Подготовка за малкия човек - тема 15

• 36 141
  • 773
  •   1
Отговори
# 405
Много са удобни нещата на нувита. Преди 4 години взех и аз такъв, но го нямаше това за нос. Първите 2 години режех с ножичката, после минахме на нокторезачка, която е удобна за хващане ... На canpol baby например са доста неудобни ножичката и нокторезачката Expressionless
Сега ще си ги ползвам за бебето пак същите неща. Аспиратор на canpol baby ми вършеше супер работа, с уста се дърпа. Година и половина го ползвахме успешно, докато започна сама да духа.

Аз бих похвалила и гребенчето за крусти на Chicco, чудна работа върши, понеже гребена в комплекта определено не можеше да се справи с този проблем. Simple Smile

Аз взех този на Nuvita. https://visvitalisbg.com/product/nuvita-higienen-komplekt-za-det … are-kit-pink-1146
 Няма термометър и напръстник за първите зъбчета, но за това има време, ще купя допълнително. Четчицата е много мекичка и ще може да се ползва от самото начало. Другите неща също са хубави, няма нищо излишно.

# 406
Честно каэано дискусията эа аспиратора е иэлишна. 😄 Докато бебето е в корема, решава майката според нейната преценка кое е удобно, правилно и т.н. Эа щастие живеем в 21 век с множество продукти и кеф ти аспиратор, кеф ти раэтвор, кеф ти помпа эа сополи... 😎

# 407
И ние от раждането до сега ползваме комплекта на Novita. Има си всичко нужно  за новородено. В началото решех с четката с мек косъм е и мислех че няма да върши работа но излезна чудесна. Сега сме с гребенчето , ноктите от първия ден ги режа с нокторизачка не мога с ножичка но определено и тя реже пробвах върху баткото😄. За зъбките от момента в който се появиха взех  тези на Nuk. Хем се чешеше  хем правихме опити за миене. Сега сме на 1 год и още ги ползваме.
https://----/?product=komplekt-za-bebe6ki-zybki-nuk

# 408
  • Beyond the stars
Честно каэано дискусията эа аспиратора е иэлишна. 😄 Докато бебето е в корема, решава майката според нейната преценка кое е удобно, правилно и т.н. Эа щастие живеем в 21 век с множество продукти и кеф ти аспиратор, кеф ти раэтвор, кеф ти помпа эа сополи... 😎

Аз не знам защо реши да се засегнеш по темата. Естествено, че всеки сам си решава. Аз само казах, че никаква процедура, свързана с носа няма да е приятна на бебе и това е факт.
Както отбеляза В@ня процедурата обикновено изисква доста усилия и драма с борещо се бебе. А и по-малко да е, пак не прелива щастие и усмивки. За промивки, виж е идвал доброволно в банята.

Последна редакция: пн, 01 ное 2021, 14:03 от Вълшебство

# 409
Snowwhite12 такива ли са пелените? И аз си търся мекички, засега намерих едни те са смес муселин и бамбук, но искам да си взема още и то различни.

# 410
  • до най-прекрасния мъж
Взех от Вис Виталис бархетни пелени 90х90 на цена под 5 лв за брой. Моите са бели, има и още 2-3 десена. Много са меки и приятни на допир, като се изперат, ще станат сигурно още по-приятни. Не са дебели и груби, по-скоро са тънки.  Продават се на бройка, така че може да се пробват. На мен ми трябваха за подплата на плетено одеалце. Но стават за всичко и мисля да си купя още бройки.

# 411
# 412
  • София
Момичета, всяка дискусия е полезна за някого. Не се нападаме тук и няма най-правилен начин, освен за нещата, които са свързани с безопасността на човечетата.
Предполагам че на много жени им е полезно включитално защото всеки спестен лев от покупка на необмислени вещи е важен.

Понеже пелените са консуматив по мой наблюдения Най-евтини са пелените във Вис Виталис и Пепко. Памучни/бархетни. А във Вис Виталис има и такива като тензух. Там е и най-голямото разнообразие на размери, които съм виждала. Приятни модели са в двата магазина. Най-много работа ми вършат квадратите по 70 или 80 см, но имам една правоъгълна 1,20 и я ползвам за постилане като чаршаф, ако се наложи.

# 413
  • Пловдив
Нашата само да види аспиратора за нос и почва да реве, ама няма как. Нашият е с уста на Nosko и върши супер работа засега.
Взехме и инхалатор , да имаме за всеки случай ... ми тя само като видя маската( хем баща и си я сложи на него) и взе да реве... 😩 дано не се налаг да го ползваме скоро.

# 414
В@ня, може ли да споделите колко пелени ви бяха необходими за начало? Има ли смисъл от 10 броя с еднакъв размер (80/80 см) или е по-добре да са с различни размери? Благодаря.

# 415
Ние ползваме аспиратор за прахосмукачка на Носко и не го заменям за нищо. Когато пазарувахме за бебка реших, че ще вземем електрически аспиратор. Пълен боклук. След това взехме друг-същата работа. Изключително слаби и стават за някое леко сополче, но не и за дете със задръстен нос от гъст секрет. Моята дъщеря беше с бактерия в носа на месец и единствено аспиратора за прахосмукачка ни свърши работа. Сега е на 2 години и септември пак беше с бактерия. Никаква драма нямаше. Сама си хваща накрайника и си пуска прахосмукачката. Като бебе малко поплакваше.

# 416
Snowwhite12 такива ли са пелените? И аз си търся мекички, засега намерих едни те са смес муселин и бамбук, но искам да си взема още и то различни.

Моите не са теэи, пуснах снимка в другата тема эа януарските бебета. В смисъл, таэи е марката, но не мога да кажа дали моделът е същият и как тоэи точно е като мекота, но предполагам да. Моите са комплект по 3. Виж в другата тема.

Вълшебство, не съм се эасегнала. Joy Просто намерих коментара ти към мен эа не особено полеэен. И като цяло да, тук дискутираме много полеэни неща, но понякога просто е въпрос на личен иэбор на кое точно човек ще се спре и няма какво да се спори приятен ли му е аспиратора на бебето или не, особено докато още е в корема. И вие не се эасягайте. :Д

# 417
  • София
В@ня, може ли да споделите колко пелени ви бяха необходими за начало? Има ли смисъл от 10 броя с еднакъв размер (80/80 см) или е по-добре да са с различни размери? Благодаря.

Аз започнах с 5-6 броя различни размери, основно 80/80 и близки до този, но ми бяха полезни и си купих по-късно кърпички 20/20. Подлагах под устата докато храня, бършех като върне малко. Докупих си и от другите каквото видях, че ми върши работа. Но аз пелени ползвам буквално за всичко. На други момичета тук в темата не са толкова полезни.

# 418
  • Пловдив
Аз съм от тях. Не съм използвала изобщо такива пелени, даже се чудех за какво са, защото ми подариха няколко. 😄 ползвала съм ги само да я завивам в най- горещите дни, защото са много леки.

# 419
Ох, тези пелени са ми голямо неизвестно Blush Накупих различни размери, имам донякъде идея за по-големите, надявам се в практиката да влязат в употреба.
Някой беше споделил, че например в началото попива бебето след баня, защото са по-нежни от хавлията. Видях и Елена Василева как сложи пелена върху хавлията и каза, че пелената ще попие, а хавлията ще топли. Та ми се струва практично. Също за завиване, подлагане при гушкане /слагане да легне някъде. Оказа се, че съм накупила доста малки с размер на носна кърпа - тях нямам идея какво да ги правя, може би както Ваня каза, за забърсване ще са удобни.

Общи условия

Активация на акаунт