Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 41

• 24 468
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
Миоки, то и аз не купувам, ама някои вкъщи си продължават и трябва да се дебнем като в детската градина.
Ако съм в кухнята - слуша. Иначе пет пари не дава и слага олиото.
Но поне честно казано вече много неща не готви. Просто защото няма кой да ги яде.
В началото си готвеше и ориз, леща, боб. Ама се развалях. Мрънкаше, че не ям, ама и се сопнах. Стопли, че няма да ги проям тия неща.
Леща не сме готвили от може би година и половина.
Боб правим на Бъдни вечер. Бобена салата, тогава си похапвам.
Преди година почти не бяхме яли султан кебап и ни почерпиха. Влюбихме се, правихме два пъти. Но това все пак не е за моя режим. Да, има протеини, но трябва да е рядко. Пак ми се яде,но добре, че съм мързел и ми трябва бая време да се настроя психически да прекарам 2 часа в кухнята Grinning
Яйцата имат мазнина, но недостатъчна, повярвай ми.
В началото не слагах много мазнини. Случвало се е да ям зеленчуци, само с варени яйца. После озверявах от глад. Тук ми писаха къде ми е била грешката.
Примерно на работата си взимах обелена чушка и краставица, но нямах мазнина. И само яйцата. Е, как да не умреш от глад. Та не става. Трябва си малко мазнина.
И всички знаем, че точно мазнината доста засища и спира да се посяга към сладкото. Особено на начинаещ е доста полезно за да отвикне.

# 376
Ааа, аз мазнини си хапвам доволно. То е и по-вкусно иначе е сухо. Вкъщи аз готвя, така че няма кой да ми прави мамби Satisfied

# 377
  • София
Lach, искаш да кажеш, че си спазвала диетата ли? Аз не останах с такова впечатление.

Спазвам си диетата и даже се похвалих, че свалих 1 кг. Обаче КЗ още ми е 6.5, за няколко седмици вече.

Можеш ли да опишеш какво си яла последната седмица?

# 378
Ааа, аз мазнини си хапвам доволно. То е и по-вкусно иначе е сухо. Вкъщи аз готвя, така че няма кой да ми прави мамби Satisfied
Това помага доста. Виждам го по други хора около мен, по-лесно е да си на режим ако ти решаваш какво се яде, отколкото ако трябва да го съгласуваш с други или други готвят.
При мен вече дори и майка ми свикна че определени неща не са "моите". Не живеем в един град ама примерно ако сестра ми е отишла на гости, а аз не съм могла, чат-пат ми праща от нещо което е приготвила. Вече пита дали бих яла едно или друго, преди направо ми засилваше кутия с храна дето не че не я обичам, ама рядко е добра идея да я ям.

# 379
Майка знае какво обичаме всички и общо взето много се съобразява. Иначе и тя е на режима, така че е наясно какво да не слага в храната по принцип. Само баща ми се цепи от колектива от възрастните, всички други ядем режимно.

# 380
Скрит текст:
Аз при предните ми опити да мина на такъв режим си правех в микровълновата едни фалшиви хлебчета с кисело мляко, яйце и бадемово брашно с малко сода, тук в тази, или другата тема на НВ-ВМ ги бях чела. Хич не са лоши.
Слагах си и подправка с много билки от ДМ.
За детето не е ли добре да и препоръчате нещо подобно за преход ?

Моля те, Тайс, пусни рецептата за тези хлебчета.
Понеже при мен всичко е на око, ей сега ходих заради теб да направя едно и снимах, мм ще похапне, аз само ще опитам.
Разбивам в купичка яйце, слагам около лъжица с връх бадемово брашно, слагам подправка, 2 лъжици кисело мляко, отгоре 1/ 2 ч.л.  сода и бъркам.
Пека 5 минути на максимална степен. Издува се яко, после спада. Малко това стана недоопечено, но съм препичала , с коричка, ако сложиш повече от брашното. На око е всичко, все си става.
Скрит текст:

# 381
Скрит текст:
Скрит текст:
Аз при предните ми опити да мина на такъв режим си правех в микровълновата едни фалшиви хлебчета с кисело мляко, яйце и бадемово брашно с малко сода, тук в тази, или другата тема на НВ-ВМ ги бях чела. Хич не са лоши.
Слагах си и подправка с много билки от ДМ.
За детето не е ли добре да и препоръчате нещо подобно за преход ?

Моля те, Тайс, пусни рецептата за тези хлебчета.
Понеже при мен всичко е на око, ей сега ходих заради теб да направя едно и снимах, мм ще похапне, аз само ще опитам.
Разбивам в купичка яйце, слагам около лъжица с връх бадемово брашно, слагам подправка, 2 лъжици кисело мляко, отгоре 1/ 2 ч.л.  сода и бъркам.
Пека 5 минути на максимална степен. Издува се яко, после спада. Малко това стана недоопечено, но съм препичала , с коричка, ако сложиш повече от брашното. На око е всичко, все си става.
Скрит текст:

Супер изглежда, ще го опитам скоро. А в какво го печеш, в чиния ли?

Артемис, тази седмица купувах голямо парче ирландско телешко. Аз, когато купя по много, го изпичам в гювеч на бавна фурна със зеленчуци, после го разпределям на малки порции, които замразявам и готвя по различни начини. Мъжът ми обича с картофи, с ориз, запечено във фурна с гъби. Аз си го ям така, със салати. Ядох и яйца пържени с масло, също и по панагюрски със сирене. Супи пилешка, с топчета. Сьомга, риба тон също ядох, със салата от спанак. Печена тиква без нищо. Въобще, гледам да следвам горе долу менюто на Сноу.
Довечера ще имам наденица със зелева салата с малко моркови. Понякога си правя десерт от чия с бадемово мляко и малини, такъв в много малки купички ядох два пъти тази седмица. Много вкусен става и ми засища желанието за сладко. Но все пак, сладкото си е сладко, та като купя продукти за крема, който пуснах назад и ще консултирам със Сноу в какви порции да направя приема.

Последна редакция: сб, 09 окт 2021, 14:34 от Lachesis

# 382
В порцелановата купичка.
Нещо ми отказа всички снимки опита за публикация, ще опитам пак
Скрит текст:

Много як блогър съм, нЕма що Joy

# 383
В порцелановата купичка.
Нещо ми отказа всички снимки опита за публикация, ще опитам пак
Скрит текст:

Много як блогър съм, нЕма що Joy

Благодаря ти за труда! Ще пробвам рецептата, изглежда много вкусно. Трябва да купя брашното обаче, защото нямам. Аз не съм си правила хлебчета.

# 384
Таис, изглежда вкусно.
Ама в микровълнова ли?

# 385
Таис, изглежда вкусно.
Ама в микровълнова ли?
В микровълнова на максималната температура за 5 минути.
Това става абсолютно цялото за по-малко от 10 минути.
Пробвала съм и със сирене и извара вътре, и с малко масло.
Става си винаги, няма как да го сбъркаш.
Ако се сложи захар вместо сол, става кексче Stuck Out Tongue Winking Eye

# 386
Мда, намерила съм някои интересни здравословни рецепти, ама са на микровълнова.
Само дето нямам. Все се каня, но тук вкъщи ми мрънка майка ми как било вредно и причинявало рак.
Иначе яде много В, пуши цигари. Ама микровълновата голям проблем. И се се дърпа да вземем.
Скоро ще взема да купя, ще видя кога. Хич няма и да я питам.

# 387
  • София
И аз нямам МВ вкъщи. Но на работа имам. Освен да нарамя продуктите и да си правя няколко хлебчета там. Колко време издържат?

Да се похваля. 1 седмица на варени яйца, зелена салата с краставица, репички и зелен лук, 1-2 пъти салата с домати и по 1 връзка магданоз, малко варено пилешко (че друго месо нямах). 3 кг надолу.

Последна редакция: сб, 09 окт 2021, 14:51 от АРТЕМИС

# 388
Не се задържат Blush
Сега правя на мм със захар, излапа соленото.
Откъсна ми се от сърцето бадемово брашно и за него, тц,тц, това лошо време как действа размекващо

# 389
Имам и брашно и МВ ама нямам желание да пека хлебчета ScreamSatisfied

Общи условия

Активация на акаунт