Подготовка за малкия човек - тема 15

• 34 950
  • 773
  •   1
Отговори
# 150
Подкрепям това мнение.
Аз лично купих помпа електрическа, но просто беше с -100лв намаление. Надявам се и се моля всичко да стане от раз, но все пак сме подготвени. Нито е отваряна, нито нищо. Ако се наложи мъжът ми ще я стерилизира и донесе за по-малко от час. Ако ли не ще я продам след време като чисто нова.

Tinki, при нас беше подобно положението.
Родих нормално, дадоха ми го също на следващия ден, но бебето не можеше да засуче, а кърма имах. Изпратих мъжа ми до магазина и след един час вече имах ръчна помпа. Затова казвам, че не е задължително да се купува предварително, освен ако няма начин да се купи бързо. Като се прибрах си купих електрическа, разликата за мен беше огромна, защото ръката не се натоварва, мускули щях да направя от цедене 🤣 Така изкарахме 6 седмици , докато бебето успя да засуче.

# 151
Тинки уинки, на мен също ми предстои секцио следващата седмица и съм с ръчна помпа на Авент. Може ли да споделиш малко повече как си практикувала ти - още на същия ден след секциото ли започна да опитваш с помпата, кога бебето засука и след като засука ползваше ли помпата и кога? Първа бременност ми е и всеки ми казва колко е трудно да се получат нещата с кърменето при секцио 😏

# 152
Аэ поръчах помпата на авент -електрическа, двойна. Мислих го много и в крайна сметка няма как да энам коя е по-добра преди да иэпробвам. Иэбрах я эаради повечето поэитивни мнения, които прочетох эа нея. Иначе съм эа купуване на помпа преди раждането с риск да не влеэе в употреба, эащото пък ако е нужна или дори само полеэна, не искам да си съэдавам какъвто и да е дискомфорт от липсата й. Да се продаде е най-лесно след това.

Сега съм в търсене на бебешка люлка. Имам предвид столче, което автоматично се люлее. Харесала съм едно от амаэон, струва около 80 евро, не е иэвестна марка. Имате ли опит с конкретен продукт?

Също эаглеждам още от поэитивния тест 2 в 1 дневната кошара на Chicco, която става на столче. До 6 месеца е легло на колелца, но може да се трансформира и в столче. Струва ми се практично, когато искам да тренирам преэ деня на спининг колелото и бебето да е около мен, эа да мога веднага да го успокоя, или когато готвя, чистя и т.н.
Има ли някоя от вас такова нещо и струва ли си инвестицията според вас?

# 153
В какъв стол се трансформира? Столът за хранене или шезлонгът/люлката няма ли да ви вършат същата работа? Или кошара за игра, или на пода върху килимче? Ако не се движи бебето, може да го оставите общо взето навсякъде, а ако се движи - едва ли ще стои в стол да ви гледа за дълго време 🙂 Тези неща може да се наложи да ги правите, докато спи така или иначе.

# 154
Аз много харесвам люлката на Чиполино. В момента е намалена от 179 на 143. Електрическа е и много се забавлява. Когато имаше колики или не можеше да спи го слагах там. Дори до ден днешен сутрин като станем и е сънен го слагам, защото иначе се държи като неадекватен и се удря наляво надясно.(6м) В нощите в които не можеше да заспи го слагах да се люлее до мен и спахме и двамат. Друга която мога да препоръчам е таи която ползваме навилата, а именно тази на лорели класик. Племеницата ми също имаше такава. Много е хубава! Друго което е ползотворно е столчето на пеп перего. Има на 100% легнало положение, а е високо и после ниже да го ползваш като стол за хранене.

# 155
Малко бебе не се оставя да спи в люлка, шезлонг или където и да е другаде освен в леглото без надзор. Главата и краката трябва да са на едно ниво. Иначе рискувате задушаване.

# 156

Става дума эа това столче/легло, явно е 4 в едно. Реално е истинско подвижно легло до 6м, иначе стол като такъв эа хранене, но не виэирам стола като начало. Става дума эа това, че е легло эа преэ деня и бебето постоянно може да е до мен, а не в стаята си. Примерно като тренирам, готвя и т.н. Точно эащото в люлката е опасно да се оставя да спи, а и тя е ниска, не може да я оставя на пода в кухнята или до колелото, не ми се връэва някак. Пак ще трябва да се навеждам постоянно. Абе люлката според мен е лукс эа раэнообраэие, докато това легло ми се струва добро эа честа употреба. Но все пак се чудя на практика дали е така както си го представям или повечето деца не биха се приспособили към такова нещо и си предпочитат кошарата, в която спят и нощем.

# 157
Също и от ортопедична гледна точка бебе (особено под 6 месеца, което не може да седи само) не е хубаво да се оставя повече от час и половина в столче за кола/шезлонг/люлка, които нямат напълно легнало положение.

# 158
Сноууайт, реално много жени са доволни от легло тип некст ту ми. Попринцип се ползва като основно легло вместо кошара първите месеци, но може и в друга стая да си го слагаш, не е лоша идея. Дали ще стои няма как да се каже, някои бебета спят само на ръце през първите месеци, други спят навсякъде.
Въпросът е от този стол дали ще имаш нужда, не знам колко по-скъп е този модел от обикновен некст ту ми.

# 159
Имате ли впечатление от бебешките дрешки на Reserved? Гледам някой много симпатични десени, но като качество как са?

# 160
Сноууайт, реално много жени са доволни от легло тип некст ту ми. Попринцип се ползва като основно легло вместо кошара първите месеци, но може и в друга стая да си го слагаш, не е лоша идея. Дали ще стои няма как да се каже, някои бебета спят само на ръце през първите месеци, други спят навсякъде.
Въпросът е от този стол дали ще имаш нужда, не знам колко по-скъп е този модел от обикновен некст ту ми.

Това не го энаех, че некст ту ми могат да се местят навсякъде. Мислех, че се монтират директно на спалнята. Това подвижно легло е 200 евро. Май и некст ту ми бяха толкова, но не съм ги гледала. Ще проверя. Мерси эа идеята.

# 161

Това не го энаех, че некст ту ми могат да се местят навсякъде. Мислех, че се монтират директно на спалнята. Това подвижно легло е 200 евро. Май и некст ту ми бяха толкова, но не съм ги гледала. Ще проверя. Мерси эа идеята.

Ние взехме на Лорели-Милано за 179лв.С падаща преграда е като некст ту ми,има две нива и комарник,а има и матраче.Доволна съм много.Има си колелца и е доста удобно

# 162
Тинки уинки, на мен също ми предстои секцио следващата седмица и съм с ръчна помпа на Авент. Може ли да споделиш малко повече как си практикувала ти - още на същия ден след секциото ли започна да опитваш с помпата, кога бебето засука и след като засука ползваше ли помпата и кога? Първа бременност ми е и всеки ми казва колко е трудно да се получат нещата с кърменето при секцио 😏
Първо, не се настройвай, че ще е трудно. Не при всички е така.
При мен беше зор, но това не означава, че и при теб ще е така. На мен в деня на секциото не ми дадоха да кърмя бебето, видях го само за 15 Мин и изобщо не ми беше до цедене през този ден - пълен е с всякакви емоции и честно казано почти не се замислих за това дали имам или нямам кърма - нямах дори коластра тогава. Следващия ден за мен беше супер шокиращ - оставиха бебето при мен от сутринта, то се скъса да реве цял ден, не искаше да засуче, не искаше да яде от шише, никой не ми обърна внимание, абе за човек с първо дете - абсолютен ад. Съответно в края на деня нямах сили за нищо, пък камо ли за предстоящата нощ с бебето. Предложиха ми да го вземат да го гледат в детска стая и аз се съгласих. Все още кърма нямах, а много исках да кърмя, нямаше и бебе, което да слагам на гърда за стимулация.. Затова започнах на 2 часа да стимулирам на сухо с помпата по 10 Мин на гърда - цяла нощ така и на следващия ден като ми донесоха бебето, станах да го взема и като шурна тая кърма - буквално до коленете бях мокра. 🤣🤣 Все пак не успя да засуче и изцеждах и давах от шише още от болницата (за целта е хубаво да си имаш малко бебешко веро и гъба, защото не искаха на всеки 3 часа да ми стерилизират помпата и шишето). От втория ден пиех и чай за кърмачки (взех си на Хип, понеже е гранулиран и за болничните условия е идеален). Малката успя да засуче чак след около две седмици, до тогава цедях за едно хранене напред и държах в хладилник. Откакто суче, цедя само вечер към 12, защото тя яде чак сутринта и става много голяма пауза, което не е добре.
Успех на теб, леко раждане и не се притеснявай, ако имаш желание и си спокойна, нещата ще се получат! 🥰

# 163
Baby Monkey, пиши в темата за кърменето, има консултанти, могат да ти дадат съвети 🙂

# 164
Аз родих секцио, слезе ми кърмата на 3тия ден. И кърмих до година и 1месец, сам се отказа. Не мисля, че е по-трудно кърменето след секцио.

Общи условия

Активация на акаунт