Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 41

• 24 532
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
Аз си купих, пих 4-5 дни и се отказах. Не ми е вкусна, а без захар е отврат. С мляко бива, но с вода не можах да й свикна с вкуса. Кафето свикнах да пия без захар, но с нея не ми се получи.

# 481
  • София
Тогава безкофеиново кафе?

# 482
Да споделя и да попитам имате ли впечатления. Приятелка ми даде идеята да пия цикория, вместо кафе, защото започнах да прекалявам с кафето. То това се оказа познатата ни от едно време Инка.
Та купих си, направих си, не е зле. Сега чета из нета за цикорията, те я изкарват някаква магична билка за нас, намалява захарта, подобрява метаболизма на въглехидратите и липидите, намалява апетита, намалява стреса ... направо чудо.
Пили ли сте цикория, аз чак взех да се чудя от толкова хвалби, да няма някаква скрита бомба?
Една статия:
https://www.puls.bg/bilki-c-19/s-kakvo-e-polezna-tsikoriiata-kat … na-kafeto-n-30291

Аз цикорията не я понасям, ужасна е, пила съм в арабските страни кафе само от цикория.
Но Инката не е само цикория, в нея има:
"ръжени и ечемичени зърна, захарно цвекло и корен от цикория".
от тук: https://befit.bg/inka-inka-na-prah-150-g-121051
Не зная доколко е добре това за нас.

# 483
Съжалявам да го кажа, обаче от захар 7 на захар 3,5 си е хипогликемия и захарта продължава да играе ръченица. Такова рязко пазане на КЗ, толкова ниско, означава много инсулин в случая, което не е добре. Оптимално захарта трябва да се движи около 5 и да е стабилна, а не нагоре-надолу, в големи амплитуди, непрекъснато.

# 484
Бърди, то и за макароните се намират статии, че са полезни, също за меда, сушените плодове, шоколада и др. 😁 Повечето видове цикория които съм виждала си съдържат вгх, обикновено не са били само цикория. Като цяло, напитките от типа Инка почти винаги съдържат и разни други зърнени в състава си. Коментирали сме преди цикорията...на мен лично ми беше достатъчно да прочета, че цикорията може да "стимулира секрецията на инсулин", за да спра да чета повече (не че съм имала намерение да започна да пия цикория).
Куку, до 20 гр вгх е доста ниско ниво. 😃 Трудно човек ще се впише в това количество, освен ако не яде никакви зеленчуци или не планира макросите точно...Вероятно ако караш на месо/яйца/риба, мазнина и малко айсберг/краставица ще се вписваш в под 20 грама нетни вгх, но иначе е трудно. Освен това, зависи и дали броиш вгх от зеленчуци или не.
Lachesis, по-скоро съм на мнението на Миоки, не бързай да се радваш на такава КЗ. 🙂 С най-добри чувства го казвам, не за да ти убивам ентусиазма. Аз и на фаст не съм имала КЗ 3,5, няколко пъти общо съм измервала КЗ под 4 (3,8, 3,9, може би веднъж 3,7) и то е било или когато правя фаст, или при по-стриктно хране. Като съм се чувствала отлично тогава, без никакви симптоми на хипогликемия.

# 485
Скрит текст:
Бърди, то и за макароните се намират статии, че са полезни, също за меда, сушените плодове, шоколада и др. 😁 Повечето видове цикория които съм виждала си съдържат вгх, обикновено не са били само цикория. Като цяло, напитките от типа Инка почти винаги съдържат и разни други зърнени в състава си. Коментирали сме преди цикорията...на мен лично ми беше достатъчно да прочета, че цикорията може да "стимулира секрецията на инсулин", за да спра да чета повече (не че съм имала намерение да започна да пия цикория).
Куку, до 20 гр вгх е доста ниско ниво. 😃 Трудно човек ще се впише в това количество, освен ако не яде никакви зеленчуци или не планира макросите точно...Вероятно ако караш на месо/яйца/риба, мазнина и малко айсберг/краставица ще се вписваш в под 20 грама нетни вгх, но иначе е трудно. Освен това, зависи и дали броиш вгх от зеленчуци или не.
Lachesis, по-скоро съм на мнението на Миоки, не бързай да се радваш на такава КЗ. 🙂 С най-добри чувства го казвам, не за да ти убивам ентусиазма. Аз и на фаст не съм имала КЗ 3,5, няколко пъти общо съм измервала КЗ под 4 (3,8, 3,9, може би веднъж 3,7) и то е било или когато правя фаст, или при по-стриктно хране. Като съм се чувствала отлично тогава, без никакви симптоми на хипогликемия.

Еми тогава какво да правя? Аз сутринта на гладно се боцнах.

# 486
Продължаваш си с режима , както и със следенето на КЗ.

# 487
Да споделя и да попитам имате ли впечатления. Приятелка ми даде идеята да пия цикория, вместо кафе, защото започнах да прекалявам с кафето. То това се оказа познатата ни от едно време Инка.
Та купих си, направих си, не е зле. Сега чета из нета за цикорията, те я изкарват някаква магична билка за нас, намалява захарта, подобрява метаболизма на въглехидратите и липидите, намалява апетита, намалява стреса ... направо чудо.
Пили ли сте цикория, аз чак взех да се чудя от толкова хвалби, да няма някаква скрита бомба?
Една статия:
https://www.puls.bg/bilki-c-19/s-kakvo-e-polezna-tsikoriiata-kat … na-kafeto-n-30291

Да, и аз съм чела това. Има инулин. Подсладител е. Но естествен. Но пак в малко количество трябва да се пие.
Купих си цикория да пробвам. Не ми хареса.Хвърлих го.
Колкото до свойствата, може да е така, може и да не е много така.
Колкото до кафето. Аз вече минах само на арабика. Робустата я разкарах.
Арабиката е по-качествено кафе. С по-малко кофеин и не вреди така на сърце и бъбреци.

А за безкофеиновото съм слушала, че не е полезно.

Lachesis, инсулина си гледай по-редовно.

# 488
Продължаваш си с режима , както и със следенето на КЗ.
Lachesis, ето това! 🙂 Ще отнеме време КЗ и инсулин да се стабилизират трайно. Но е напълно възможно.

# 489
  • Paris, France
Момичета, да ви се похваля. Днес КЗ ми е 3.5! Продължавам с режима, но се чудя дали да спра Глюкофажа 500? Може би още някой и друг ден, за затвърждаване на резултата...и после ще го спра.

Браво! Обърквам се. Ти нали спря Метформина отдавна, още преди 10 дена? Аз на бих връщала Метформин при такава КЗ, но бих пила магнезий. Оцет също не ти трябва щом е под 5. Ако пиеш Метформин КЗ е паднала, защото той не позволява на черен дроб да я бълва, а и не я ядеш, но си пълниш дроба с глюкоза ако я ядеш.

# 490
  • в сърцата на децата <3
Айййй, Елора, чиста арабика ли?! Че то е "умил си Саддам брадичката" бе 😂 По-добре да не пия кафе ако ще е такава мъка. Робуста:арабика 70/30 или 60/40, другото не е мойто нещо...

# 491
Момичета, да ви се похваля. Днес КЗ ми е 3.5! Продължавам с режима, но се чудя дали да спра Глюкофажа 500? Може би още някой и друг ден, за затвърждаване на резултата...и после ще го спра.

Браво! Обърквам се. Ти нали спря Метформина отдавна, още преди 10 дена? Аз на бих връщала Метформин при такава КЗ, но бих пила магнезий. Оцет също не ти трябва щом е под 5. Ако пиеш Метформин КЗ е паднала, защото той не позволява на черен дроб да я бълва, а и не я ядеш, но си пълниш дроба с глюкоза ако я ядеш.

Преди 3 дена започнах пак Метформина, защото захарта ми удари 7.1. Пия го по 500 вечер, като си спазвам и режим без въглехидрати. Но тази сутрин захарта ми беше 3.5. Та сега се чудя тази вечер да го пия ли...?

# 492
  • Paris, France
Значи не ти трябва всяка вечер. Бих пила през вечер, после през 2 вечери докато го спра. Това за да не скача КЗ. Ти и да не беше го почнала, КЗ щеше да падне сама, макар и по-бавно, както при tays.

# 493
  • София
Много благодаря за коментарите за цикорията! Не е Инка моята, чиста е, не ми е гадна на вкус. Може да ми е следобедното кафе тя, а сутрешното да си го запазя Simple Smile

# 494
Значи не ти трябва всяка вечер. Бих пила през вечер, после през 2 вечери докато го спра. Това за да не скача КЗ. Ти и да не беше го почнала, КЗ щеше да падне сама, макар и по-бавно, както при tays.

Да, добра идея. Ще го взимам през вечер, да видим какво ще стане.

Общи условия

Активация на акаунт