Подготовка за малкия човек - тема 15

• 35 997
  • 773
  •   1
Отговори
# 630
Първото дете го къпехме всяка вечер, като къпане е силна дума, но беше всяка вечер, след това масаж с преварен зехтин(така беше преди 13 г.) и заспиваше като къпан.
Колкото до сушилня, ние сме с АЕГ и съм много доволна вече трета година. Знам че ако уреда е комбиниран много се мачкат дрехите. Доколко е така незнам.
А тези които са със сушилни имате ли топки за съкращаване на програмата? Искам да си взема но гледам че има пластмасови и вълнени и незнам какви, ако може съвет

# 631
  • София
Дрехите се мачкат ако са много и остават влажни по същата причина. Като няма място за въздух между тях това е нормално. Не може на програмата да пише до 4кг примерно, ние да сложим 6кг и да мрънкаме, че били боклуци и не стават за нищо комбинираните уреди. Кое е по-добре, би казал човек ползвал същия клас отделни и комбинирани уреди. Всяко нещо има своите плюсове и минуси.

# 632
  • до най-прекрасния мъж
Топки имам вълнени. Ползвам ги когато суша якета, за да не се степва ватата. Също, когато суша вълнени пуловери. Иначе, не съм пробвала да ги слагам на други дрехи и да следя дали ми скъсяват програмата. Вероятно не, те дрехите така или иначе си се въртят и се сушат. Не виждам с какво топките биха помогнали в процеса на отнемане на влагата.
Относно комбинираните уреди - само който не е ползвал отделни, може да каже, че няма разлика. Пералнята пере, когато е добре заредена. На дрехите им трябва малък обем на барабана, за да се трият една в друга и да се изперат. За да се изсушат им трябва голям барабан, за да циркулира въздуха. Затова и производителите дават различен капацитет на двете функции. Но първо, времето се удвоява, второ, амортизирате една машина, вместо две. За мен е много компромисен вариант и би бил удачен за сам човек или спорадично ползване на функцията за сушене. Аз съм с 5 кг пералня и 8 кг сушилня, в момента сме двама. Пера 1 път седмично и като си сортирам прането, винаги пускам пълни перални, за да им използвам капацитета. Събират ми се по 5-6-7, зависи от сезона. За един ден се оправям с пране, сушене и прибиране. С комбиниран уред ще ми отнема много повече, защото докато пера следващата партида  предходната вече се суши, като са ми отделни уредите. А с комбинираният ще изпереш 6 кила и ще ги сушиш на два пъти, тоест ще ти отнеме 2-3 пъти повече време. Да, инвестицията в два уреда е по-голяма, но определено в дългосрочен план си струва.

# 633
Ние преди време взехме комбиниран уред, съсипах голяма част от дрехите, накрая ползвах сушилнята единствено за кърпи и чаршафи, които не приличаха на нищо и миришеха на пърлено пиле, но не и на токущо изпрани. Сега си взехме отделна сушилня на АЕГ, аз съм влюбена в нея, без омекотители, изкарва дрехите като чисто нови, събира топченца, мъхчета, пухчета, незнам къде съм бляла преди това и излизат с уникален аромат и почти изгладени (за моите критерии напълно). И това с времето също е предимство. И аз събирам от няколко дни пране, сортират и докато пералнята пере следващото аз вече съм изсушила първото.

# 634
Здравейте! Дали някоя мама е пазарувала от Nicolle baby? Интересува ме най-вече качеството на мебелите им, но всяка информация би била от полза.
Благодаря!
Малко с закъснение се включвам но нямах време и докато прочета всички мнения то минаха страници... Joy
Та... моя опит с Nicolle baby - поръчах кошара от тях средата на септември 10-12. 09., след няколко дни ми се обадиха да ми кажат, че имат забавяне с доставката и кошарата ще е при мен края на октомври. Седмица след мен моя приятелка също си поръча кошара от тях, и с нея са говорили че ще я има края на октомври. Края на октомври дойде... обаждам се да ги питам какво става с кошарата - нямало я все още, следващата седмица. И така няколко обаждания и разигравания. Кошарата на моята приятелка пристигна седмица преди мен. От поръчкта до пристигането ми костваше два месеца и хабене на нерви с разговори по телефона. За качеството не мога да кажа, все още не сме я сглобили, но не бих ги препоръчала точно заради замотаването и лъжите по телефона - утре ще дойде, ама няма да дойде. Ако ви е спешна по-добре поръчайте от друго място, ако не ви е спешна и ви се чакат два месеца поръчвайте смело Simple Smile

# 635
А с комбинираният ще изпереш 6 кила и ще ги сушиш на два пъти, тоест ще ти отнеме 2-3 пъти повече време. Да, инвестицията в два уреда е по-голяма, но определено в дългосрочен план си струва.

Още 5 стотинки по темата:
С бебешките дрехи няма да се събират за пране 6 кила (ако ще се събират значи са вложени супер много пари за бебешки дрехи) . Аз очаквам да пера и суша на бърза програма всеки ден.
Но както казах при нас няма място за два уреда и това е решението - не казвам че комбинираният е по-добър от отделни. Просто комбинираните сега са много по-добри от комбинираните преди 5-10 год.
Нашият не мачка дрехите, ако се изкарат леко влажни.

Последна редакция: пт, 12 ное 2021, 11:27 от Одри ♡

# 636
  • Beyond the stars
Rayatoys.bg 20% имат.

# 637
Здравейте, относно козметиката за баня и след това- дали продуктите на La Roche Posay са подходящи? Визирам серията Lipikar.

# 638
Одри, кой модел по-точно е вашата пералня сушилня?

gigi и Макарон, бихте ли споделили и вие конкретен модел, щом сте доволни. Както и дали дрехите излизат ненамачкани?

И ние нямаме място за 2 уреда, иначе с удоволствие Simple Smile

# 639
  • София
Одри, кой модел по-точно е вашата пералня сушилня?

gigi и Макарон, бихте ли споделили и вие конкретен модел, щом сте доволни. Както и дали дрехите излизат ненамачкани?

И ние нямаме място за 2 уреда, иначе с удоволствие Simple Smile

Моята е : Пералня със сушилня LG F4J6VG1W, Direct Drive.
Както споменах я купувах преди 3 години. Изключително тиха е - наистина се чува само плискането на водата. Сега вероятно новите модели са с подобрения и са още по-хубави.
Хладилника ми също е LG, купуван по същото време. За мен LG в съотношение цена-качество е Ок. Майка ми си купи няколко месеца след мен комбинирана пералня със сушилня на същата цена Finlux, но разликата е огромна. Доста по-оскъдна откъм програми и не толкова “интелигентна”. Сестра ми беше с комбинирана за вграждане Whirlpool, но по-нисък клас и тя не беше очарована-очакваше повече.
Моя приятелка има Samsung комбинирана и на първата година беше на ремонт няколко пъти.
Това е техника-зависи как уцелиш.
Не знам какъв ви е бюджета - AEG и Miele също са добри марки, някой друг може да препоръча. Аз не отхвърлям всички останали, както казах цена-качество LG с две ръце.

# 640
Ние сме с Miele втора ръка. Няма бебешка програма, но и аз смятам, че това са трикове на производителите. Ще суша всичко на програмата за памук. Излизат в добър вид дрехите. Не бих казала като изгладени, но ако ме видите аз как кадърно гладя, ще разберете, че за мен няма голяма разлика. Joy Примерно мъжка риза или панталон с ръб от сушилнята според трябва да си се изгладят с ютия, за да изглеждат перфектно. Ама аз в момента панталоните с ръбове само ги гледам да висят в гардероба. Grinning
Вечният спор - два уреда или един комбиниран - за мен е малко безсмислен. Хората, които познавам с комбинирани уреди, просто не разполагат с площ за два и всякакви убеждавания колко са се прецакали са излишни, понеже друг избор нямат. Ако нямах място за две машинки, аз също щях да си купя комбинирана, понеже според мен е за предпочитане пред това да простирам и събирам. Освен това след четири-пет години ползване на сушилня правя голяма разлика между мекотата на кърпите от сушилнята и тия, които са съхнали на простир. Да гладя безброй дребни дрешчици може и да ми е умилително първите два пъти, но редовно едва ли.
Една приятелка твърдеше, че колкото и да не обичам да гладя, като дойде време да подреждам сладичките бебешки нещица, ще ми се доглади поне веднъж. В средата на седми месец съм и още няма изгледи да се случи това чудо.

# 641
За nicolle baby, не съм купувала нищо от тях, но им следя страницата в инстаграм и прециално бяха постнали новина там, че имат проблем с доставките на леглата и има голямо забавяне.
Не ги оправдавам, аз също мразя да платя нещо и да се бави, дори да не ми е спешно, но все пак казвам каквото знам.

Някой пък горе беше писал, че качват цените малко по малко. Възможно е да е трик за черен петък, но трябва да се вземе предвид и че цените на всякакви продукти масово се покачват в момента и в повечето браншове цените се вдигат.

Не че ги защитавам, но ето две снимки сравнение на едно и също легло в два магазина, един от които nicolle baby, само имената им са различни.Просто като решите да взимате нещо, преглеждайте цените навсякъде, за да не се прецакате.

# 642
Ние сме с BOSCH 2 уреда и сме доволни. Една от съседките има по-бюджетните БЕКО, също отделни уреди. Мисля, че са полска фирма и е доволна, но тя живее сама. Не знам при по-често пране и сушене как ще се държат.

Аз суша кърпи на програма за кърпи. :Д Да, наистина са сууупер мекички като излезнат. Ако ги оставя на простора стават като шкурки направо. Тогава може би трябва омекотител, който знаете не е много ок от здравословна гледна точка. Бебешките дрешки ще суша на бързата програма ,,Микс" или на тази за памук, ама тя е доста дълга-над 2 часа. Завивки суша на програмата за завивки... като цяло си е абсолютно задължителен този уред вкъщи за нас и ако няма място, поне комбинирана пералня и сушилня бих взела, по-доброто е естествено отделно. Тук в Германия много често да не кажа винаги в кооперациите има ,,перално помещение" на сградата (7 семейства в нашата) и там хората си държат уредите за пране. Дори не мисля, че има опция да е в апартамента поне при сгради като нашата. Удобно е, защото спестява и много място, а и е по-сигурно, ако нещо се разтече.

# 643
  • Германия
Абе Сноу, на теб може да ти е удобно, но за мен това с пералното помещение е най-големия ми кошмар 😂 толкова да ми е непрактично това ходене по етажите! Нито мога да пусна бързо една пералня рано сутринта, нито ще слизам в 21-22 вечерта да взимам пране, отделно колко често сме забравил с часове да го вземем 😂
Поне като се преместим другата година живот и здраве този проблем ще отпадне

Последна редакция: пт, 12 ное 2021, 12:47 от TeoM83

# 644
Оф, да, хем е практично от гледна точка на наводнения, хем е неудобно понякога.
Ние живеехме в такава къща в Германия, три домакинства, уредите ни бяха в перално помещение. Ами, досадно си е доста често. Ако е още по-висока сградата, може да е и по-кофти, ние бяхме на третия етаж и понякога яко си ме домързяваше да сляза.
Малко офтопик, но защо АЗ започнах да ползвам сушилня, което нямаше нищо общо с мекота, удобство, мързел и подобни. Joy
Скрит текст:
Като студентка в Германия първоначално живеех в общежитие с перално помещение. Имаше едно с две перални и две сушилни, където си плащаш по две евро за ползване на уред. Ако не искаш сушилня, има голямо помещение с добра вентилация с много сушилници, където простираш и си прибираш дрехите... Ние с мъжа ми сме пословични спестовници, та ползвахме само пералня (живеехме в едно общежитие, различни стаи/етажи, но ядяхме и перяхме заедно), понеже на скромните ни доходи две евро сушилня ни се струваха излишен разход. А и като не си ползвал, не ти липсва подобен уред. Случваше се обаче някой да се обърка да вземе нещо твое, ти да вземеш нечий чужд чорап, та имаше и "общ куп с объркани вещи", където се събираха подобни. На мен обаче ми изчезнаха едни долни гащи, които така и никога не се появиха, та толкова ми стана гадно от мисълта, че приключих с общественото простиране веднъж и завинаги.

Общи условия

Активация на акаунт