Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 41

  • 23 825
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
  • София
  • Мнения: 19 568
Сноу, твоето звучи добре, дали ще стане в МВ?

# 646
  • Мнения: 546
Миоки, препекла си го. Аз нямам МВ и го пека в еърфраера. Течно е, да, като кексово тесто. Проверявам с клечка, въпреки че то реално само трябва да стегнат яйцата.
Лахезис, не е проблема в липсата на мляко. Моята рецепта е 1 яйце, 2 лъжици бадемово брашно, 1 лъжица зехтин и малко бакпулвер. Просто е препечено

Не знам, но май има някакво недоразумение. Рецептата на Тайс е с кокосово брашно, не с бадемово. А кокосовото брашно пие доста течност, за това си е необходимо киселото мляко и съответния набухвател към него - содата. И аз определено правя тестото малко по-твърдо от това за кекс, все пак правим хляб, а не кекс.

# 647
  • София
  • Мнения: 8 777
Така... знаех си че не трябва да правя такива измишльотини. Стана твърдо като сухар, рони се, а в средата изгоряло - ама черно, въглен.

Ама ти не ядеш такива неща, защо го правиш?
Сигурно си го клела и проклинала, затова не е станало. Laughing

# 648
  • София
  • Мнения: 19 568
С кокосово ли е на Тайс??? Аз с бадемово го направих.

# 649
  • Мнения: 546
С кокосово ли е на Тайс??? Аз с бадемово го направих.

Да, с кокосово.

# 650
  • София
  • Мнения: 19 568
Божкеее, къде съм бляла?? Да се знае, за протокола, че става и с бадемово.

# 651
  • Мнения: 546
Божкеее, къде съм бляла?? Да се знае, за протокола, че става и с бадемово.

Аз мисля да пробвам го направя и с ленено брашно смес с кокосово. Тъкмо ще ме прокара, че не съм си изпекла тиквата днес. А и е полезно.

# 652
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 077
Бърди, това е рецепта за 90 сек. хлебче за МВ. Пече се за 90 сек на макс мощност.

# 653
  • София
  • Мнения: 19 568
Бърди, това е рецепта за 90 сек. хлебче за МВ. Пече се за 90 сек на макс мощност.

Много благодаря! Heart

# 654
  • Мнения: 18 539
Така... знаех си че не трябва да правя такива измишльотини. Стана твърдо като сухар, рони се, а в средата изгоряло - ама черно, въглен.

Ама ти не ядеш такива неща, защо го правиш?
Сигурно си го клела и проклинала, затова не е станало. Laughing
Е що? И аз това се питам Stuck Out Tongue Closed Eyes Щото ми проглушихте ушите с тия хлебчета последните няколко страници и викам айде, ако стане читаво, може да предложа на синковеца вместо кифлите (хляба) дето си купува за сандвичи. Въпреки че знам, че по всяка вероятност няма да му харесат ама надежди...

Айде някой да напише систематизирано рецепта и подробно + колко време в какво и как се пече. То не бяха кокосово, бадемово брашно, 90 секунди, 6 минути... стана боза някаква.

# 655
  • Мнения: 2 253
И напишете моля колко е тази max мощност на микровълновата,  защото на моята max е 2000 вата. Но на дъщеря ми макс е 1000 вата.

# 656
  • София
  • Мнения: 19 568
Ето по този пост на Тайс съм се водила. Виждам, че правилно съм използвала бадемово брашно. Не съм и слагала подправка, че не обичам.
Много хубаво си го е описала Тайс.
За макс не знам, моята МВ не дава опции за избор на мощност, така че просто пуснах на 5 мин.

Скрит текст:
Аз при предните ми опити да мина на такъв режим си правех в микровълновата едни фалшиви хлебчета с кисело мляко, яйце и бадемово брашно с малко сода, тук в тази, или другата тема на НВ-ВМ ги бях чела. Хич не са лоши.
Слагах си и подправка с много билки от ДМ.
За детето не е ли добре да и препоръчате нещо подобно за преход ?

Моля те, Тайс, пусни рецептата за тези хлебчета.
Понеже при мен всичко е на око, ей сега ходих заради теб да направя едно и снимах, мм ще похапне, аз само ще опитам.
Разбивам в купичка яйце, слагам около лъжица с връх бадемово брашно, слагам подправка, 2 лъжици кисело мляко, отгоре 1/ 2 ч.л.  сода и бъркам.
Пека 5 минути на максимална степен. Издува се яко, после спада. Малко това стана недоопечено, но съм препичала , с коричка, ако сложиш повече от брашното. На око е всичко, все си става.
Скрит текст:




# 657
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 077
Бърди, как няма избор? Ако не мощност, то програма - размразяване, претопляне, печене? На най-силното възможно за 90 секунди.

Миоки, 1 яйце, 25 грама бадемово брашно, 25 грама крема сирене (забравила съм го в предишния пост), 1 с.л. зехтин (слагам по-малко, защото ми идва мазно), щипка бакпулвер, малко шарена сол или чубрица по избор. Разбърква се всичко с виличка, сипва се в намазнена купичка/чашка/силиконова формичка и се пече на максимална мощност в МВ за 90 секунди. Съжалявам, но не ползвам такова нещо и не знам как да прецените коя програма да пуснете. Аз пека върху хартия или в гофретните форми и в еърфраера до суха клечка. Може да се пече и в гофретник! От една доза излизат 3 гофрети (пишат мацки с гофретници).

# 658
  • Мнения: 18 539
Е как едни ги печете за 5 минути, други за 90 секунди?
Аз го пекох 6 минути моето на най-високата мощност, която не знам колко вата е, че ми ги дава като проценти, ама кой процент на колко отговаря е мистерия. Сигурно за това изгоря?

# 659
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 077
Миоки, нямаш ли друг уред, в който да пробваш? Може да се изпече като плоски питки на тиган също, стига да не искаш да го режеш на филийки

Общи условия

Активация на акаунт