Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 84

• 60 444
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
Скрит текст:

Това е само програмата, отделно си трябват пари за предварителните изследвания при мамолог, кардиолог и интернист. Отделно ако доктора прецени дали ще слага лепило, икси и макс екстрите при мъжки фактор, вирусология,трансфера също се заплаща, лекарствата след трансфер и те. Доста солидна сума се получава.
Благодаря много за информацията!
С две думи да приготвя още поне 2500 лв. Не знам колко струват изследванията за интересите, мамолог  и кардиолог?

Да, горе долу толкова.
Някъде около 60-70  лв беше прегледа при всеки от тях, но това беше преди увеличението.

Аз започнах преди увеличението, до тук с един трансфер и малката програма /3850 тогава/ съм тотал 10000 лева. Имам една ЦС, една хистероскопия и една биопсия. Не слагам в тази сума пътя и лекарствата и предварителните изследвания.

# 571
Аз правих хистероскопия поради съмнения за аденомиоза. После трябваше да го пия един месец. И аз бях силно изненадана за какво е лекаството и дори звънях да питам дали няма грешка. След като мина единия месец бях на контролен преглед. Назначиха ми го за още един месец и ще правя нова хистероскопия.

Ев, това за лечение на аденомиоза ли го предписаха? д-р Тихомирова подозираше, че имам, но не можа да го докаже. Забременях така, но по време на раждането (секцио) видяха, че си имам аденомиоза.
Питам защото, ако някой ден ще се пробвам за второ не знам дали няма да искат да се лекувам първо и да съм подготвена.

# 572
Май и аз натам отивам, съмнения поне. А имам 2 диагностични хистероскопии, не трябваше ли да е установена вече?
Някой да е стигал до диагностичен ЯМР? В кои дни се прави? Дали мога да го направя извън болницата? От ендокринолог например, правя с направление на хипофизата. Дали заради аборти могат да ми отпуснат по каса?
Предполагам репро после само гледа резултата?

# 573
Одри, да, за аденомиоза ми го предписаха. Аз съм при д-р Чапанова. При предишния ми лекар не е имало такива съмнения (правила съм и при него хистероскопия) и когато д-р Чапанова ми каза, бях много учудена. След хистерото ми потвърди, че е била права в съмненията си. Също така ми отстрани и полип.

Mandaria, не съм запозната и не мога да помогна. Дано някой друг се включи с повече информация.

# 574
Teddyto, ако си от София можеш да кандидатдтваш в Столична община по програмата им за инвитро с ДЯ. По спомен на моя позната й отпуснаха 2500 лв. Мисля, че може и през болницата да се кандидатства, но може и сам да си подготвиш и занесеш документите. Като излезе одобрението го носиш в Надежда. Доколкото знам е еднократно кандидатстването и получаването на помощта.

За съжаление не съм от София!

# 575
Здравейте, въпроса ми е свързан със Зарзио. Възможно ли е да дава фалшив положителен резултат на уринарен тест?

# 576
Здравейте, въпроса ми е свързан със Зарзио. Възможно ли е да дава фалшив положителен резултат на уринарен тест?

Не мисля , че е възможно!

# 577
В никакъв случай.

# 578
Благодаря ви момичета. И аз си мислех, че най-вероянто не се отразява. Просто не смея да се надявам преди да пусна кръвния и исках да изключа това съмнение, че може да е от някоя лекарство.

# 579
Не се отразява дори и на кръвен. След първия ми опит със зарзио, резултата беше чиста нула, на втория със зарзио и прегнил беше 1,68. Успех!

# 580
Здравейте, момичета! Може ли актуална информация за цената на раждане и пакетите за следене на бременност?

# 581
Здравейте, момичета! Може ли актуална информация за цената на раждане и пакетите за следене на бременност?

https://nadezhdahospital.com/sektori/proslediavane-na-bremennost/

Цената на разждане (естествено или секцио) с упойка е 2700 лв, ако сте здравноосигурена.

# 582
Май и аз натам отивам, съмнения поне. А имам 2 диагностични хистероскопии, не трябваше ли да е установена вече?
Някой да е стигал до диагностичен ЯМР? В кои дни се прави? Дали мога да го направя извън болницата? От ендокринолог например, правя с направление на хипофизата. Дали заради аборти могат да ми отпуснат по каса?
Предполагам репро после само гледа резултата?
Здравейте, аз правих миналият месец ЯМР на малък таз, с доказана ендометриоза и оперирана преди време. Доктора ме изпрати при док. Павлов, който ми записа час в Онкологията каза ми че в Надежда не правят и след ЯМР ти дават диск, който той после ти разчита. На мен ми струваше 290 лв, но аз си взех амбулаторен лист от гастроентеролог че ме насочва и през доп. здравно ми възстановиха сумата.

# 583
Много полезна информация, благодаря.
Хм, а всъщност в новия ценоразпис има посочени цени на ЯМР с контраст и без контраст. Но и аз се съмнявах, че правят. За 3 години никой да не го спомене - нито пациентки, нито док или персонала, нито по коридорите да чуя.   

# 584
  • София
Да и аз преди време бях проверявала за ЯМР по друг повод и видях, че го има в ценоразписа, но не съм питала.
SilvenaB ако е удобно би ли казала дали в разчитането имаше описание за ендометриозата.
Моята аденомиоза явно не се вижда на ехограф, последно я откриха при хистологичния анализ на биопсията взета при хистероскопия.
Четейки разни източници, виждам, че пишат точно за ЯМР при аденомиоза и се чудя дали да не направя един, да се види в крайна сметка имам или нямам такова чудо.

Общи условия

Активация на акаунт