Пациентки на НЕОВИТРО / Д-р Ралица Сенкова

• 70 163
  • 868
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте,на нас ни предстои хидротубация и евентуално след това инсеминация. Болезнена ли е процедурата за проверка на тръбите? Аз съм при д-р Стойчева и останах с впечатлението,че със Сенкова разглеждат всеки случай,независимо коя от двете е лекуващ.

Има дискомфорт като при цикъл, но всичко минава много бързо, за 5 минутки. Аз много четох преди това и се бях наплашила, но не си струваха притесненията. Некомфортно е и докато поставят инструментите, но не е нещо, за което да се притесняваш. След процедурата също може да имаш леко неразположение. Аз нямам подуване, но отвреме навреме ме наболява.
Много са внимателни. Носи си превръзка, защото има леко зацапване след процедурата.
Стискам ти палци за хубави резултати Hands V

# 361
Здравейте момичета ,как сте? Аз минавам само да кажа,че днес мина цветната снимка при мен,проходими са тръбите и другия месец ще правим инсеминация.Много съм впечатлена от д-р.Стойчева и от целия екип там, изключително внимателни и спокойни.

# 362
Привет и от мен Simple Smile

Записвам се да следя темата, тъй като и аз от скоро съм при доктор Сенкова. Впечатленията ми от нея и целия екип са прекрасни - толкова човешко отноешение и професионализъм отдавна не бях срещала. За момента следим овулацията и как се движи прогестеронът, понеже миналия месец беше доста нисък и иска да види дали е инцидентно или ще взимам нещо и за него. Ако другия месец всичко е ок ще правим лека стимулация.

Стискам палци на всички Simple Smile

# 363
Момичета, тези от вас, които са имали транфер при д-р Сенкова може ли да споделите как се случват нещата? Има ли някакво чакане, освен обичайното забавяне както при преглед или горе-долу се спазват часовете? Преди транфера има ли някакви хормони, преглед? Колко време продължава самият трансфер и трябва ли да лежиш вътре определени минути?

# 364
  • София
Salsera , ние не стигнахме до трансфер, но понеже силно се надяваха да стигнем два пъти са ми обяснявали Grinning
Трябва да си с пълен пикочен мехур, не чак до болка. Лягаш като за обикновен преглед, показват ти на монитора какво и къде ще сложат, казаха, че взимането на проба за цитонамазка е по-гадно. Всичко трае около 10 минути със събличане и обличане. Ако чувстваш дискомфорт после може да полежиш 5-10-15минути и да си ходиш. Стискам палци и на краката даже!

# 365
Salsera , ние не стигнахме до трансфер, но понеже силно се надяваха да стигнем два пъти са ми обяснявали Grinning
Трябва да си с пълен пикочен мехур, не чак до болка. Лягаш като за обикновен преглед, показват ти на монитора какво и къде ще сложат, казаха, че взимането на проба за цитонамазка е по-гадно. Всичко трае около 10 минути със събличане и обличане. Ако чувстваш дискомфорт после може да полежиш 5-10-15минути и да си ходиш. Стискам палци и на краката даже!

Ох, Шанталче, много ти благодаря Simple Smile Дано мине бързо и безболезнено, че първия път направо ревах от болка, така ме стискаше мехура, а даже не беше много пълен, та ми се скара онзи доктор. Че и ме караха да лежа на масата 20 мин, при положение, че едвам издържах. Надявам се в тази клиника нещата да са по-розови...или сини Simple Smile Стискай палци и на ушите Yum

# 366
  • София
където намеря палци за теб са Wink мисля, че ще са експедитивни и няма да те тормозят с пълен мехур

# 367
Изобщо не се притеснявайте! Както във всички процедури, са изключително мили и внимателни! Няма болка и дискомфорт. И е...много специален момент. На нас ни пуснаха музика, мъжът ми беше с мен, поканиха го да присъства...все пак- всички се надяват да е сътворението.
Снимка и една точица, оградена със сърчице от докторката😍
Това помня...

# 368
Tirex, споделеното от теб е много, много мило ❤ от скоро съм пациентка на д-р. Сенкова и клиниката. Нямам особена база за сравнение, но въпреки това ми прави впечатление отношението и колко внимателни са всички. През този месец д-р. Сенкова направи проследяване на целия цикъл и лека стимулация с Летрозол. Доволна е как реагирам и през следващия месец започваме ин витро на естествен цикъл. Ще съм много благодарна, ако можете да споделите мнение за ембриологията в клиниката, която в нашия случай ще е ключова.

# 369
Ами...всъщност и без опит, човек наистина се впечатлява от тях. А аз посетих и други клиники. Честно казано- нямат аналог в отношението си и спокойствието, което вдъхват, а това е от ключово значение за успешен резултат. За нашите процедури беше ембриоложката, с която работят много години, Нели и бяха привлекли добри ембриолози от Надежда. Не знам, какъв е екипът, към момента, но знам, че се стараят максимално. Мисия им е. Единственото място, на което не се чувствах касичка. Нямам компетенцията да ги определя, като специалисти, но за мен- да ни докарат до здраво бебе, мен на 42 и ужасен мъжки фактор, заради който в други клиники ни натискаха за донор, ами...добри са!
Като чета истории, осъзнавам, колко всъщност е трудно и разбирам, че явно е и до голяма доза късмет, но- не се отказвайте! Те поне са хора, които наистина искат да го случат и ако нещо не е в компетенцията им, ще имат доблестта да ви го кажат.
Стискам силно палци на всички!

# 370
Крамелка, трансферът протича точно, както ти е обяснила Тирекс. Всичко е много спокойно, гледат жените за трансфер да не чакат много, понеже с пълен мехур си е мъка. Отиваш, лягаш, правят вагинална промивка, супер внимателни са, Валя( едната акушерка) дори ми държа ръката, докато траеше процедурата- бърза, безболезнена и вълнуваща. Гледах на големия монитор ембриончетата, които ми слагаха и си представях бебчетата ми. След това веднага д-р Сенкова те праща да пишкаш с указания да се движиш, за да се подобрява кръвообращението към матката. Всичко ще бъде наред. В сигурни ръце си.

# 371
Tirex, описа го толкова точно... Аз преди това бях във Вита, при две различни лекарки и толкова ужасно не съм се чувствала никога. Не спряха да ме натискат за инсеминация, намекваха за инвитро, без изобщо да търсят друга причина. Игнорираха висок пролактин, който сама установих, че е от аденом, игнорираха и нисък прогестерон. Като цяло трагично отношение, само за пари се мислеше. При д-р Сенкова съм безкрайно спокойна - всеки път е толкова мила, обяснява всичко, търси всякакви варианти, просто отношението е уникално за момента.

# 372
Благодаря ви, дами! И аз съм с отлични впечатления, но въпреки това ми е много приятно да чуя всичко това от вас, които имате повече опит. ❤

# 373
Предстои ми много лека стимулация на 3-ти ден с цел естествени опити след това. Някой, минавал през това, дали може да ми разясни какво представлява процедурата?
Еднократно ли е или се приемат медикаменти/инжекции през цялата фоликулярна фаза?
Има ли нещо важно, което е нужно да зная предварително?

Благодаря Simple Smile

# 374
  • София
vanesa_georg, ако стимулирате с Летрозол/Фермара - 5 дена се пият по 2 пъти на ден хапчета.

Общи условия

Активация на акаунт