Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 41

• 24 508
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Ха, то и в описанието на хапа и лекарите си казват, че алкохол с това хапче е противопоказно.
И моята ендо като го пих каза, че мога само малко вино, но задължително да са минали поне 2 часа след хапчето и пак това да ми е рядко изпълнение.

# 571
  • София
Нищо няма да ти стане от едно малко Simple Smile Да си знаеш за друг път, да пийваш като няма хапче.

# 572
Ха, то и в описанието на хапа и лекарите си казват, че алкохол с това хапче е противопоказно.
И моята ендо като го пих каза, че мога само малко вино, но задължително да са минали поне 2 часа след хапчето и пак това да ми е рядко изпълнение.

Аз пък обратното направих, тююю, първо другарувах с Джак, след два часа изпих хапчето...
Моята докторка такива инструкции не ми е давала, а съм изхвърлила брошурката заедно с кутията и те така, те. Сега чакам или да умра, или да си гледам някой филм. Neutral Face

# 573
Благодаря отново на всички отзовали се със съвети вчера.
Днес менюто ми беше
5 часа - краставица и айрян
9 часа -  три бъркани яйца, сирене, салата от айсберг, спанак, домати,зехтин, сол
13 часа - пилешки дробчета с гъби, лук, чушки, масло, сол; за десерт няколко ягоди
18 часа - супа топчета (от кайма) със спанак, листа от цвекло, чушки, дръжки от магданоз, сол   и застройка от 1с.л. кисело мляко и 1 яйце

Има ли нещо, което не е добре от изброените продукти?

Питахте кой е ендокринологът ми, обаче предпочитам да не казвам. От малко населено място съм и може да ме разпознае някой, а точно сега не искам да ме разпитват какво що.

# 574
Добре е менюто, само че ако не ядеш много сол, е хубаво да я увеличиш малко (повече).

# 575
Добре е менюто, само че ако не ядеш много сол, е хубаво да я увеличиш малко (повече).
Всъщност се старая да я огранича, защото обичам солено и ми се струваше, че прекалявам.
А защо трябва повече сол?

# 576
Астра, когато се намаляват вгх е хубаво да не се намалява много солта (обикновено трябва да се увеличи, защото много хора използват твърде малко сол). Нвх режимът е диуретичен, така да се каже. Има се предвид да посоляваш нормално на вкус храната, не да е чак пресолена и да не можеш да я ядеш...

Последна редакция: сб, 16 окт 2021, 00:06 от dolce miele

# 577
Както каза Долче, ВХ карат организма да задържа повече вода. Като ги ограничиш, губиш тази излишна вода, но с нея се губят и електролити. От там е и т.нар. "кето грип".

# 578
Здравейте, от както започнах режима, преди да посетя ендо и да ми изпише метфогамма се чувствах доста добре.
Даже когато го пиех 2 пъти на ден пак беше що годе добре, но след като стана сутрин обед вечер,запопнах да получавам хипогликемии. За да спася положението хапвам я малко хляб я 2-3 квадратчета шоколад. Та ако можете да ми помогнете със съвет. Дали да го спра сутрин, че аз преди хапчето не закусвах, но заради хапчето започнах да хапвам сутрин. Пиша ви днешното си меню.
Закуска: 2 яйца с масло и маслини.
Обяд:скумрия на скара с една голяма зелена салата с зехтин и лимон.
Вечеря:адана кебап с червено зеле, морков, магданоз и зехтин.
И след 3 часа едно прималяване и хоп 2 блокчета шоколад и се оправиха нещата. Моля,кажете ми къде греша. Преди режима бях 64/65кг и талия 97/98 мисля че беше,сега съм 62/63кг и талия 96.

Къде греша?

# 579
Е като ти е зле от хапчето, а без него се чувстваш добре, защо го пиеш?
Аз не съм лекарят ти и не ти казвам какво да правиш, но на твое място, бих спряла хапчетата и бих опитала първо без тях. Ако няма желания ефект, тогава бих ги въвела... евентуално.

# 580
Щом си се чувствала добре с 2 приема, защо просто не се върнеш пак на тази доза? Ендото знае ли че си на нвх режим? Какъв е смисълът да пиеш по-голяма доза заради която ще трябва да ядеш хляб и шоколад?

# 581
Да, казах и че съм на нв режим, а тя ме погледна само и нищо не каза, изписа ми хапа и каза след 3 месеца пак обременяване но аз не мисля отново да си го причиня това на организма. Хапчето изведнъж ли да го спра или както започнах постепенно?

# 582
Май постепено се спира.
Твърде вероятно е да се справиш и без хапче, но все пак ти си прецени как да постъпиш, ние тук нямаме мед. образование, предлагаме само собствения си опит.

# 583
Здравейте, от както започнах режима, преди да посетя ендо и да ми изпише метфогамма се чувствах доста добре.
Даже когато го пиех 2 пъти на ден пак беше що годе добре, но след като стана сутрин обед вечер,запопнах да получавам хипогликемии. За да спася положението хапвам я малко хляб я 2-3 квадратчета шоколад. Та ако можете да ми помогнете със съвет. Дали да го спра сутрин, че аз преди хапчето не закусвах, но заради хапчето започнах да хапвам сутрин. Пиша ви днешното си меню.
Закуска: 2 яйца с масло и маслини.
Обяд:скумрия на скара с една голяма зелена салата с зехтин и лимон.
Вечеря:адана кебап с червено зеле, морков, магданоз и зехтин.
И след 3 часа едно прималяване и хоп 2 блокчета шоколад и се оправиха нещата. Моля,кажете ми къде греша. Преди режима бях 64/65кг и талия 97/98 мисля че беше,сега съм 62/63кг и талия 96.

Къде греша?
Хм, не е ли твърде скоро обременяване след 3 месеца?
Човек с ИР отнема доста време да се пооправят показателите, 3 месеца не са много време. Хеле пък да се гледа при пиене на метформин, дето отнема известно време дори да си стигнеш дозата, ако изобщо я стигнеш нали. Видяла си че не на всеки му се получава и му понася. Та ефективно е дори по-кратко времето. Не пишеш и от колко време си на режим и от какво положение тръгваш, поне аз не видях.
Ако си от скоро на режим, може и да не ти се е стабилизирала още кръвната захар, има си време на адаптация. И хапчето и то сваля още и си усетила резултата. Много хора могат да се подобрят и без метформина, стига да са достатъчно мотивирани и да не се отказват. Бавно става, ама ние бавно си я и "завъждаме" инсулиновата резистентност. Тая пущина нали не боли... и си я влачим с години.
А и не знам кога е било последното такова изследване, но хич не е добре да се прави често.

# 584
Natka август месец правихме изследването тогава пуснах и резултатите това беше 3 месеца след раждане понеже бях с гестационен диабет. За тези 3 месеца бях свалила около 20кг след раждането, а на режима съм от както пуснах тук резултатите може би месец и нещо. От тогава съм свалила 1/2кг и 1см от талията, но незнам какво значение има талията след раждането. За обременяването, не искам отново да си го причиня това на организма и ще пусна само на гладно от любопитство.

Общи условия

Активация на акаунт