Подготовка за малкия човек - тема 15

• 34 897
  • 773
  •   1
Отговори
# 750
Дами, благодаря ви за препоръките за по-естествени по съдържание памперси. Винаги има какво полезно да научи човек тук Heart

# 751
Ние ще ползваме само Памперс като марка, на която се доверявам.  Ще взема различни видове за проба. Видях в магазина, че има няколко и честно казано едва ли има чак толкова голямо значение кои са. Важното за мен е да не пропускат.

# 752
С голямото дете ползвах само и единствено Памперс актив бейби. Пробвах с един пакет Памперс премиум, но много течаха. Другите нямах причина да сменям и изкарахме с тях.
Сега за 4 месеца ползвах всякакви марки. Памперс и премиум и актив бейби, Бочко, на Била марката, Пуфис, Бейбилино сенситив, на ДМ едни бели не помня името, на Лидъл марката Lipulo. От всички ми допадат единствено Памперс актив бейби и Бейбилино. Предпочитам вторите, нямат аромат. С нито едни не сме имали кожен преблем, някои са по-твърди, други леко пускат, имат малки разлики в кройката.

# 753
Аз ползвах Виолета и пампер. На памперс съм ползвала доста. Памперс премиум кеар доста ми допадат, но редуваме и с памперс актив бейби и напоследък актив е по-добре, защото сме по-активни😀

Гащички ползвах на морето, защото ми бяха по-удобни, но сега пак се върнахме на обикновеннните.

От гледна точка на екологичността не искам да бъда грешно разбрана, но дайте тогава да се върнем на пелените от плат, те са еко. Аз също харесвам да бъдем екологични, но смятам, че с пелените е по-добре да се гледа качеството и това на бебето да му е Ок, а не екологичността. Аз гледам да бъда еко и затова искаме рано да махнем пелените, защото имам познати които казват,,не искам да застрашавам природата и ще бъдем с прлените на love&green” и наистина са, но остават с тях до 2г и половина, а повярвайте ми това не е толкова еко, колкото 1г с обикновенни пелени.

П.П отново казвам нищо против елмайра и всички които искате да използвате еко пелени.

# 754
Ако подхванем темата за екологичността, най-много да стане спор тип кърма-АМ, секцио-естествено, бебето при родителите-в собствена стая, ранно-късно разхранване и подобни.
За съжаление, не смятам, че някой родител може да е сигурен дали детето му ще е с пелени (били те еднокатни, или многократни) до годинка или до две и половина. Искат ни се разни работи, обаче реалността понякога ни поднася изненади. В крайна сметка, ще има друго човешко същество срещу нас, а не кукла, която единствено ние да навигираме, че да ни се получат нещата.
В интерес на истина, аз проучвам и опции с многократни пелени - инвестицията, обаче хич не е малка, информацията е много, видовете са много и там пак е една игра на проба-грешка. Знам, че има библиотеки за многократни пелени, но аз съм с малко предсразсъдъци - честно казано, не бих си взела многократни превръзки от библиотека, за да ги пробвам.

# 755
Всъщност многократните пелени не са тези, с които са гледали нас едно време. Материите са доста по-различни. Като инвестиция са много по-евтини, в сравнение с всеки памперс. Разликата е, че инвестицията е наведнъж, а памперсите може да се купуват всеки месец или всяка седмица.
Доказано е, че с новите пелени за многократна употреба бебетата и в частност бебешката кожа се чувства много по-добре, получават по-малко алергии и вследствие на това спят по-добре. Не агитирам никого, но аз със сигурност ще опитам с пелени за многократна употреба. Не виждам огромна разлика в трудността, освен това че в единия случай изхвърляш на боклука, в другия - в тоалетната. Пералня така или иначе ще се пуска всеки ден, единственото допълнително е може би накисването на пелените.

# 756
Аз също се интересувам от многократни пелени и ще пробвам и  с тях.
И, Isi-andi, дори и ползване 2-3г на еко пелени, които са копостируеми, няма как да бъде сравнено дори и сползването на 1 обикновена еднократна пелена, която се разгражда за мноооого години. Другият момент е употребата на химикали в едните, което поне аз искам да избегна.

# 757
  • Германия
Аз отгледах две деца с Babylove на dm, за мен са много хубави и качествени и в нито един момент от последните близо 5 години не съм си мислила, че правя компромис като ги използвам. Памперс с нищо не са по-специални, освен че на тях им се прави реклама. Използвала съм ги с дъщеря ми като бебе, подсече се от тях, мрежичката ѝ се лепеше на дупето, миришеха ми… с две думи аз лично не останах доволна от тях. Отделно са двойно по-скъпи, а вършат в най-добрия случай същата работа.

За гащичките отново личното ми мнение е че може и без тях. Пак опира до факта, че са доста по-скъпи от обикновените пелени, а не ги намерим за по-практични. Използвах ги чак когато с дъщеря ми махахме памперса, че бяха по-лесни за сменяне във вертикално положение.

Многократните пелени не са за мен, никога не са ми били опция, както и ЕБХ

# 758
Welt, Harmonie е новото търговско име на pampers pure, те са по-изчистени като състав от premium care (premium protection). Аз лично бях много доволна от тях, но ги ползвах с баткото от размер 3, тогава се появиха, преди това само с premium care, не съм имала проблеми. "Естествените" пелени са по-твърди, на мен ми е трудно да боравя с тях, особено сега с бебето, което ужасно много шава, а е и дебеличко. Гащите са мен са страшно удобство, започват от размер 3, нямам търпение да мина на тях и с бебето.

# 759
  • Пловдив
Pampers premium care докато стана на 9 месеца и след това Pampers гащички. Много съм доволна,  не запарват и не пропускат

# 760
Аз взех три вида Pampers - Active baby, Premium care  и Pure. Най-доволна съм от Pure - най-меки са и като че ли най-малко пропускат, с Premium care почти винаги имаше фал. Сега съм поръчала още два вида за проба на други марки.

# 761
И само Памперс не пропускат през нощта, всички други марки, които съм ползвала, нямат капацитет за по-голям обем. Имате време да пробвате различни неща и да изберете това, което ви е най-добре и за вас, и за бебето.

Дописвам заради последния пост, active baby не струват, най-добре pure (harmonie) или premium care (premium protection).

# 762
Съгласна съм, че екопелените са много твърди и на мен ми беше трудно да боравя с тях, но и ми изглеждат неудобни. Все пак всеки има опция и съм сигурна, че всички правят най-доброто за бебето си.

# 763
Аз съм сигурна, че баба ми ще ми вдигне телефона и ще ми каже ,,абе моме, луда ли си, живееш в развит свят, стегни се", ако разбере, че съм решила да ползвам многократни пелени. :Д Това леко в кръга на шегата, помня как разказваше веднъж каква мъка е било едно време с пелените и как ние си имаме толкова много удобства в днешно време, че сме щастливки. : )
Многократните не са за мен, но познавам една майка, която ги предпочита. Тя също казва, че е повече работа като негатив, но бебето й се чувствало много добре с тях.

# 764
  • Beyond the stars

Дописвам заради последния пост, active baby не струват, най-добре pure (harmonie) или premium care (premium protection).

Една година нито веднъж не са ни пропуснали active baby , нито някаква друга драма. Та за нас си бяха супер. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт