш да чакаш да складираш малко ВХ, но след часове или ден да ги изгориш.

Махнала си Метформина, супер. Като видиш висока КЗ не ядеш докато не я свалиш. Не ядеш при КЗ над 5. Тя няма как да падне ако ядеш, защото няма къде да иде. Имаш си гориво в кръвта, гориш КЗ и тогава ядеш. Като ядеш:

1. Ядеш протеин с малко мазнина и много зеленчук.

2. Ядеш горното с малко ВХ и до 15 мин почваш кардио със средно темпо. 25 грама ВХ се горят за час средно ходене + половин за да освободиш място за следващия път. Час и половина, примерно. За 50гр ВХ ти трябват 2 часа и половина ходене.

Ето ти сделка. Имаш избор. Не щеш да ходиш - не ядеш ВХ и седиш или лежиш. Искаш тиква - теглиш тиквата и ходиш според глюкомера.

Ако имаш 2 или 3 часа дневно за ходене, то ти можеш да си ядеш някакви ВХ, но не повече от 40-50гр, примерно. Причината е че не можеш да ги изгориш достатъчно бързо и се мотаят в кръвта, което вдига КЗ и инсулин.

Алкохол не може на този етап.

Можеш да изяждаш по цяло кило гъби дневно. Ето ти фибри, протеин, засищане.

Няма как, трябва да ги пия.
А иначе, може ли този един и половина час ходене да е разпределен през целия ден? Защото не мога толкова дълго да ходя, през деня със сигурност ми се събира ходене повече от 2 часа, но не наведнъж. Имам си проблеми със ставите и не ми препоръчват силови упражнения, а по-скоро рехабилитационни с ластици и по-скоро подобни на каланетика. То не е една беля...

# 418
Защо не пробваш тибетците. И йога.
Колкото можеш. Не е нужно 21 пъти. Може и с пет да започнеш.
https://www.youtube.com/watch?v=rt1bsoOukjI
А ето тези ги открих наскоро и ги правя след тибетците. Чувствам се още по-добре.
Някои от тях не са ми приятни и дори не мога да ги направя и просто не ги правя.
Което можеш.

# 419
Защо не пробваш тибетците. И йога.
Колкото можеш. Не е нужно 21 пъти. Може и с пет да започнеш.
https://www.youtube.com/watch?v=rt1bsoOukjI
А ето тези ги открих наскоро и ги правя след тибетците. Чувствам се още по-добре.
Някои от тях не са ми приятни и дори не мога да ги направя и просто не ги правя.
Което можеш.

Пробвах с йога, не става. Доста е силово за мен, аз един слънчев поздрав не мога да направя...Ще ги погледна тези тибетци. По принцип имам други упражнения, които правя за колена и тазобедрени, а също и за гръб, врат и пр. Много са добри и ме изкараха от големи проблеми и се разминах с операцията, за малко беше да отнеса една-две операции. Мисля, че също горят калории, тях си ги правя.

Общи условия

Активация на акаунт