223 пишман милионерки на печена тиква и яйчен ликьор. Немската тема.

• 25 627
  • 757
  •   1
Отговори
# 60
Моята баба плетеше фантастично. Пазя си една жилетка от нея.💗 До ден днешен като я облека и класните плетарки се заглеждат, някои даже са ме питали дали могат да разгледат плетката.

Имам колежка, нейна мечта е като се пенсионира, да си отвори бутиче с нейни плетки и прежди. Тя плете всичко. Буквално, от ключодържатели, бебешки дрешки, до декоративни ангелчета за елхата.

Моя милост изплете в живота си един шал с лице и опако - израз на майчината ми любов, понеже сина ми много искаше шалче от мама. Викнах съседката да ме учи. 🙂 Много ми харесва , но нямам търпение, не мога да седя мирно толкоз време, трудно се справям с броенето на бримките и т.н. 😏.

# 61
... Обаче в плетенето хич ме няма за съжаление.

Аз се научих на някакви основни неща от тубата, дори схеми започнах да разчитам, в някакъв период на нямане какво да правя, ха ха, стигнах до 3/4 пуловер Grinning И двете ми баби, да са живи и здрави, вече са над 90 и не виждат достатъчно, бяха истински майсторки. Само малко време да намеря и аз се вкючвам при вас.

# 62
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Мен две баби ме учиха да плета, един пуловер имам направен, нямам нерви. Даже нормална лицева плетка ми е трудна, за нещо по-сложно да не говорим.
Иначе един пък късно вечер ме захапа музата и плетат на китайски пръчици за ядене, защото нямах игли 🤣
Сега с децата не ми се е случвало да имам толкова сими и ентусиазъм.

На една кука ми е по-интересно, шапки, шалове съм правила. Една блуза бях започнала, по-сложна - с Häckelgabel, половината предница чака от 10г 🤣

Аз мога да плета само по схема, немските обяснения с думи са ми непонятни. Затова от руски форуми си търсех преди модели и схеми.

Но и поддръжката на крайния продукт трябва да е елементарна, иначе -нье!

Кате, малката събира съвестно и лешници, и орехи, и кестени, но с последните храним сърничките наблизо - голям кеф е за децата. Сега е на фаза рязане с ножица и лепене. Да видим кога успее ще се фризира 🙈

Реа, и аз ги мразя род.срещи. Поне е минала.

# 63
  • Немция
Мони, дано всичко е наред, независимо дали тестът е фалшиво положителен или не!

За Бомбай разбрах така, че е Бомбай Сапфир - алкохолна напитка, която не съм пробвала, но имах техни рекламни синкави чаши, които обаче много лесно се чупеха.
Но дифюзър не знам какво е.

Гея, правя редовно 2 вида сладки, само тесто, без украси. Едното е Vanillekipferl, другите са смес от пълнозърнесто и бяло брашно. Само разточвам дебело тестото, изрязвам с малка кръгла чаша и пека. Много са крехки.

Последна редакция: ср, 06 окт 2021, 23:04 от Бибит

# 64
Мен баба ми ме научи и заради нея плета, даже си говоря на ум с нея докато го правя. Разтоварвам се като с нищо друго.

Магазини за прежди все още, има и нелоши щандове по веригите. В Мюлер и Карщад например. До нас има един направо голям магазин със скандинавски прежди. Страхотни неща, но много скъпи. За дамски пуловер материалът е сто и нагоре евро. Добре че често пускат намаления. До него има още един магазин, по-малък и с много по-прилични цени. Там пък се събират жени на лафче, кафенце и сладки докато плетат. Всеки новодошъл е добре дошъл. Изключително приятно място и някои мацки са много диви като за плетачки. 😆

# 65
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
При нас в Карщат има малко прежди, повечето изкуствени и някоя друга смеска вълна и полиестер за чорапи.
Предполагам, че сортиментът зависи от търсенето. Виж изборът на вълнени платове е по-голям.
Мюлер нямаме наблизо и нямам впечатления.

# 66
  • DE
Като млада много обичах да плета. Особено удоволствие ми носеше плетенето на чорапи на 5 шиша. В гладните години си беше даже полезно да можеш да плетеш. После преди 10 години ме оперираха и вече не трябваше да натоварвам дясната ръка и до там с плетенето. Понякога още ми се плете, сядах пред телевизора и докато слушам си плета Heart

# 67
За магазин за пипане ето тези имат доста магазини по различни локации и имат за пипане и доста неща. Иначе онлайн ползваме други. https://www.wolle-roedel.com/?sPartner=google_adwords&gclid= … AYASAAEgIYJ_D_BwE

# 68
Аз чакам Папи да се включи Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 69
Asyalein,
Моят син така все си поръчваше ваучери за плейстейшън или игри, но тази година ще получи нови футболни протектори и футболни чорапи+чантичка за кръст и още нещо, не знам какво. Дъщерята иска ваучер за книги.

# 70
Прежда поръчвам напоследък от hobbii.com
и от kokonki.pl
Модели търся в Ravelry, Etsy, Crazypatterns, но следя и любими дизайнери за нови неща, понякога се включвам в тестово плетене на някой модел или в CAL.

# 71
Аз чакам Папи да се включи Stuck Out Tongue Closed Eyes

'ма чакам някоя мама да ме метне да ме научи, да си плетем нещо, ама само се хвалят. Не искат да предадат занаят. За туй пък пия. И подовото вече работи на пълни обороти, котаракът се търкаля по паркета, сякаш топло никога не е виждал.

# 72
Ами то ще те научим, ама плетенето не върви с алкохол, или това или онова, дет' сA вика Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 73
Ще върви, ше върви. Ще го наместим. Joy

# 74
Успокоих се, наздраве, щом може Grinning

Общи условия

Активация на акаунт