За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 9-та тема

  • 54 048
  • 772
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 2 384
За бързото изяждане и нетрайна трушия имах предвид да се изяде за няколко дни. Не за ядене догодина. Ако през май ми се хапва киселичко - в Лидл има вкусни краставички.
Днес това предложение четох - https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10367729
може да е полезно за някого.

Aisha Тази е много подобна на "СЛАДКО-КИСЕЛО ЗЕЛЕ - САЛАТА" на labrex.
От години си я правим у дома, опитвали сме с всякакви добавки- карфиол, чушки, целина, дори и с ябълки.
В по- малки количества обаче, защото нямам много място в хладилника и в тенджерка.

# 121
  • Мнения: 4 702
Peich
Точно това имах предвид! Но не съм я правила от години. Баба ми имаше стъклено “каче”…

# 122
  • Мнения: 35 864
Изпуснала съм темата....
Вчера направих 11 буркана туршия - карфиол, морков и камби, магданоз, чер пипер, целина... В рецептата пише, че не се заварява, само се обръща 10 дни и е готова. Дано ми се получи.



Последна редакция: нд, 14 ное 2021, 12:05 от Soul Free

# 123
  • Русе
  • Мнения: 6 293
Ще има сарми за Коледа

# 124
  • Мнения: 4 702
И у нас. Сега преточих Simple Smile

# 125
  • Мнения: 7 414
Царевицата кога се слага?Ние преточваме втора седмица,сега ще слагаме червено цвекло за цвят на сока,но за царевица късно ли е?

# 126
  • Русе
  • Мнения: 6 293
Скрит текст:
Царевицата кога се слага?Ние преточваме втора седмица,сега ще слагаме червено цвекло за цвят на сока,но за царевица късно ли е?

Всичко се слага отначало. Червено зеле, не цвекло.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/10/blog-post_18.html

# 127
  • Мнения: 3 654
Скрит текст:
Царевицата кога се слага?Ние преточваме втора седмица,сега ще слагаме червено цвекло за цвят на сока,но за царевица късно ли е?

Всичко се слага отначало. Червено зеле, не цвекло.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/10/blog-post_18.html
И с цвекло става,и след това да се сложи царевицата пак може.

# 128
  • Русе
  • Мнения: 6 293
Скрит текст:
Скрит текст:
Царевицата кога се слага?Ние преточваме втора седмица,сега ще слагаме червено цвекло за цвят на сока,но за царевица късно ли е?

Всичко се слага отначало. Червено зеле, не цвекло.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/10/blog-post_18.html
И с цвекло става,и след това да се сложи царевицата пак може.

Да, така е. Царевицата трябва после да се рони. Аз мързеливо направо сега слагам кочана. Не обичам цвекло в зелето, по лесно ми е с червена зелка. Върши същата работа, а после можеш да си я хапнеш.

# 129
  • Мнения: 35 864
Ние също слагаме червена зелка, понеже цвеклото леко променя вкуса. Хрянът кога се слага?

# 130
  • Русе
  • Мнения: 6 293
Скрит текст:
Ние също слагаме червена зелка, понеже цвеклото леко променя вкуса. Хрянът кога се слага?

По принцип след приключване на ферментацията, но аз го слагам още в началото.

# 131
  • Мнения: 5 423
Ние пускаме моркови между зелките - без функции, просто  за хрупане 😉
Пейч на снимката тези малките жълти парченца какво е- дюли ли са?

# 132
  • Русе
  • Мнения: 6 293
Скрит текст:
Ние пускаме моркови между зелките - без функции, просто  за хрупане 😉
Пейч на снимката тези малките жълти парченца какво е- дюли ли са?

Да резенчета дюли. Обичам да пия ферментирал зелев сок или нарязвам в него праз лук и счуквам люта червена  суха чушка. И така си хапвам с препечена филия и резенче сланина. Затова слагам доста аромати при приготвянето на киселото зеле. Глава лук, дюля, суха чубрица, селъри /нарязани стебла целина/, корен хрян.

# 133
  • Мнения: 23 887
Пейчев ,това е старо ядене, баба го правеше, но  и име си има, може да се сетя какво беше.Скоро  мислех да опитам .Някога не са имали нашето разнообразие от храни  и с това са минавали  като основно хранене.Добре ми напомни съставките, да не забравя нещо.Даже чушката ще мина леко да смеля, те накъсваха на едро.

# 134
  • Мнения: 3 654
Някои слагат и лимони.

Общи условия

Активация на акаунт