Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 84

• 61 839
  • 750
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря за отговора! И аз разбрах, че е съвсем млад и обучаващ се, още не го е завъртяла машината 😀
Аз съм за започване на подготовка за ЗЕТ и се надявам в досието ми Персенска да е описала какво има намерение да правим😄че и аз не знам. Спомена нещо за трансфер с овулация ли и аз не разбрах какво имаше предвид, ама да видим

# 76
Не се притеснявай, описано е със сигурност. А той ще следва съветите й. Пожелавам ти тя да се върне за пункцията и за трансфера, макар че може би и той би се справил. Единственото, което ме притеснява в него, е възрастта му. Но иначе е компетентен и много по-внимателен. В крайна сметка всички са започнали от някъде, той също има доста пациентки, вероятно вече има достатъчно опит и с пункции и трансфери.
Успех!

Благодаря за отговора! И аз разбрах, че е съвсем млад и обучаващ се, още не го е завъртяла машината 😀
Аз съм за започване на подготовка за ЗЕТ и се надявам в досието ми Персенска да е описала какво има намерение да правим😄че и аз не знам. Спомена нещо за трансфер с овулация ли и аз не разбрах какво имаше предвид, ама да видим

# 77
Тя и доктор Чапанова е млада, но това не я прави лош специалист Wink На мен доктор Илиев ми прави цветна снимка миналата година, беше наистина много любезен, дори на място ми разясни нещата. Още оттогава съм го забелязала, че се обучава при др Персенска и често съм ги виждала да влизат/ излизат от кабинета и Simple Smile

# 78
Момичета,
Колко време след ваксинация може да се прави стимулация?
Аз преболедувах март и ми казаха 2 месеца(цикъла),но дали и за ваксината важи същия период? И с каква ваксина сте?

Д-р Илиев е в Надежда от 2019 г. пролетта. Според мен вече се обучил достатъчно 🙃

# 79
  • София
Devilche на мен ми казаха 1 месец след втората игла, за да се успокои имунитета, аз правих ЗЕТ, ваксинирах се с Файзер.

# 80
Devilche на мен ми казаха 1 месец след втората игла, за да се успокои имунитета, аз правих ЗЕТ, ваксинирах се с Файзер.
Мерси,Купу ♥
Аз само стимулация ще правя. Матката още не ми е ок. Иначе знам,че за трансфер в Турция казваха 2 месеца след 2ра игла,но за стимулация едва ли се чака толкова🤔

# 81
Преди няколко месеца говорих с имунолозите в болницата относно ваксините и тяхното мнение беше, че трябва да се изчака 6м след поставяне за да се прави трансфер. Организмът имал нужда да се успокои. Но това е мнението им и за всяка една ваксина, не конкретно Ковид.
Само да вметна, че нямам имунологичен проблем, просто исках да знам какво мислят по въпроса.

Момичета,
Колко време след ваксинация може да се прави стимулация?
Аз преболедувах март и ми казаха 2 месеца(цикъла),но дали и за ваксината важи същия период? И с каква ваксина сте?

Д-р Илиев е в Надежда от 2019 г. пролетта. Според мен вече се обучил достатъчно 🙃

# 82
Дами, един актуален въпрос към тези, които не са се ваксинирали.. Мислите ли да отложите трансферите сега в пика на епидемията? Аз за другия месец се гласях за ЗЕТ, но вече взех да се замислям дали да не изчакам 1-2 месеца. Миналата година точно направих трансфер, пак зимата, и разбрах след няколко дни, че съм положителна. Добре, че го изкарах много леко, но ме хвана страх да не изгърмя пак патроните. Confused

# 83
И аз се надявах другият месец вече да направим ЗЕТ, но предвид обстановката се разколебавам... Макар, че знаем ли за колко време да го отложим?! Дори и декември - януари да се направи трансфера, миналата година имаше пик през март... Ще преценявам, като дойде другия месец живи и здрави...

# 84
Момичета, колкото и да чакаме този ковид няма да мине скоро, поне според мен...Вече всеки си преценява има ли време да чака или не. То ако се съобразяваме с всичко сигурно трябва и да спрем да живеем. Аз мисля другия месец или декември живот и здраве да правим ЗЕТ, но чакам някои изследвания първо и така. Успех на всички!

# 85
И аз не мисля да отлагам. Завъртях 42 преди 10 дни, как да отлагам още? Преди известно време се убедих /поне за себе си/, че човек не трябва да отлага нищо. Сравнението е глупаво, но бях спечелила екскурзия до Португалия от Visa. Само че трябваше да реша дали да отида ноември или да отложа за април-март следващата година, за да е хубаво времето. Е, отидох ноември, а март следващата година дойде Ковид. Щях да видя Португалия през крив макарон, а това беше едно от най-хубавите ми преживявяния откакто започнах инвитро борбата. Blush
Една приятелка пък се разболя преди трансфер /не от Ковид/ и се чудеше дали не трябва да се откаже. Ами вече си гушка детенцето. Затова съм решила напук на Ковид да действам. Simple Smile

# 86
И аз не мисля да отлагам. Завъртях 42 преди 10 дни, как да отлагам още? Преди известно време се убедих /поне за себе си/, че човек не трябва да отлага нищо. Сравнението е глупаво, но бях спечелила екскурзия до Португалия от Visa. Само че трябваше да реша дали да отида ноември или да отложа за април-март следващата година, за да е хубаво времето. Е, отидох ноември, а март следващата година дойде Ковид. Щях да видя Португалия през крив макарон, а това беше едно от най-хубавите ми преживявяния откакто започнах инвитро борбата. Blush
Една приятелка пък се разболя преди трансфер /не от Ковид/ и се чудеше дали не трябва да се откаже. Ами вече си гушка детенцето. Затова съм решила напук на Ковид да действам. Simple Smile

Много правилно 👌

# 87
Момичета, относно ваксините. Имам две дози и в края на месеца ще мога да поставя бустерна. На следващия цикъл ще правим биопсии - имунологична и за прозорец. Четох информация, че тъй като матката има имунни клетки в резултат на отговор на имунната система може да има някаква промяна в цикъла след ваксина(не мога да го обясня добре). И за да съм сигурна, че всичко е изрядно, особено с имплантационния прозорец и да не объркам нещо, директно се свързах с д-р Христиана Бацелова. Тя е запозната отлично с ваксините и пуска много разбираеми статии. Вдъхнала ми е голямо спокойствие. Обясних й ситуацията ни и ме посъветва просто да не се ваксинирам в дните точно покрай трансфера. Да го направя седмица преди или след него. За мен рискът от ковид при бременност (или дори само при намерение за такава) е многократно по-голям от страничните реакции при ваксината.
За себе си мисля да изчакам траснферът да мине, да забременея и към 8г.с. да се боцна трети път за щастие! Ще се надявам, че преди това ще имам достатъчно защита от предишните дози.

# 88
Томми,
Мн ти благодаря за информацията. А стимулация кога направи-преди или след първите 2 дози?

# 89
След тях. В деня след втората доза беше първата ми среща с д-р Чапанова в Парадайз. Имах температура през нощта и не знаех дали мерят на входа, затова в колата пих 1-2 парацетамола, за да си мина прегледа Grin Въпреки че температурата беше спаднала още сутринта. На 27ми април сложих втора игла, на 28ми юли блокираща инжекция и август направихме стимулацията. Този път имаме повече ембриони от предишния. И всичките са от класическо инвитро, от ИКСИ не останаха. Предполагам, че се дължи на по-правилния подход от лекаря, но със сигурност ваксината не е навредила, а имам и ендометриоза.

Общи условия

Активация на акаунт