Време е за ИКЕА! - Тема 35

• 38 797
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
Не разбирам как като се плаща на ИКЕА за монтаж, се препраща към фирмата за доставка? Тя ли осъществява и монтаж?
Супер некоректно и безотговорно. Бих им подпалила телефоните и мейлите.
За монтаж се плаща на различна от ИКЕА фирма. Претенциите не трябва да са към ИКЕА

# 646
  • София
А помните ли, че преди правеха по 20% отстъпка на различни категории продукти - текстил, детски стоки, кухненски аксесоари... Сега има ли такова нещо?

# 647
  • София
Помните ли кога в Икеа имаше отстъпка под формата на ваучер за следващо пазаруване? Май декември и януари, миналата година.

Днес правихме проект на кухня, която излезе над 7хл. и ми се струва редно да направят някаква отстъпка, но явно само на мен....

Тази година е било от 15 януари до 1 февруари.

Госпожа Лаленце, гледам, че миналата година по това време е имало такива намаления. И голямата разпродажба началото на януари.

# 648
  • Sofia
Няма значение кой изкарва, кой опакова и т.н. Покупката е от Хаус Маркет България, не от Ренус. Днес едно момченце по телефона отново се опита да ми пробута съвета да се обадя на Ренус, тях да питам къде ми била пратката и кога ще ми я доставят. ОК. Ей сега. Ако днес някой не ми се обади да ми каже къде са ми прословутите купи и кога ще ми бъдат доставени, директно утре ги пращам в КЗП.
Миналата година така водих много цветущи разговори с Теленор за един поръчан Айфон (защото там са извънземни драми първите 6 месеца от пускането в продажба на ново устройство и едно момиченце се опита да ми обясни да говоря с Епъл къде и защо Теленор не можел да ми достави поръчания преди 20 дни телефон. Satisfied След 5 обаждания за 2 дни и разговори с всевъзможни техни мениджъри, служители, куриери и чистачки и милиони уверения, че в момента устройства нямат, същото беше пратено точно 2ч. след жалбата в КЗП и последният разговор с тях. Абсолютна случайност.)
Такива наглеци изобщо не ги бавя, те имат директен контакт и им снасят, ако има жалба срещу тях.
Звънене до дупка и крещене трябва, иначе не става.
В петък трябваше да ми доставят мебелите,  не дойдоха. Никой не ми се обади. В събота звънях 4 пъти на ИКЕА, щели да ми върнат обаждане. В неделя им звъннах отново и се разкрещях, ама много. Знам, че операторчето не е виновен, но за това е там. До 10 минути ми се обадиха, че лично са звъняли в Ренус, там имало проблем в системата. От Ренус ми звъннаха и уточнихме, че понеделник между 09-16 часа. Звъня днес, за да уточним горе-долу кога ще дойдат, все пак 23 пакета с мебели са. След 3 разговора разбирам, че преди 16.00 да не чакам  мебели. Е, няма да ви казвам ка избухнах. Такова безхаберие не съм виждала. Сега се прибрах в нас и чакам и се чудя дали да не започна една жалбичка да пиша.

# 649
Същото ми казаха и от мен, след като дадох да разбере, че няма аз да звъня да търся техните поръчки при техните спедитори. Още не са ми се обадили от Ренус. Утре директно ги пускам, хич не смятам да ги бавя.

# 650
Момичета, днес за пръв път ми се случи да липсва един дребен детайл към подвижна приставка. Ей тази малка пластмасова джиджавка .
Писах им, че и снимка на пакетчето прикачих. Как мислите, дали има шанс да ми я изпратят?

# 651
Трябва да я изпратят.

# 652
Дано, това беше последното нещо, което днес сглобих и щях да приключа с реорганизация на гардеробна.

# 653
Ще ти пратят, но се подготви за чакане. На мен ми липсваха едни крепежи и ги получих след около месец.

И аз съм от чакащите връщане на сума. На 11.11. анулирах поръчката, още нищо. Не ми отговарят на мейл, по телефона ми приеха питането, но пак нищо. Сумата е малка и не съм опряла до нея, но не ми допада тази мудност.
Също и масово неналични продукти, които в магазините ги има налични по стотици бройки, например кутиите Stuk. Сега трябва да се завлека до магазин, за да си купя, а можеше просто да си ги поръчам. Предвид пандемията, по-логично ми е да стимулират онлайн пазаруването.

П.П. И анулирането стана с големи мъки. 4 часа след като поръчах едни рафтове, видях, че съм объркала размера. Беше в извън работно време, така че никой не се е засилил да я обработва. Анулирах веднага по посочения ред. След няколко дни гледам статус, че поръчката е събрана. Звъня веднага, обяснявам на оператор да уведоми отдела, за да не разкарват куриер. Каза, че щом съм пуснала мейл, значи е анулирана, да не гледам статуса. Да, но след няколко дни ми звъни куриер, че чака на входа да предаде пратката Rolling Eyes извиних се на човека, обясних му. Пак писах мейл на 23.11. Ни вест, ни кост.

# 654
Ще изпратят, не се притеснявай. Ние счупихме една пластмасова закопчалка на Elvary и ни пратиха няколко резервни, но почакахме 2 седмици по спомен.

# 655
Ще изчакам, само се развали тържествения момент ))).

# 656
Ако направя поръчка онлайн и  отида да си я взема от магазина в София трябва ли ми сертификат? Колко време ще се обработва поръчката и колко време може да ме чака там, опитвам се да го съчетая с друго пътуване до София.

# 657
  • Перник
Ако направя поръчка онлайн и  отида да си я взема от магазина в София трябва ли ми сертификат? Колко време ще се обработва поръчката и колко време може да ме чака там, опитвам се да го съчетая с друго пътуване до София.

На мен са ми идвали до 4-5 работни дни-като получиш смс ,че е вече там-имаш срок от 3 работни дни.

За онлайн поръчки не трябва сертификат да си я вземеш,но чакаш на студа да дойде техен служител, после докато отиде и я изкара от склада и минават едни 20-30 минути пред входа.

# 658
Трябва сертификат, за да влезеш вътре в сектора за получаване на поръчки. Не знам дали изнасят отвън техни служители. На мен ми искаха и аз влязох да си я получа от склада. Следите движението по събиране на поръчката в профила си и ще получите смс кога е готова за взимане.

# 659
Благодаря за отговорите!
А често ли пускат промоция с безплатна доставка?

Общи условия

Активация на акаунт