Какъв крем за лице използвате? – 21

• 88 348
  • 741
  •   2
Отговори
# 240
  • Бургас
Ами аз си имам проблеми с кожата,стана суха и атопична.Много са приятни тези аромати,които Виши слагат,но бих се радвала,ако нямаше парфюм.
На Юсерин имам един крем Аквапорин.Като консистенция също е много хубав,няма аромат и пак Виши ми действа по-добре.Явно и кожата си има някакви предпочитания.

# 241
# 242
Аз се възползвах от промоциите в Алтея Органикс.

# 243
  • Бургас
Поръчах си синия Лифтактив.
В крайна сметка с още нещо,за да не пътува сам...
Но истината е,че по-хубав и подходящ за моята кожа крем не съм ползвала.Евтините мазнеят,не попиват...
Е,Микса са малко по-добри от другите,но този крем ми помага най-много.

# 244
Последните ми кремове са главно дрогерийни и съм съгласна с Мария, че наистина евтините кремове мазнеят и просто лицето не изглежда добре, сутрин се събуждам с обриви, зачервяване и т.н. Може да е снобарско, но при мен е факт, че по-евтини от Виши и Биодерма не вършат работа. Опитвам.се да гледам състав, но истината е,че най-добре изглеждам и се чувствам с кремове, при които алкохол денат е в челни позиции. Сега използвам дневния крем на Дева с витамин С, имам и мостри на нощния им крем 2 в 1, Дева Матюрел. Ами, мъча ги насила. А колко ми е писнало да я виждам навсякъде тази хиалуронова киселина, не е истина. Имам съмнения, че кожата ми е пренаситена от тази съставка, но каквото купя и навсякъде се появява.

# 245
Хелия 👍
От години периодично се открива “топлата вода” и се появява поредната “хит” съставка вършеща чудеса, която е “единствена, незаменима, по-по-най-“и буквално навсякъде. Започна се с жожоба, после се появи аргановото масло, след него Q10, “вълшебният” витамин С, незаменимата хиалуронова киселина, която фигурира дори в ректални свещички. Факт. Със сигурност всяка една от изброените съставки има своите добри качества, но тази масовост на употреба ми идва в повече. Съвсем отделен е въпросът, че няма как да са Ок за всяка кожа. А наскоро съвсем случайно разбрах, че вече има козметика “без глутен”!!! Кой, по д*волите би хапнал душ гел или крем за лице?!? В стремежа си да продават фирмите творят всякакви маркетингови безумия. Че има и кой да им се връзва на безумията.

# 246
  • Някъде по Дунава
Аз ползвам предимно бюджетни кремове и рядко от промоции по - скъпи. Съвсем ок са ми на кожата, тоест не виждам разлика дали ползвам Апивита например или Дева. В момента на привършване ми е Микса дневен и си взех Авен физиолифт, който беше на промоция.

# 247
  • Бургас
Има хора с непоносимост/алергия към глутен,която е различна от цьолиакия,но глутенът уж не е пълнител за кремове.
Рекламите са безумни,няма спор.
Евтините дрогерийни кремове не са много ок за моята кожа,оправи се с Виши,това е истината.Пак ползвам дрогерийни кремове,сега мажа и Nivea hydra skin effect,не са от най-евтините обаче.
И Нютроджина са хубави,но са на цени близки до Виши.
Преди един крем не ми стигаше и за месец.На Виши ми стигат за доста време,поне три месеца.
Възстанови ми се кожата,не я търкам излишно,не ползвам фдт и ББ крем,свалянето е проблем за мен,пресушава кожата.И освен това я мия основно с вода,вечер.Е,ползвам и мицеларен гел през два-три дни,най-щадящи са такъв тип продукти.

Guinness,моята кожа е проблемна,суха,атопична,може би затова има разлика.Микса е хубав бюджетен из бор,да.И Биотен ми действа добре,но ми идва изключително силно ароматизиран.
За Нивеа казах вече,харесвам новата серия.
На Фаберлик се оказаха хубави кремовете,но пък имат парабени,а и тези,които ми пасват добре са около 45 лв в каталога,с отстъпка някъде 36-38,не знам точно.На тази цена по-добре да е Виши.
Авен също са хубави, вероятно ще видиш разлика,когато започнеш да ползваш крема на Авен.Тяхната термална вода е много приятна,но честно казано забравям да я ползвам.

# 248
В този ред на мисли, имам въпрос.
Контекстът:
Бях писала напред, че съм с 30-годишна комбинирана кожа, не чувствителна, без склонност към акне и други не съвършенства, но леко тръгнала към увисване и загуба на свежест. Реших да не бързам с инвестициите и да наблегна над себеопознаване първо с по-бюджетни продукти. Оказа се, че за моето лице витамин С действително е вълшебен - и Девата преди години и Биотена сега направиха моментална и очевидна разлика. 2 в 1 Night Therapy-то с Q10 на Дева за сметка на това не ми понася - омазнява ужасно, че и пъпки избиват при ежедневна употреба. Доста хвален го видях в не помня коя от темите, та грешката е в моя телевизор.
Питането:
Време ми е за купуване на нощен. Как е по-добре да се подходи по отношение на съставките? Да взема отново нещо с витамин C, защото работи, или да търся нещо различно, примерно с хиалуронова киселина, което да допълни?

# 249
Според мен разнообрази с нещо хидратиращи. Вит Ц изсушава кожата, за това е хубаво да се комбинира с добра хидратация. А също можеш да вкараш и някоя маска за лице. Пробвай Simple Smile я

# 250
За нощно време съм много доволна от нощната маска на апивита, имаше по едно време разфасовки по 15мл за тест. Аз имам от тях, но не я ползвам всяка вечер, а веднъж на 2-3.
Хидратира приятно и е специално за кожа склонна към проблеми
Повечето нощни кремове ми идват силни и мазни, затова си ползвам хидратиращия крем и през нощта. Но и аз не съветвам да прекаляваш и денем и нощем с витамин С. Редувай с хидратация да не пресолиш манджата, тогава ефекта рязко се обръща и решаваш, че нещо не е твоето, а става дума за неподходящ начин на употреба

# 251
Относно хидратиращите кремове искам д похваля - "Бочко - хидратиращ крем с пшеничен зародиш".
По-принцип използвам Клиник 72 часа, но през лятото още в момента на слагането и се изпотявах.
Започнах да слагам Бочко и това ме спаси. Продължавам да си го използвам и сега, ще се върна на Клиник чак когато стане много студено.
На Алтея кремовете исках много да пробвам, но в щатите цените им са от 70-8- долара нагоре и това ме отказа. На таци цена мога да си взема кремове на извстни и изпитани марки. Явно са се прицелили във високия сегмент от клиентелата, но без достатъчно положителни отзиви не искам да рискувам. Да не говорим, че натуралните съставки са голям алерген.

# 252
Dwale`, сигурно си казвала, но нямам спомен. Ти с каква кожа си - суха, мазна?

# 253
  • гр. София
Здравейте!
Попрочетох това - онова в последните теми и исках да попитам за съвет дали съм се насочила в правилна посока за продуктите, които съм добавила в кошницата си или не точно Simple Smile
Накратко, на 33 години съм, имам хормонален дисбаланс и много години приемах провитозачатъчни, които регулираха кожата ми и беше супер. Спрях ги този януари и започна ужасното хормонално акне по лице и врат.
Като цяло никога не съм ползвала продукти за кожа, защото като тийн имах мазна кожа и от всичко ми излизаха пъпки, но вече с оглед възрастта и хормоналния дисбаланс си търся "подходящите варианти" за мен. Не нося грим, слагам само фон дьо тен на кожата.
Ето и продуктите, за които искам съвет и предварително благодаря:

1) Vichy Normaderm Phytosolution - коригираща грижа с двоен ефект против несъвършенствата на акнозна кожа

2) Vichy Normaderm Phytosolution - дълбоко почистващ гел против несъвършенствата на акнозна кожа

3) La Roche-Posay Effaclar - почистващ пилинг гел

4) La Roche-Posay Effaclar дълбоко почистващ гел

Simple Smile

# 254
Здравейте!
Попрочетох това - онова в последните теми и исках да попитам за съвет дали съм се насочила в правилна посока за продуктите, които съм добавила в кошницата си или не точно Simple Smile
Накратко, на 33 години съм, имам хормонален дисбаланс и много години приемах провитозачатъчни, които регулираха кожата ми и беше супер. Спрях ги този януари и започна ужасното хормонално акне по лице и врат.
Като цяло никога не съм ползвала продукти за кожа, защото като тийн имах мазна кожа и от всичко ми излизаха пъпки, но вече с оглед възрастта и хормоналния дисбаланс си търся "подходящите варианти" за мен. Не нося грим, слагам само фон дьо тен на кожата.
Ето и продуктите, за които искам съвет и предварително благодаря:

1) Vichy Normaderm Phytosolution - коригираща грижа с двоен ефект против несъвършенствата на акнозна кожа

2) Vichy Normaderm Phytosolution - дълбоко почистващ гел против несъвършенствата на акнозна кожа

3) La Roche-Posay Effaclar - почистващ пилинг гел

4) La Roche-Posay Effaclar дълбоко почистващ гел

Simple Smile

Лично аз бих се спряла на La roche. Ползвала съм доста време и двата продукта от серията и бях изключително доволна. Моята кожа е мазна. От тази серия на Vichy съм ползвала измивния Гел и никак не ми хареса. Основно ми изсушаваше кожата доста и друг ефект не видях. Продуктите на Avene също са хубави и може би малко по-нежни от La roche.

Общи условия

Активация на акаунт