Нося ви една много готина статия от днес
От нея се разбират и някои нови неща за сюжета, кой какъв герой играе. С голям кеф я прочетох и веднага ви я нося
Има голяма доза хумор също така, а авторката на статията, милата, и тя е от нашия клуб 

Палермо, снимките на „Виола като морето”, новия сериал на Mediaset с Франческа Килеми и Джан Яман, който ще се продуцира от Lux Vide.
И градът е в смут: феновете на Джан, турския актьор, който е главен герой на много успешни сапунени опери, са разположени под неговият хотел и феновете на Франческа търсят селфита с любимата Аззура от „Бог да ни е на помощ”.
Ние от Sorrisi със сигурност не можехме да избегнем посещение на снимачната площадка, за да разкажем всички подробности, а избраната съм аз, която съм родена и израснала в Палермо. Казано и готово, да вървим.
Уговорката е в "базовия лагер", където се намираме, съблекалните: тук, оборудвани със зелена карта, с фотографът Иван Паломби, успяваме да влезем сред вътрешните лица. Днес снимат две сцени: една от Франческа от първия епизод и една от Джан, за четвъртия епизод.
Историята е завладяваща: тя е Виола Витале, момиче, което пристига от Париж до Сицилия в търсене на баща си и започва да работи като журналист в онлайн редакция. Той е Франческо Демир, главен инспектор, с турски баща и майка италианка, която се бори срещу несправедливостите. Ако Демир има изключителен усет за разследвания, Виола може да разчита на „суперсила“ на синестезията: тя свързва цветовете с
емоции и веднага възприема душата на всеки, който е вътре пред нея. Двойка, която блести в сценария.

Първият сутрешен запис е за Джан Яман. Намираме се в Аренела, крайбрежно село в покрайнините на Палермо. Има уникална панорама, можете да помиришете морето.
Джан позира на дока много красиво: загорял, висок, мускулест. Когато свали коженото си яке ... слънцето изгрява. Жалко, че денят е капризен: вятърът носи облаци, които идват и си отиват, объркват плановете на режисьора Франческо Викарио.
За Джан актьорството на италиански е голямо предизвикателство: „Тренирам с изкривяване на езика “, казва той. И също така учи диалекти. С римския диалект той вече е напред: червено коте минава и той го нарича «roscetto». Това се дължи на "великото семейство" на продукция: техници, гримьор, коафьори, костюм дизайнер, почти всички са римляни.
Някой ръмжи от глад. Актьорът Джовани Наста, който играе заместник -инспектора Тури Д'Агата, е уверен, че ще вземе хапка sfincio (пица с домат, хамсия, лук и сирене caciocavallo), доката актрисата Киара Трон, псевдоним Тамара Грациози, колега на Виола, е луда по хляба и панела (брашно от нахут палачинки). Франческа Чилеми пропуска обяда, който идва час в два часа " Ще се отида в Барселона слеващия уикенд и мама ще ми приготви подходящ обяд!".
Отново изглежда, че има проблем с времето на снимачната площадка: започва да вали. Използваме възможността да си поговорим със звездите. През следващите седмици ще четете техните интервюта.
Следва глас, който извиква всички обратно към снимачната площадка. "Motoreee!" Франческа въздъхва и казва „сбогом“ и почва да влачи голям куфар за пети път (все пак трябва да достигнете съвършенство).
Докато Джан, този велик прелъстител, намига и шепне, на съвършен сицилиански: «Ке камурия! | (Каква неприятност!). И аз, ударена в сърцето от тази прекрасна усмивка, се прибирам у дома.

Такива са сладури тези двамата

Благодаря! 

За лека нощ ….и една изпъкнала вена, тръгнала към едно специално място.