Кутията за обяд - какво приготвяте за у-ще или офиса - 12 тема

• 50 970
  • 781
  •   1
Отговори
# 90
Пица с карфиолен блат.

# 91
Добро утро.

Вчера не успях да се разпиша, но хлапачката си взе пица и десертче.
Днес тост с кашкавал и десерт.
За баща й: з. - пилешка супа
о. - смилянски боб яхния, печени ребра

# 92
За днес сандвичи,баница с праз и бисквити

# 93
Кифли с домашен шпек, ябълка за малчо. За онова чудовище, което ми връща почти пълни кутии.... Леща плакия с луканка, чети, кифла, ябълка.

# 94
  • Някъде по Дунава
Принцеси с кашкавал, ябълка.

# 95
  • shumen
За утре-за закуска-попара,за обяд ще имат в стола пилешко бон филе и шоколадче Милкинис,за СЗ-принцеси с кайма,вафла.

# 96
Пекох банички, свивах сарми, мятах хлебчета, пържоли, зеленчуци... На мен освен едно бърдуче да си налея...Joy

# 97
Сандвич с крема сирене , шунка и кашкавал, салата, круша, киви, шоколадче, мъфинче и ябълка за всеки случай. Храната на обяд не я харесва много, ако хапне едното пак добре и то грамажът е по-малък от този на сестра й на 2, та добре че й слагам други неща.

Последна редакция: ср, 13 окт 2021, 23:58 от Elsi86

# 98
Да днес пиле с ориз и питка,два пъти точено,принцеса и барни(не е сниман)

# 99
Сандвич с прошуто, кашкавал и кисели краставици, боровинки и киндер за днес.

# 100
  • София
Грах с картофи и свинско;  тутманик за СЗ

# 101
# 102
Днес не можах да снимам ,има плодова салата и wrap с топено сирене , пуешка пунка , краставица и чери домати.

# 103
Сутрин действам на автопилот и напоследък забравям да снимам.
Днес за междучасието – ябълка; кутия със зеленчуци (морков, краставица, чушка).
За обяд – супа топчета (сутринта я готвих; всичко беше накълцано и подготвено от снощи), салата от моркови (мислех да си остави от зеленчуците и за обяд, а той ме изгледа все едно съм луда, та се наложи и салата да правя).
Във вторник за обяд имаше крем-супа от зеленчуци (съвсем проста – морков, картоф, магданозен корен, лук, чесън, масло, жълтък; правих я сутринта докато кълцах зеленчуци за кутията) и сирене на кубчета към нея. Хляб не пожела да му сложа. Супата била мнооого хубава, да съм си запишела рецептата. Laughing

Beeps, тези по-гъсти манджи запазват ли се топли в термоса? И ако да, би ли споделила каква марка е. Simple Smile
Аз имам цели 3 от този тип (мъкнем си ги навсякъде), но само в един от тях супите остават горещи и след часове (този ползвам за детето сега). В другите са хладки. А по-гъсто ядене май във всички беше изстинало веднъж и повече не повторих. Но това всъщност все зимата на максимално 2-3 градуса е било. Хм... ще взема да ги тествам вкъщи. Simple Smile

# 104
Аз сутрин нямам сила да снимам. Всичко което искам е да му пригитвя кутията,да я сложа в раницата, да го заведа до училище и да го избутам да влиза.После си взимам кафе и никой не ми мрънка,не ми се обяснява и не иска нищо от мен.

Сложих му шакшука,моцарела и банан и го пратих на училище.Толкова.

Общи условия

Активация на акаунт