Енгин Акюрек. Нови и стари проекти – Тема 415

• 29 307
  • 739
  •   1
Отговори
# 720

Няма сериал в който героят на Енгин да не е набил някой/някои лоши.
Керим също раздаваше юмруци наляво и надясно.
Тук търсеха  отвлечената от Мустьо Фатмагюл, ама го отнесоха както Селим, така и Ердоган.
Обаче вижте каква коса вее Керим - то направо "косище"...

# 721
Привет!

Малко усмивки

И прегръдки

Сладури

Последна редакция: вт, 09 ное 2021, 19:42 от araselia

# 722
  • Пловдив

Ох, фенките от република Доминикана повече от месец са в Турция по стъпките на местата където е снимал Енгин.
В Газиантеп, пред конака на семейство Булут.

И един клип с Мустафа, гледали сме го отдавна, но е много хубав:

https://www.youtube.com/watch?v=GHgWDZNnuCs

# 723

И Санджар, подобно на Мустафа от клипа.Heart

# 724
  • Пловдив

Лека да ни е нощта.

https://twitter.com/BeeBorjas/status/1458183778254213127

ДОПЪЛВАМ преди лягане.
Излезе това ново интервю с пом.режисьорът на "Дъщерята на посланика" за актьоритев артистичния сектор.
Ето какво казва за Енгин:

Работих с Енгин Акюрек, човекът е много професионалист, човекът определено е професионалист. В нашия технически сектор в Турция няма такъв професионализъм.

Последна редакция: ср, 10 ное 2021, 00:03 от mariana51

# 725
Добро утро,

Момичета, Hug

Здрава и спокойна сряда.

# 726
  • Пловдив

Добро утро момичета.
Надяваме се днес да видим Енгин - 14:00 часа/13:00 ч наше време , в зала „Вдъхновение“ в Истанбул.

# 727

Добро утро момичета Two Hearts
Хубав и успешен ден сряда!

# 728
  • Пловдив

https://www.facebook.com/watch/?v=890857548226477

Момичета, докато чакаме 13 ч. за срещата с Енгин, ето и по-обширен превод с пом.режисьора на “Дъщерята на посланика” от вчерашното интервю, в което той говори за проблемите в артистичния сектор.
Превод от испански Теменужка Христова.

Не знам за това или онова, но работих с Енгин Акюрек и той е професионалист, човекът определено е голям професионалист. В техническоя сектор в Турция не съществува такъв професионализъм.

Например, за мен беше трудно да работя с Енгин Акюрек, но причината е, че той е професионалист и го разбира и приема. В нашия сектор, в Турция не съществува думата професионализъм. За да върви работата, се нуждаем от ангажираност.

От актьора се очаква да се съсредоточи върху героя си, да се слее с него и продължаваш от там  нататък. Но Енгин бей е различен, той е чувствителен към всеки персонаж и се опитва да изгради един свят за всички тях.
Това, което ни интересува нас, хората зад камерата като режисьори, е актьорът да не се появи на снимачната площадка с думите, че е прекарал безсънна нощ….. че не е наизустил репликите си…..това затруднява работата ни и ни принуждава да прекъсваме снимачния процес.
Енгин бей принадлежи на своя герой, работи върху него, идва на сета с пълна отговорност и подкрепя всячески екипа.

Енгин Акюрек е актьор, извън турските стандарти, много над тях. Не напразно казваме “Енгин Акюрек е голям професионалист”. Това е основната причина снимките на даден филм да завършат по-рано от определения срок. Заснемането на сцените не се повтаря по няколко пъти, просто няма нужда. Успехът и качеството никога не са случайни. Те винаги са резултат от огромен труд, усилия и интелигентност.

# 729
Привет!

Благодаря за преведеното интервю.

"Енгин бей е различен.
 Енгин Акюрек е актьор, извън турските стандарти, много над тях."

Друго си  е когато дава оценка човек от кухнята,наясно със снимачния процес и като изкуство,и като организация и технология на нещо ,което се прави от екип и успеха зависи от нивото на екипна работа . Като водещ актьор Енгин винаги дава максимума от себе си, вече сума ти и хора ,работили с него ,признават какъв работохолик и професионалист е .Талантливи има много, ама като са самог...ци (извинявам се, ама това ми се вижда най-точната дума Stuck Out Tongue Winking Eye) ще вържат продуцента и колегите веднъж, два, три пъти ,но после няма да има кой да рискува да работи с тях. Зависи какъв имидж си си създал.

Очаквам и аз срещата  People Eyes

Хубав ден и бъдете здрави!

# 730
  • Пловдив
[/color]

Момичета, ето още един превод от интервюто с пом.режисьора.
Превод от руски Light /Свети/:

Помощник-главният режисьор на "Дъщерята на посланика" за работата си с Енгин Акюрек:
- Беше ми много трудно да работя с Енгин Акюрек, защото той е голям професионалист. Този човек е голям професионалист, съгласни сме с това, че няма по-голям професионалист в нашия сектор от него в Турция. Искам да кажа, че компромисът е важен, за да продължим да снимаме. Но тъй като е толкова професионален, той не може да прави компромис...
Интервюиращ: Например как може да не прави компромис?
- Аз съм помощник режисьор.. нашата работа е да си водим бележки, не да задаваме въпроси, а да отговаряме на въпроси..  Когато чете сценария, неговите бележки са много повече от нашите.
- Очаквате актьорът да се концентрира върху собствения си характер, да се потопи в дълбочината на своя характер и да продължи с това. Но г-н Енгин не е такъв. Той схваща всички герои, той прониква във всички герои и създава света от тяхната гледна точка. Това малко усложнява нашата работа.
- Да, трудно е, но от друга гледна точка е лесно, защото никога не съм се сблъсквал с проблеми като: идване на снимачната площадка без да се знае сценария, безсънен или неподготвен..
- Той запазва ролевия си характер, имам предвид, че за нас, зад кулисите, е много важно, когато един актьор запази действията, движенията, емоциите, думите на своя характер... актьорите  от този тип са най-ценни за нас защото улесняват работата ни.

# 731

Араселия Two Hearts
Напълно съм съгласна с теб.
Хората работещи с Енгин  уважават  неговия професионализъм и Да, на "някои"  ще им е трудно да  го приемат /професионализма/ защото те също трябва да бъдат на това ниво и да са на една честота с Енгин.
Също така ми хареса признатия факт, че за ангажираността на даден актьор към проекта не се гледа само да си е научил репликите и да се движи като "кон с капаци" следвайки само своя персонаж - ами да  е вътре в екипа и да е едно цяло с тях.
Професионалистът  трябва да е отговорен към целия екип. Това - "ама не ми харесва  как ще се развива героят ми и ще се откажа" или отхвърляне на предложение-компромис и работата да продължи  - за мен като зрител, а и явно за хората зад и около камерата  мнението е едно и също.

# 732
[/color]

Когато чете сценария, неговите бележки са много повече от нашите.
- Очаквате актьорът да се концентрира върху собствения си характер, да се потопи в дълбочината на своя характер и да продължи с това. Но г-н Енгин не е такъв. Той схваща всички герои, той прониква във всички герои и създава света от тяхната гледна точка. Това малко усложнява нашата работа.

Grinning  Не си гледа неговата работа, ами им се бърка на хората, загрижил се за целия проект Stuck Out Tongue Winking Eye Обикновено  хората не се затормозяват с неща извън тяхната трудова характеристика, особено пък тези със статут на звезди Sunglasses

# 733
Звезди, звезди... от звезди до звезди - разлика от земята до небето, пък  и  видяхме как се държат.
Тези  - "небесните" с претенции /това искам - онова не искам, очаквайки всички да се въртят около тях/.
"Земните" - здраво стъпили на земята,  отговорни не само за себе си, но и за другите около тях, не изпитващи срам или нарушаване на собственото достойнство да помогнат, както и да бъдат вътре в ядрото и да обединяват около себе си.
Но най-интересното е, че фактически - "земните" светят  много по-силно и ярко от онези там "горе"... защото "звездните" във всеки един момент може да ги закрие някой "облак" - метафорично казано.

# 734
  • Пловдив

Малеееее, ето го.
Илкнур как го е облякла.

Последна редакция: ср, 10 ное 2021, 13:34 от mariana51

Общи условия

Активация на акаунт