Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 41

• 24 663
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
И аз нямам МВ вкъщи. Но на работа имам. Освен да нарамя продуктите и да си правя няколко хлебчета там. Колко време издържат?

Да се похваля. 1 седмица на варени яйца, зелена салата с краставица, репички и зелен лук, 1-2 пъти салата с домати и по 1 връзка магданоз, малко варено пилешко (че друго месо нямах). 3 кг надолу.

Ее, ти си герой! Обаче почти нищо не си яла, не може така да я караш...в един момент ще проядеш и тогава ще дойде мигът на истината...внимавай за йойо ефект. Недей да гладуваш чак толкова, това ми е личното мнение, а то, както зная, в тази тема не се уважава.

# 391
  • София
И аз нямам МВ вкъщи. Но на работа имам. Освен да нарамя продуктите и да си правя няколко хлебчета там. Колко време издържат?

Да се похваля. 1 седмица на варени яйца, зелена салата с краставица, репички и зелен лук, 1-2 пъти салата с домати и по 1 връзка магданоз, малко варено пилешко (че друго месо нямах). 3 кг надолу.

Ее, ти си герой! Обаче почти нищо не си яла, не може така да я караш...в един момент ще проядеш и тогава ще дойде мигът на истината...внимавай за йойо ефект. Недей да гладуваш чак толкова, това ми е личното мнение, а то, както зная, в тази тема не се уважава.

Моето "гладуване" се изразяваше в огромна купа със салата с четвъртинка пиле или 3 яйца на хранене. Laughing
Мисля, че спирането на млечните ми се отрази добре. Пък и няма само това да ям.
Днес за обяд салата от домати с лук. Последните домати са и са ми особено вкусни. Пиле със зеленчуци. Ето, сега готвя телешко със спанак за утре. Довечера зелена салата и риба.Другата седмица ще метна едни печени свински ребра и т.н.

# 392
Нямам микровълнова. Всичко във фурна, на тиган или гофретник. Правя, режа, замразявам. Няма постоянно да готвя, я.
"Тестото " е универсално: яйца и "брашно" или тахан. Добавки по настроение.
Плоския бадемов  "хляб" на Дени
https://healthywithdeni.com/2019/01/%d0%bf%d0%bb%d0%be%d1%81%d1% … 0%bb%d1%8f%d0%b1/
И мои тиганици и гофрета

Това в лъжицата е "конфитюр " без захар (с агар-агар) от манго.
Палачинките на Дени (бадемови и НВ)
https://healthywithdeni.com/2018/11/%d0%bd%d0%b8%d1%81%d0%ba%d0% … 0%b0%d1%87%d0%b8/
И едни френски крекери

с ленено брашно 100 г и 40 г кокосово, 2 яйца, зехтин и подправки.
Още една рецепта за 'ляб и отивам да гледам любимите ми печени меса
https://mywholesome.life/kokosovi-pitki/?fbclid=IwAR2IYED3PGRXPA … xPJmj8OcNDJN3DENE
За поправяне на вкуса след 'ляба
https://mywholesome.life/smoked-pork-neck/?fbclid=IwAR03wwnibFiU … IAXB-kBImOQuNMFWQ

Последна редакция: сб, 09 окт 2021, 15:50 от tania6

# 393

Моето "гладуване" се изразяваше в огромна купа със салата с четвъртинка пиле или 3 яйца на хранене. Laughing
Мисля, че спирането на млечните ми се отрази добре. Пък и няма само това да ям.
Днес за обяд салата от домати с лук. Последните домати са и са ми особено вкусни. Пиле със зеленчуци. Ето, сега готвя телешко със спанак за утре. Довечера зелена салата и риба.Другата седмица ще метна едни печени свински ребра и т.н.

Така звучи по-добре. Значи все пак си си яла количествено. Hands Plus1

# 394

Браво за свалените кг!
А иначе, всичко режимно наподобяващо "хляб" си става и във фурна, фрайър, гофретник, тостер за сандвичи (оребрен или с триъгълни форми), дори в уред за понички става (имаме такъв). 😃 Най-често пека в голямата тава на фурната и слагам в кутии (в хладилник или фризер- зависи за колко време планирам да се изяде). Пека също и във форми за мъфини и тарталети (имам силиконови). От фризера вадя и затоплям във фрайъра или на тиган. Ако са гофрети и ми е близо гофретникът...и в него.
Аз не се паникьосвам и стресирам излишно за КЗ, не стоя по цял ден да треперя и да плача по този повод (примерно). Взимам мерки...така е вероятно с времето да става все по-добре вместо все по-зле. Наясно съм, че колкото повече изключения и вгх има и колкото по-често, толкова е по-зле. Затова се старая да се вписвам в някакво количество вгх при ежедневното хранене. Изключенията са рядко.

Последна редакция: сб, 09 окт 2021, 19:57 от dolce miele

# 395
Здравейте, минавам да се похваля с тортата която спретнах за рожденния ден на ММ...голям страх брах през цялото време..  имах чувството че самото присъствие на тората в стаята ще ми качи КЗ😄  .....та изчетох доста режимни рецепти, и все нещо не ми харесваше....и накрая реших да импровизирам....взех грамажите от едната.....но се оказа че моята форма за блатове е доста по- голяма..и се наложи да пека 2ри блат.....стана един миш маш.....не посмях да опитам нито блатовете, нито крема.....Любопитството ми надделя все пак, и реших да я пробвам на следващият ден, като реших да заменя обяда с едно парченце....😀 изобщо не беше сладка....не ми вдигна и кЗ което най- много ме притесняваше....единствения минус, който отчитам е чр на всичките кокосови съставки, изплясках ядливи розови листенца за декорация, но пък стана красива...

Последна редакция: сб, 09 окт 2021, 19:56 от Азара

# 396
Взех днес от Лидъл дива сьомга. По евтина е от другата, което ми се стори странно.
После видях, че е замразена 2019 г. и със срок на годност до 2023 г.
Как мислите дали ще е запазила полезните си хранителни стойности?

# 397
Аз съм взимала риба замразена 2 години назад.
Не беше развалена, но беше суха.
Като купувам риба - от рибния магазин предпочитам.
А за качествата е спорен въпрос.
Някои казват, че замразяването не вреди, други, че се отнемат качества, витамини, променя се самата структура.
Де да знам и аз.

# 398
  • Paris, France
Замразяването и готвенето не променят количеството и качеството на омега 3. Нали заради тях я купуваме и ядем! Останалото няма значение.

Дива сьомга купувам от рибни щандове на пазара. Прясна е, но не винаги я има. Нарязват ми я на филе, което осолявам в хладилника. От гръбнака, по който остава месо, кожата и главата си правя бульон, който си пия сама. Домашните не примират за него. Дояждам и месото, което пада от костите. Прецеждам, разбира се.

На пазара продават и гръбнаци от сьомга с главата. По 1 лев са тези от рибарници, по 2 тези от дивата. Като съм сама си купувам.

# 399
Здравейте! Нуждая се от вашето мнение и разчитане на резултатите за  наличие на ИР - според вас, има ли такава?

# 400
Аз днес съм съвсем отчаяна. КЗ 7.1! Вчера за обяд ядох яйца и сирене, вечерта наденица със салата, тиква без нищо и пак кръвната захар кърти миФки. Та, веднага притичах до магазина и купих разни бадемови брашна, ленени брашна и пр. салтанати. За довечера ще си направя хляб с тези брашна и сирене.  Купих и черен шоколад на Линд 99%, голяма гадост. Направих ганаш както писаха тук с 4 парченца шоколад и половинка от малките сметани 22% и залях малки порцийки от тиква и малини, отгоре малко чия с беззахарно бадемово мляко и ганаша. Излязоха 4 бр, които ще ям 4 дена. Между другото, ганашът с такъв шоколад и сметана е отврат, наложи се да капна няколко капки подсладител, че не се яде. Днес почти нищо не съм яла, само малко пилешко, умирам от глад. Ако и утре е толкова висока захарта, почвам Глюкото, Сноу, реших да изчакам още един ден, да видим.

Последна редакция: нд, 10 окт 2021, 17:39 от Lachesis

# 401
Не гладувай, а си направи кюфтета печени, или на скара. Изяж две три варени яйца.

# 402
Не гладувай, а си направи кюфтета печени, или на скара. Изяж две три варени яйца.

Ми вече не знам какво да правя. То аз преди като си ядах всичко и с Глюкото не ми беше толкова висока захарта...
Дано да се обърнат нещата, че хич не ми се харесва какво се случва.

# 403
За лекарства не давам съвети, защото след гкхемоглобин и моите показатели директно влязох в темата и още не съм ходила на никакви доктори вече 4 месеца.
Според мен на първо време не си и помисляй за шоколади и брашна, карай на мръвки, салати и яйца и гъби.

# 404
За лекарства не давам съвети, защото след гкхемоглобин и моите показатели директно влязох в темата и още не съм ходила на никакви доктори вече 4 месеца.
Според мен на първо време не си и помисляй за шоколади и брашна, карай на мръвки, салати и яйца и гъби.

Е да де, ама започвам да се запичам без фибри...Аз съм правила такива диети преди години и запекът не ми мърда, такъв ми е корема.

Общи условия

Активация на акаунт