Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 84

• 62 042
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
Моят ЗЕТ протече така:
На 2-ри ден от цикъла на преглед , док прецени , че няма да го правим със спонтанна ову и назначи естрофем 5 дни 2*1 после 5 дни 3*1
Хормони не съм пускала! На 12 ден имах преглед и си продължих естрофема 3*1. Цялата работа е да се следи лигавицата!
На 15 ден ми взе проба за микробиология и цитонамазка. И на 21 ден беше трансфера ! Ооо забравих и циклогест си слагах ама от кой ден беше забравих! Единствено в деня на трансфера ми взеха кръв за прогестерон и 1 час по-късно ми поставиха ембрио лепило и след 3 часа трансфера😁😁😁
Всичко мина добре! 11-ден след трансфер съм и още приемам същите лекарства плюс инжекцийки🤪
Това е от мен ! Успех ☘

Последна редакция: нд, 19 дек 2021, 15:02 от Vans333

# 466
Миличка,благодаря за отговора. Скоро ще имаш и резултат, стиснати силно палци от мен **
Естрофем май беше точно за лигавица , баш от него се опасявах, че предишния път го пих до към 10та седмица, ако не се лъжа...
Зарадва ме, че може и да мина с 2 3 ходения и едно взимане на кръв:D

# 467
Всичко зависи от това дали ще е на естествена овулация или ще я подтискате!
Ако ще я дебнете по-често се ходи на прегледи (поне така си мисля). Зависи от твоя случай 😁 Все пак финала е важен ! ☘☘☘

# 468
Моя зет протече така: на  8ми ден отидох на преглед. Док ми изписа Фемара за 5 дена за да предизвикаме овулация. На 13ден отидох за преглед и сложихме инжекция Хориомон и от 15 ден започнах Циклогест и Дуфастон. Трансфера беше на 20ти ден. Изследвания имах на всяко от посещенията в болницата. Simple Smile
Здравейте, някой би ли разказал накратко как протича един ЗЕТ, има ли и тук къс и дълъг протокол, колко прегледа са, често ли се пускат кръвни, пак ли се пият кофти лекарства като при свежия.

# 469
Лепилото 2 вида ли е? Доколкото разбрах освен РВМС има и някакво друго, но не запомних името. Blush При поставяне на лепилото отново ли трябва да сме с пълен пикочен мехур?

# 470
Лепилото 2 вида ли е? Доколкото разбрах освен РВМС има и някакво друго, но не запомних името. Blush При поставяне на лепилото отново ли трябва да сме с пълен пикочен мехур?

Да, няколко вида са. PBMC не се води май точно лепило, като за него ви взимат 2 пъти кръв - 5 и 3 дни преди трансфера, и в деня на второто взимане се поставя. Има и друго нормлано лепило, което се поставя няколко часа преди тарнсфера и е доста по-евтино - май към 70 лв в момента. Мен не са ме искали с пълен мехур за нито едно от поставянията. При последния си успешен трансфер слагах и двете.

# 471
При мен ЗЕТ беше на 3тия месец и предполагам това се нарича на ЕЦ. Първо правихме имунологична биопсия и такава за имплатационен прозорец, излезе отклонение в имунологичната и ми назначиха PBMC. Следващия месец отложихме ЗЕТ по различни причини - задържани фоликули и кофти хормони. На третия месец ходих на 2ри ден да видим какво е станало със задържаните фоликули, после дебнахме овулация и сложихме хориомон за тригер и започнах цикологест на другия ден, после поставихме PBMC и после трансфер на 3ти ден (на 2 тридневни). След трасфера слагах прегнил и разбира се циклогеста си продължих.

Излиза май, че си е индивидуално.

# 472
Здравейте, момичета.
Кога да очаквам обаждане дали е било успешно оплождането?

# 473
  • София
Ако днес ти е била пункцията утре ще ти се обадят, звънят на 1, 3 и 5-ти ден, като деня на пункцията не се брои. За първи ден се брои следващия след пункция

# 474

На мен ми слагаха от обикновенното лепило. 50 лв мисля ,че беше и искаха средно пълен мехур! Много бързо стана😁

# 475
  • София
Това не е лепило не зная защо така му казвате, това е средата в която се отглеждат ембрионите. Те вземат от нея 1 капка капват я в матката и отгоре слагат ембриончето да се климатизира по лесно в матката.

# 476
Така го наричат в клиниката. Даже са ми го написали на гърба на една рецепта. Пише си: поставяне на лепило в деня на трансфера.
А в предната клиника пък имаха друг номер. Караха ни вечерта преди трансфера да правим секс с партньора. Уж това подпомагало оцеляването на ембриончето вътре. В Надежда май не ползват този метод. Grinning

# 477
  • София
Grinning този метод в Надежда не го практикуват, защото е безплатен и не носи приход на болницата.
То и другото средичката е безплатна, но нямат сметка, затова са и сложили името лепило на цена 70лв. Stuck Out Tongue Winking Eye
Боже боже пусто печалбарство, но защо на наш гръб

# 478
Хмм, става ми интересно за секса преди трансфер. Каква му е идеята?

# 479
Има такъв продукт ембриолепило и предполагам производителите не го дават безплатно:
https://www.globalmedgroup.com/Embryoglue--503c

Последна редакция: пн, 20 дек 2021, 11:37 от Одри ♡

Общи условия

Активация на акаунт