Подготовка за малкия човек - тема 15

• 36 227
  • 773
  •   1
Отговори
# 210
Имайте предвид, че матракът може да не изсъхне добре след пране и съответно става развъдник на микроби.

Пръскането с етерични масла и подобни води на бебешките неща е потенциален риск за развитие на алергии и дерматити, особено ако не е правено специално за бебе. Не че козметиката за бебета е лишена от всякакви химикали, които не са подходящи всички, но маслата специално и водите правени у дома са съвсем друга история и трябва много да се внимава. То нямат и функция особена освен да миришат и да мислим, че е чисто. С толкова голямо разпространение на Атопичен дерматит не си заслужава риска.

Съгласна съм и не бих рискувала с етерични масла и розова вода в домашно производство. Водата е на една фирма която работим в нея. Розоварната е сравнително голяма. Има всички изисквания и сертификати. Просто хората са много разумни и търсят най-качествената стока. Парите не ги интересуват, само да не е на минус, а за тях е важно само качеството. Определено бих казала, че ако всички звъняхме качеството на 100% и всички производители правиха качествени неща, без да ги интересуват парите всичко би било различно. Матрачето напръсках един парцал с розовата вода и го забърсах. Оставих една нощ да преседи и тогава си го прибрах. Когато отидох в родилното майка ми го брше направила това същото и изчака да ни изпишат. Знам за микробите и внимавах. За мен това си е решение на родителя. За възглавница племеницата ми ще стане на три след по-малко от месец и когато и сложат възглавница забелязвам, че сама се измества да не спи на нея.

# 211
  • София
Не става въпрос за качеството на суровините, а за това, че тези неща са алерген. Едно бебе има досег с достатъчно алергени и без да му вкарваме още. Всеки си знае, но темата е подготовка и давам точка за размисъл. Същото се отнася и за прекалено многото козметика. Дерматолозите препоръчват измиващ продукт, овлажняващ за тяло и крем против подсичане.

# 212
Не става въпрос за качеството на суровините, а за това, че тези неща са алерген. Едно бебе има досег с достатъчно алергени и без да му вкарваме още. Всеки си знае, но темата е подготовка и давам точка за размисъл. Същото се отнася и за прекалено многото козметика. Дерматолозите препоръчват измиващ продукт, овлажняващ за тяло и крем против подсичане.

Да темата е подготовка и мисля че това е добър начин. Не може да ги предпазваме от този тип алергени според мен ако в семейството преди това са се ползвали постоянно.  Честно казано ми е малко все тая какво мислят другите по въпроса.😊 Това е по скоро за самата подготовка може да е от полза на някои майки. Всеки си гледа бебето както прецени.

# 213
А с каква цел се ползва розовата вода за пръскане на количка, матрак и т.н.? Защото не мисля, че има функцията да дезинфекцира реално.

# 214
  • Пловдив
Не съм прала нищо от количката, нито матрака и. Май само забърсах с мокра кърпа.
А защо сте бърсали с розова вода? Любопитно ми е , тя няма дезинфектиращо действие, каква е целта?

# 215
  • до най-прекрасния мъж
Аз изпрах всичко, което се сваля по количката и кошничката за кола - вътрешна и външна тапицерия, сенници, покривало, калъфа на матрачето на коша за новородено. Не бих си сложила детето да лежи в количка, преминала производствен процес и размятане на частите къде ли не, без да я изпера. Влизала съм в такива производства и хигиената не е ОК за възрастен, какво остава за малко бебе. Калъфа на матрака на леглото също ще изпера, като пристигне. Частите, които не мога да изпера, ще забърша с бебешки дезинфекциращ препарат като наближи времето за ползване. Креватчето също ще мина с този препарат, както и скрина, в който ще наредя дрешките. Избрала съм този на Фрош. И поне до 6ти месец смятам да поддържам по този начин, вече след това няма да има нужда. Едно че ще има вече някакъв имунитет, друго, че ще пролазва вероятно и ще е трудно всичко да е стерилно.

# 216
  • Beyond the stars
Изпрахме частите, които се свалят, количката ни беше секънд хенд. Но и нова вероятно бих изпрала преди първо ползване.

Ортопедите не препоръчват възглавница преди годинката.

# 217
За розовата вода както казах не е просто от магазина. Розите имат много свойства и еднон от тях е лечебното свойство. Тя може да премахне не само разни неща, като прах и мръсотия, но може да премахне и лоши енергии. Не смятам, че някой би ме разбрал поне от тук, но споделям какво аз направих.

# 218
С баткото ми беше чисто нова количката и само свалих перящите се части и ги пуснах в пералнята. Когато приключих с ползването свалих отново всичко, което можеше и я изпрах в пералнята, останалото изпръсках с водоструйка и прах за пране. В момента е неразличима от нова, включително гумите. Сега преди да се роди беба мисля да пусна отново свалящите се части в пералнята колкото да ги освежа, все пак са седяли 3 години, въпреки че бяха добре изолирани откъм прах.

# 219
До количка е. При някои може да се пере гарнитурата на коша, при други не. Бугабу примерно може всичко да се пере в пералнята, при нашата абц диэайн салса 4еър-не. Само матрачето и то на ръчна програма. Но и не виждам никакъв смисъл да пера количката. Ще мина с парцал и деэинфектант спрей от дм веднъж и после само при нужда. А матрака няма да го пера, понеже бебето няма да има директен досег с него, след като първите месеци ще е в агнешкия чувал (него го иэпрах вече).

# 220
А вие какъв долен чаршаф сте предвидили за бебешкия кош на количката? И откъде Simple Smile

# 221
Мисля да търся плат и да си ушия. Комплектите за количка ми се виждар излишно скъпи и безсмислени.

# 222
Аз взех сет за количка 6 части на Кика бу от baby.bg. Бяха на промоция 26 лв и включват протектор за матрака на количката, чаршафче, възглавница с калъфка и олекотена завивка с плик.

# 223
А дали размерите са универсални? Че ми е трудно да се ориентирам, или ми се виждат големи, или малки...

# 224
Аз взех за по 5 лв на Рейни
от Вис Виталис само чаршаф за коша за новородено. 55 на 78 е размера.

Общи условия

Активация на акаунт