Подготовка за малкия човек - тема 15

• 36 228
  • 773
  •   1
Отговори
# 195
Аз мисля да изпера текстилните части преди първото ползване, после според необходимостта. Матракът няма да го пера, отгоре мисля да го постилам с чаршафче.

# 196
  • Германия
Етикети не режа, освен ако не са много дълги и драскащи.
Количката не съм я прала преди да започна да я използвам, струва ми се малко прекалено.

# 197
Аз прах количката, а частите които не се сваляха напръсках с розова вода(с разумен произход от приятели) както и матрачето напръсках. Етикети режа и на себе си и на бебето. Стерелизираните неща в пликче.

# 198
Етикетите аз ги режа - дразнят ме, а и са винаги огромни.
За количката - матракът със сигурност няма да пера (нашата е нова), а кошът за новородено не мисля че има как да се изпере Thinking

# 199
Аз също ще изпера само перящите части на количката и другите ще забърша само.
Матрачето ще изтупам с тупалка на прахосмукачка рейнбол и от горе ще му сложа протектор.

За съм етикетите да се махат, но ми дадоха един куп бебешки дрехи за всякаква възраст без етикети и се видях в чудо, не мога да се ориентирам кое какъв размер е 😀  та в моя случай не ме кефи, че ми дадоха дрехи без етикети, изпаднах в дезориентация като се опитах да ги подредя и сортирам - мрън 🤪😄

# 200
  • София
Имайте предвид, че матракът може да не изсъхне добре след пране и съответно става развъдник на микроби.

Пръскането с етерични масла и подобни води на бебешките неща е потенциален риск за развитие на алергии и дерматити, особено ако не е правено специално за бебе. Не че козметиката за бебета е лишена от всякакви химикали, които не са подходящи всички, но маслата специално и водите правени у дома са съвсем друга история и трябва много да се внимава. То нямат и функция особена освен да миришат и да мислим, че е чисто. С толкова голямо разпространение на Атопичен дерматит не си заслужава риска.

# 201
  • Варна
Ако е нова количката, не бих я прала, така или иначе бебето няма да легне голо в нея и въобще няма да се докосне до нищо на голо. Етикетите махам само тези, които ми се виждат че са много боцкащи.

# 202
Аз изпрах свалящите се части на столчето за кола на най-ниски градуси. Количката май само ще я забърша със с Еко Френдли-то. Иначе нея още не сме я сглобили. Вие ще я сглобявате ли преди раждането?

# 203
Аз я сглобих само когато пристигна, за да погледна дали всичко е ОК и пак я прибрах в кашона.
Сега ще я извадя когато реша да я ползвам и без това не ми се иска да ми се пречка в момента. Иначе изпрах само вътрешната част, която е на зимния кош и протектора на матрака. Самия матрак - не.
Аз изпрах свалящите се части на столчето за кола на най-ниски градуси. Количката май само ще я забърша със с Еко Френдли-то. Иначе нея още не сме я сглобили. Вие ще я сглобявате ли преди раждането?

# 204
То си пише, че е антирефлуксна, тоест при рефлукс. Ако вашето бебе няма, няма и необходимост от такава възглавница.
Новородено няма нужда от възглавница, а като порасне, ще му вземете нормална възглавница.

Alaskata, не знам къде ви изчезна мнението, докато напиша отговор, сега виждам, че се появи след моят коментар 😃

# 205
А такава антирефлуксна възглавница май не се слага на новородено? Дадоха ми я с идеята да се слага под матрака да го повдигне, но се чудя дали въобще има нужда? Или като порасне бебето?

# 206
И ние сглобихме нашата, когато пристигна, за да сме сигурни, че всичко и е наред и я прибрахме обратно. Тя най-лесно се разгъва. Към ноември ще я извадя, за да изпера перящите части и така.

# 207
Добре де каква е логиката да се ползва такава възглавница против повръщане и в същото време да е забранено да се слага възглавница на новородено, за да не се задави?

# 208
Тази възглавница се слага под матрака и повдига бебето горе-долу от кръста нагоре, няма как да се задуши в нея. Няма нищо общо с обикновена възглавница за сън. Не ви трябва, ако бебето ви няма рефлукс, а ако има - консултирайте се с педиатъра ви.

# 209
Благодаря много на всички за отговорите. Проясниха ми се малко нещата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт