От какво се плашат децата ви?

• 2 373
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
Децата минават през различни периоди. Не се сещам за някакъв конкретно изразен страх, но имаше време, в което беше скептична към мъжете, заобикаляше от далеч дори брат ми. В последствие като по-голяма ми сподели, че я плашели гласовете им.
По едно време беше решила, че вкъщи живее още някой и местел играчките, но и това мина.
След като детето говори, защо не се опитате да разберете, дали чрез игра с кукли, дали с някакъв разговор, какво точно я плаши. А може би е по-срамежлива? Ако прекарва дните си предимно с вас и рядко примерно някой гостува, вероятно не е свикнала с други хора.
От лекари всички деца имат някакъв страх, помнят ваксини, че не им е добре обикновено като са там и нормално да не им харесва.

# 16
  • Германия
Може би се плаши от гласовете на мъжете. Баща и не е с груб/дебел глас и е доста спокоен. Рядко пускаме ТВ, а силна музика, още по-рядко. Веднъж станахме свидетели, как един съсед крещи на детето си, докато кара колело. Малката скочи в ръцете на баща си. Беше шокирана и няколко пъти се опита да повтори думите на въпросния човек. Но не съм сигурна дали веднага след това, започна този страх. Но пък не се плаши от звука на самолет, трактор, камион, дори сирените не я плашат. Сигурно, ще мине. С жените не е чак такава драма. Не им говори, но поне не бяга от тях. Когато дечицата са с майките си, стои при тях и си играе. А, още нещо. Чуе ли дете/кукла да плаче, разплаква се и тя.

# 17
Това за играта с кукли, да изкопчиш информацията, е много хитро като идея, и психиатрите го ползват. Децата възпроизвеждат случките наизуст.
Две-годишно, обаче, не знам дали ще възпроизведе, за 4-годишно съм сигурна, че ще стане номера.

# 18
Здравейте,

Имам момче на година и десет месеца. От както стана на годинка го е страх/притеснен от баба, дядо леля - не дава да го гушкат и всеки път като дойдат вкъщи или ние отидем на гости се чувства некомфортно. Ако го оставим без нас с баба му няма проблем след 5 минути се успокоява и се разбират. С другите деца няма проблем, в яслата също казват, че е послушно и спокойно дете, но се притеснявам. Играе си добре, иначе е весело дете. Сблъсквали ли сте се с подобен проблем, имате ли съвет? Трябва ли да посетим специалист?

# 19
При нашето дете (2 г.) в момента беше абсолютно същото. Живеем в чужбина и лятото бяхме в България за един месец, там го преодоля и вече няма такъв проблем. Преди плачеше ако някой дойде вкъщи, плачеше като отидем на гости. След месец прекаран с баби и други семейства с деца наоколо, се промени коренно.
Мисля че е просто период и ще премине.

# 20
Моята беше така като бебе и може би до година и малко...като дойде баба й реввв сега свикна,нека да прекарват повече време да свикват🌞

# 21
  • София
На тази възраст децата нямат особено добра памет, още повече за хора, които виждате рядко. На практика за тях няма времева линия минало-настояще-бъдеще. Само сега.
След като видят, че един човек е мил с тях сега и още малко сега, се успокояват.

# 22
  • Германия
Вчера или в събота пуснах подобна тема. На 2г1м е дъщеря ми. Само, че при нея страхът е от непознати. Много обича да прекарва време с баба и дядо, а още повече с леля си. Аз лично, ще изчакам да мине още време. Да стане на 2г 6м поне, защото си мисля, че е период. Много деца са минали през такъв, така казват всички. След това, ако няма подобрение, мисля да говоря със специалист.

# 23
И проблемът е, че не дава да го гушкат ли? Ми не всички хора обичат физическия контакт. Моят син /2г3м/ също не дава някой да го бута, гушка, пипа, целува. Даже на мен и на баща си не дава. Само ако се удари идва да го гушкам и да целуна, където го боли. А за целуване по бузката примерно изобщо не може да става на въпрос. Просто не обича някой да му влиза в личното пространство. Аз не виждам проблем в това. Защо пък да трябва да дава на всеки роднина да го гушка и мачкоти Rolling Eyes

Здравейте,

Имам момче на година и десет месеца. От както стана на годинка го е страх/притеснен от баба, дядо леля - не дава да го гушкат и всеки път като дойдат вкъщи или ние отидем на гости се чувства некомфортно. Ако го оставим без нас с баба му няма проблем след 5 минути се успокоява и се разбират. С другите деца няма проблем, в яслата също казват, че е послушно и спокойно дете, но се притеснявам. Играе си добре, иначе е весело дете. Сблъсквали ли сте се с подобен проблем, имате ли съвет? Трябва ли да посетим специалист?

Общи условия

Активация на акаунт