За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 9-та тема

  • 54 009
  • 772
  •   1
Отговори
# 645
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 077
Има ли начин да мариновам няколко буркана червени чушки без да са печени преди това? Преди години правих по рецепта за  100 чушки мисля,че беше  на Пепчо и мм много ги одобри,но сега нямам възможност с малко дете да пека и беля чушки. Търся рецепта в която да нарежа сурови чушки,да ги залея с марината и после да заваря бурканите. Дали съществува такава рецепта?
Съществува. Виж преди няколко поста Пепчо е пуснала със сурови камби, а малко преди това аз съм пуснала маринованите на Селма, от които утре ще правя втора доза (първата беше 5 кг, днес купих още 10)

# 646
  • Pazardjik
  • Мнения: 271
Вариш ли ги, колко минути?
[/quote]
Не ги варя , така правя и лютите чушки .

# 647
  • Мнения: X
Редиш в буркани , 1 ч.л. сол и захар и доливаш с оцет . Захар може и две лъжици да сложиш .
                                                                  Благодаря много!

# 648
  • Мнения: 2 854
Има ли начин да мариновам няколко буркана червени чушки без да са печени преди това? Преди години правих по рецепта за  100 чушки мисля,че беше  на Пепчо и мм много ги одобри,но сега нямам възможност с малко дете да пека и беля чушки. Търся рецепта в която да нарежа сурови чушки,да ги залея с марината и после да заваря бурканите. Дали съществува такава рецепта?
Съществува. Виж преди няколко поста Пепчо е пуснала със сурови камби, а малко преди това аз съм пуснала маринованите на Селма, от които утре ще правя втора доза (първата беше 5 кг, днес купих още 10)
Много благодаря. Търсих из Интернет рецепта за сурови червени чушки, но изобщо не се усетих че рецептите за камби ще станат и за обикновените чушки

# 649
  • Мнения: 20 940
Аз искам да направя от печените камби, но не зная кога и дали ще стигна до тях.
Krotinia, как поставяш горещите камби в бурканите, успяваш ли да запазиш соса в тях?
И горе-долу колко време ги печеш и на колко градуса?

# 650
  • Мнения: 5 423
Не съм Krotinia, но предполагам, че и тя като мен прави: бурканите трябва да са топли, аз ги държа върху фурната докато се пекат чушките вътре на 180-200 градуса докато се "позачервят". С лъжица внимателно подхващаш чушката отдолу( соса е вътре в тях) и редиш в буркан като леко притискаш, за да се съберат повече. Когато се напълни буркан ( аз ползвам с винтови капачки) слагам предварително приготвения стрит аспирин и веднага затварям и обръщам.

# 651
  • Мнения: 435
Аз ги приготвям по същия начин,но без аспирин и никога съм нямала бомбаж.Много сполучлива рецепта...със сирене и препечена филийка ,вечерята е готова.

# 652
  • Мнения: 20 940
А колко време ги държите обърнати, и завивате ли ги с нещо?

Последна редакция: нд, 18 сеп 2022, 10:23 от Lemy

# 653
  • Мнения: 22 206
По въпроса за камбите - ако са цели, сосът си остава в тях и не е проблем да се запази.
Обръщам бурканите, без да ги завивам. Докато се охладят, колкото да стават за прибиране.

# 654
  • Мнения: 435
Днес следобед направих три буркана,завити са,ще ги отвия и обърна утре.

# 655
  • Мнения: 9 485
Леми, по коя рецепта ти е мухлясало? Слънчевите? На тях се слага аспирин за консервант и не мухлясва нищо. Иначе няма ферментация, няма стерилизация... Няма какво да го спре да се развали.
Ох, помислих че говориш за рецептата за слънчевите краставички, и въобще не отворих линка. Ей по тази рецепта правих:
https://pep-4o.blogspot.com/2012/07/blog-post.html?m=1
Недоволна 👍
По тази рецепта стоят в хладилник до месец _два съм писала и са прекалено солени, покрити в саламурата, за да мухлясат. Другаде проблемът. Всяко лято правя през седмица.
Камбите не узрели, а изхранени трябва да бъдат, нищо, че са зелени. Слабичките и тънки дори не да вкусни.

# 656
  • Мнения: 4 983
Ще задам въпрос по допирателната, но ми липсва опит.
Заради общата ситуация се върнахме в жилището на майка ми (малко) и няма никакво място за буркани.

Дали в ПВЦ барака, с частично поликарбонатен покрив (влиза освен светлина и топлина, която се задържа) биха измръзнали консервите и кои от тях? Тези, със сол, не са ли защитети от измръзване? А компотите? Държала съм компоти на закрит балкон, но в отоплявано жилище. Спокойто презимуват, без да се спука стъклото. Вилата е в полите на Витоша и там температурата винаги е с 4-5 градуса по-ниска от тази в Сф.

Вариант ли ще е, ако покрия рафтовете с олекотена завивка? Предната зима в същата барака замръзнаха картофи, но нито бяха изолирани от пода (бетон), нито бяха покрити отгоре.

# 657
  • Мнения: 4 702
Моето зеле и туршия в бидонче пребивават в метална барака.

# 658
  • Мнения: 4 983
Да, те са със сол. Питането е за консервираната храна в стъклени буркани - печени чушки, патладжан, домат, компоти...

# 659
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 42 013
ще замръзнат и ще се спукат.
Sad

Общи условия

Активация на акаунт