За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 9-та тема

• 54 091
  • 772
  •   1
Отговори
# 525
Замирише ли на печени пиперки-лятото е в края си!

Печем на дървени въглища,белим,отцеждаме и прибираме във фризера

# 526
Къде има прясна бамя за лев за килограм?
Май ще ми излезне по-евтино да си платя куриера, вместо да я купя от магазин или пазар...
Добре снабдени ят и по-евтин зеленчукарник излезна в отпуска за няколко седмици и в съседния бамята е 9.80, при 7.50 в отпускарския...
Другата седмица ще отида на Женския да купя за фризера бамя и нещо друго изгодно, идва време за печене на чушки.

# 527
  • София
Бамята по 1 лв/кг е на друг, топъл континент.

# 528
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
в Египет. Simple Smile затова в предния си пост писах, че няма да коментирам цени - не е същото просто.
но няма как да стане с куриер Wink и с пощата няма да се получи.

# 529
Домати консерва за зимата,любими за салата

Последна редакция: сб, 10 сеп 2022, 14:51 от Krotinia

# 530
Krotinia, би ли споделила как ги приготвяш? Simple Smile

# 531
Ооо вече знам защо все не стигат бурканите. Simple Smile Доматите изглеждат чудесно.
Чушки ще търся аз днес (камбите са непознати, но има едни дебели с които ще опитам да ги заместя.)
И да кажа, че след като поседяха няколко дни в маринатата, лютите чушлета омекнаха на вкус и са страшно вкусни. Заради тях готвих боб с наденичка и бяха подобаващо уважени 😂

# 532
  • Русе
Туршия с бамя

# 533
Пейчев, точно ти ми трябваш : ))
Тези чушки после за какво ги използваш - като за салата, или за ястия?

# 534
  • Русе
Скрит текст:
Пейчев, точно ти ми трябваш : ))
Тези чушки после за какво ги използваш - като за салата, или за ястия?

Здравей! За най различни неща. Стават за пълнене /по месести чушки/, салати, различни манджи. Въобще за каквото се сетя. Слагаш при изпечените чушките само доматен сок, сол магданоз, малко чесън или лук и заваряваш.

# 535
Пепа, изчистените от дръжки домати режа на две или четири парчета.редя плътно притиснати в буркани,отделилата се течност ,която е в повече изхвърлям.
Отгоре слагам кафена лъжичка сол и стерилизирам за 10 минути след завиране на водата.
Изваждам веднага,редя върху капака до пълното им изстиване.
След отваряне се белят много лесно,но са цели ,а не разкашкани.
Ползваме за салата с кромид или праз,магданоз и олио.
Дано съм ти била полезна

# 536
  • в сърцата на децата <3
Дали някой има рецепта за лютеница, която максимално да се доближава като вкус до едросмляната Велика? Консистенцията ми е ясно как ще докарам, но пропорциите не успявам да нацеля.

# 537
От кои капачки с винт сте по-доволни. Взех Тиуст бели, но сякаш превъртаха. Пробвах и метално жълтите, но пак при по-силно затягане превърташе и капачката стана за боклука, но при тях забелязах, че по-малко фира има. Как и до колко стягате при затваряне бурканите.

# 538
Вкой тук беше писал, капачките да са топли, да са стояли в гореща вода, преди да се сложат и завият. И аз съм силна в ръцете и често ми превъртат дори и нови. Може би този трик помага?

# 539
  • София /Абсурдистан
От винтовите има едни с картинка с плодове, от тях ползвах и са добри. Купих ги от домашните потреби в Практикер.

Общи условия

Активация на акаунт